Loading

Ζήλια..

Μου ήτανε πάντα δύσκολο να την περιγράψω και να βρω τα ακριβή αίτια της. Αρρώστια την βαφτίζω. Τόσο μεγάλη που σου καταστρέφει το μέσα σου, σου ξεφτίζει την προσωπικότητα και στη θέση της αφήνει ένα ερείπιο, όπως ακριβώς και η ασθένεια. Με τη μόνη διαφορά πως τη ζήλια, δεν τη διακρίνει κανείς εύκολα. Κι όταν καταλάβεις πως αυτό το συναίσθημα πηγάζει από κάποιον τόσο «δικό σου» τότε σβήνουν, όλα!!

sxeseis-kai-sunaisthimata.com

Φυσιολογική ζήλια συνήθως έχουμε ζήσει όλοι μας λίγο πολύ. Είναι μια λογική αντίδραση για οποιονδήποτε νιώσει πως απειλείται η σχέση του, πως χάνει έστω και λίγο την πρωτιά και πως τελικά δεν είναι αναντικατάστατος, όπως πίστευε. Έτσι λοιπόν, αυτό το συναίσθημα του δημιουργείται ασυναίσθητα, χωρίς όμως να τον κατατρώει, απλά τον βάζει σε σκέψεις. Πολλές φορές είναι και ένδειξη αγάπης ώστε να δείξει ο ένας στον άλλο πόσο πολύ τον χρειάζεται στη ζωή του και πόσο σημαντική είναι η σχέση τους.

diaforetiko.gr

Αντίθετα όμως, υπάρχει και η παθολογική ζήλια, ο λεγόμενος φθόνος!  Ας επικεντρωθούμε λοιπόν στο  κομμάτι της φιλίας. Εκεί που νιώθεις πως η φιλία σου είναι πάνω από όλα και πως έχεις ένα άνθρωπο που σε καταλαβαίνει και σε νοιάζεται πραγματικά, τότε έρχεται να σε διαψεύσει η πραγματικότητα με τον χειρότερο τρόπο.

Υπάρχουν πολλές συμπεριφορές με τις οποίες μπορείς να διακρίνεις τη ζήλια του «φίλου» σου!

1.Το πρώτο και το σημαντικότερο. Όταν είναι μαζί σου μόνο στα δύσκολα κι όχι στα εύκολα!

Ε, ναι λοιπόν. Έχουμε συνηθίσει όλοι να λέμε πως στα δύσκολα φαίνεται ο άνθρωπος. Όχι αγαπητές μου φίλες/οι. Στα δύσκολα μπορεί ο καθένας να σταθεί κοντά σας, λόγω λύπησης και λόγω αδυναμίας. Γιατί εκεί που νιώθετε πληγωμένοι και χρειάζεστε έναν άνθρωπο κοντά σας, τότε ο οποιοσδήποτε μπορεί να σας κάνει τον «σωσία», πολλές φορές για να ικανοποιηθεί ο  εγωισμός του για το δήθεν κατόρθωμά του, πως κατάφερε να σας βρει λύσεις στο πρόβλημα. Πολύ πιο ψηλά η ματαιοδοξία τους λοιπόν, παρά η βοήθεια τους!

Από την άλλη, τα εύκολα σημαίνει πως είναι και χαρούμενα. Αλλιώς γιατί να είναι εύκολα? Όταν λοιπόν δε βρίσκουμε δυσκολίες και θέλουμε πραγματικά ο φίλος μας να χαρεί με την ευτυχία μας, αυτός το μόνο που κάνει είναι να φοράει εκείνο που όλοι μας μισήσαμε και διακρίναμε. Το πιο ψεύτικο χαμόγελο που μπάζει από παντού! Χωρίς ένα μπράβο λοιπόν, χωρίς τίποτα, ξεκινάει κάπως έτσι η πικρή συνειδητοποίηση!

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως! Υπάρχουν κι άνθρωποι οι οποίοι είναι καλοί ηθοποιοί που μπορούν να προσποιηθούν τόσο καλά πως χαίρονται πραγματικά με τη χαρά σας, όμως από πίσω σας , σας εξευτελίζουν και σας κατηγορούν αλύπητα! Τα έχουμε μάθει κι εμείς πλέον. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά να τους διώξεις απ ΄τη ζωή σου! Άνθρωπος που δε σε σέβεται, δεν αξίζει ούτε την προσοχή σου, ούτε τη συντροφιά και τον σεβασμό σου!

2.    Αγαπητά μου κορίτσια, εάν φοράτε όμορφα ρούχα, είστε ωραίες και γενικά κούκλες, να προσέχετε τις φίλες που ποτέ δε σας έκαναν έστω κι ένα κομπλιμέντο!!

Τις φίλες που σας βλέπουν από την κορφή ως τα νύχια και καταλάθος, πέφτει το μάτι σας στο βλέμμα τους. Εκείνο το βλέμμα να το φοβάστε. Σκοτώνει άνθρωπο!  Έτσι λοιπόν, θα είναι το πιο όμορφο κομπλιμέντο που δε θα ακούσετε ποτέ! Μην ανησυχείτε όμως, γιατί αργά η γρήγορα όλα αυτά που νιώθουν οι άνθρωποι που σας το παίζουν φίλοι,  θα γυρίσει επάνω τους με τον χειρότερο τρόπο. Γιατί ότι δίνεις σε αυτή τη ζωή παίρνεις. Έτσι, θα καταλάβουν την αξία σας και την κακία τους! Είναι κανόνας. Όπως και κανόνας είναι πως στις πλείστες των περιπτώσεων δε πρόκειται να το παραδεχτούν για να μην εξευτελιστούν. Λες και τόσα που έκαναν δεν έχουν εξευτελιστεί αρκετά. Έτσι, το συγνώμη το θεωρούν προσβολή για τον ίδιο τους τον εαυτό, αντί εξιλέωση.

entrepreneur.com

3. Άνθρωποι που δεν τους έχεις κάνει ποτέ το παραμικρό και σε «θάβουν πισώπλατα» να ξέρεις πως δεν έχουν την παραμικρή αυτοεκτίμηση και τον παραμικρό σεβασμό για τον εαυτό τους.

Έτσι, το να αμαυρώνουν το όνομα σας, τους δίνει την δήθεν ανωτερότητα που χρειάζονται για να νιώσουν κι αυτοί πως είστε κι εσείς αποτυχημένοι. Γι’ αυτό και πολλές φορές δεν έχετε ιδέα τι κάνατε στους άλλους για να αξίζετε τέτοια συμπεριφορά.

Ε, είναι επειδή όντως δεν κάνατε τίποτα! Απλά αυτοί οι άνθρωποι θαμπώνονται από τις επιτυχίες και από την ευτυχία σας, γι’ αυτό θα προσπαθήσουν να σβήσουν το φως σας , γιατί δεν έχουν το ίδιο πάθος ώστε να πετύχουν όσα έχετε καταφέρει εσείς.

2.bp.blogspot.com

Να αποφεύγετε αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν, να τους διώχνετε από τη ζωή σας μια ώρα αρχύτερα. Εσείς αντίθετα από αυτούς, να έχετε μότο σας την αξιοπρέπεια και την αυτοεκτίμηση σας! Και να θυμάστε, πως κανείς δε μπορεί να σας σβήσει την λάμψη και την αυτοπεποίθησή σας, όσο πιστεύετε στον εαυτό σας και όσο έχετε πραγματικούς ανθρώπους που σας αγαπάνε σα’ να μην υπάρχει αύριο!

everydaypower.com

Ναι, πάντα να θέλει προσπάθεια για να μην ξεχνάμε ποιοι είμαστε! Να θέλει προσπάθεια να θεωρήσεις κάποιον ΑΝΘΡΩΠΟ, εάν δε σου το αποδείξει με πράξεις. Πόσο μάλλον να τον θεωρήσεις ΔΙΚΟ σου! Θέλει θυσίες και γερές βάσεις. Μη το ξεχνάς !

«Για αυτό σου λέω, πρέπει να βρεις ένα άλλο τρόπο να ξεχωρίζεις  τους ανθρώπους. Όχι να περιμένεις την πράξη. Είναι τότε αργά!».

Άντε και καλή καρδιά!!!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: images.sadhguru.org

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Ζήλια..