Loading

Ξεκίνα να διαλέγεις τους ανθρώπους που θέλεις να έχεις στη ζωή σου.

Ενόσω μεγαλώνουμε συναναστρεφόμαστε συνεχώς με διάφορα άτομα που είτε διαλέγουμε να είμαστε μαζί είτε αναγκαζόμαστε να τα φέρνουμε βόλτα για να υπάρχει μια βασική επικοινωνία και συνεννόηση. Συμβουλή: ξεκίνα να διαλέγεις αυτούς που θέλεις να έχεις στη ζωή σου.

Μεγαλώνουμε με πρότυπα και με ιδέες που πιστεύουμε ότι μας αντιπροσωπεύουν. Πάντα όμως έρχεται μια στιγμή στη ζωή μας που εντοπίζουμε αυτό που ακριβώς μας παθιάζει και μας αναγεννά και βλέπουμε πόσο διαφορετικό είναι από αυτό που νομίζαμε ότι προτιμάμε. Αυτή η στιγμή της «αναγέννησης» ας το πούμε συνήθως έρχεται μετά από ένα ξέσπασμα ή και τσακωμό. Έτσι, ξεκινάς να αναθεωρείς το τι είσαι, το τι θέλεις και το τι σε εκφράζει. Τότε αυτό το αναζητάς και στα πρόσωπα των ατόμων που συναντάς και αρκετές φορές μένουν γύρω σου. Τι εννοώ; Σκέψου το σαν ένα ξεκαθάρισμα. Αποδομείσαι για λίγο και μετά επιστρέφεις στη βάση σου πιο σταθερός από ποτέ. Βλέπεις αυτά που έχεις, αποφασίζεις τι δεν θέλεις να έχεις οπότε απομακρύνεσαι από αυτό και ξανά γυρνάς στην αφετηρία σου για να αρχίσει ξανά το παιχνίδι.

timesnews.gr

Μην φοβάσαι να αποδεσμευτείς από άτομα που δεν σε καταλαβαίνουν, που σε ξενερώνουν ή που τους ξενερώνεις. Μπορεί, ναι, να χρειαστεί να μείνεις για λίγο μόνος μέχρι να βρεις αυτό το οποίο ψάχνεις αλλά αυτός ο χρόνος μόνο καλό μπορεί να σου προξενήσει. Είναι το διάστημα που βρίσκεις τον εαυτό σου, είναι το διάστημα που παρατηρείς τον εαυτό σου και του χαρίζεις αυτό που πραγματικά θέλει. Έτσι, αρχίζεις να τον καταλαβαίνεις, να τον αγαπάς και να τον σέβεσαι. Οπότε τότε είναι η στιγμή που απαιτείς από τους γύρω σου να τον εκτιμούν και να του φέρονται με σεβασμό και αξιοπρέπεια όπως εσύ κάνεις.

Μέσα σε αυτό το διάστημα, λοιπόν, περισυλλογής και θρέψεις του θετικού σου εγώ είναι και η κατάλληλη ευκαιρία να αποφασίσεις ποιους θες να έχεις δίπλα σου. Με ποιους είσαι ο εαυτός σου χωρίς να υπάρχει στοιχείο ενόχλησης και κυρίως απουσία επικοινωνίας και κατανόησης.

forwoman.gr

Όσο πιο σύντομα γίνει τόσο το καλύτερο, γιατί ακριβώς ξέρεις ποιος είσαι και πλέον λειτουργείς με μια πιο αυτόνομη, σίγουρη και ως ένα βαθμό ελεύθερη προσωπικότητα. Η ικανοποίηση και η ανακούφιση που θα νιώσεις πετυχαίνοντας αυτό το κατόρθωμα θα είναι μεγάλη, θα είναι τεράστια. Όχι δεν θα φανεί αμέσως και δε θα το δεις εύκολα. Θα έρθει τη στιγμή που δε θα το περιμένεις, σε πράγματα μικρά και απλά. Θα κάθεσαι σε ένα καφενεδάκι με τα άτομα που εσύ επέλεξες και θα το ζεις. Θα το ζεις μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο, την κάθε γουλιά του επόμενου καφέ, την κάθε μπουκιά του επόμενου γλυκού.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: cretalive.gr

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

Λέξεις κλειδιά: Δικηγόρος, Γένος θηλυκού, Ρομαντισμός, Ρεαλισμός, Τρελή, Παλαβή, Υπερβολή, Ουτοπία, Θάρρος, Θράσος, Φρίκη, Χάος, Αλλαγές, Ελευθερία, Επιλογές. Εμπνεύσεις: ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Λογοτεχνία (Ουγκώ), Ποίηση (Καζαντζάκης), Θέατρο (Τένεσσυ)

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Ξεκίνα να διαλέγεις τους ανθρώπους που θέλεις να έχεις στη ζωή σου.