Loading

White lies. Επιτρέπονται σε μια σχέση;

svg9 Σεπτεμβρίου, 2020LovebeezΚΥΡΙΑΚΗ ΙΩΑΝΝΟΥ

Για να είμαι ειλικρινής όταν είδα την έννοια «white lies», αν και στο περίπου αντιλήφθηκα τι σημαίνει, ωστόσο δεν ήμουν και σίγουρη.. γι’ αυτό έκανα ένα google search… Και ναι είναι αυτό που είχα στο μυαλό μου ως το πιο πιθανό σενάριο.

saturdayeveningpost.com

Άρα, για να είμαστε σωστοί πρέπει να δώσουμε ένα μικρό ορισμό της έννοιας.
«White lies», λοιπόν είναι ουσιαστικά τα μικρά, αβλαβή και ασήμαντα ψεματάκια τα οποία θα ειπωθούν έτσι ώστε να μην βλάψουν/ πληγώσουν τα συναισθήματα ενός άλλου ανθρώπου.

Εννοείται όμως ότι κάποιοι ίσως αυτό το εκμεταλλευτούν. Εγώ, για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, θα εξηγήσω τι εννοώ.

Τα μικρά ψεματάκια, αν και δεν μ’ αρέσει η λέξη ψέμα στη προκειμένη περίπτωση θα αναγκαστώ να την χρησιμοποιήσω, θα τα πεις αν και εφόσον ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΠΟΙΟΥ.

SOS à Επ’ ουδενί δεν εννοώ να κερατώσεις τον συντροφό σου και να μην του το πεις
(δεν είμαι υπέρ του κέρατου … απλά ναι δυστυχώς συμβαίνουν και αυτά)!

m.wsj.net

Θα δώσω ένα παράδειγμα για να γίνω πιο κατανοητή: Αν είσαι σε μια σχέση και είσαι καλά, δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης των συναισθημάτων σου και αν σου στείλει ένας πρώην… εσύ όμως δεν απάντησες καν ή ακόμα και αν απάντησες και εξήγησες τη θέση σου χωρίς να θίγει βέβαια το σύντροφο σου. Τότε θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας λόγο να πας να τα ξεράσεις όλα στον νυν σου! Δεν χρειάζεται να τον βάλεις σε άσκοπες σκέψεις και σενάρια. Ναι τώρα θα μου πεις.. «Μα αν μια μέρα βρει τα μηνύματα;» Για να φοβάσαι σημαίνει ότι έχεις λερωμένη τη φωλιά σου. Αν τελικά απαντήσεις στον πρώην και στο μήνυμα, όπως είπα και πριν δεν θίγει τον νυν τότε .. ας τα βρει τα μηνύματα… δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι!

Δεν τα λες ακριβώς ψέματα.. είναι απλά αχρείαστες πληροφορίες, κατ’ εμένα, οι οποίες θα γνωστοποιηθούν σε ένα άτομο το οποίο η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να ζήσει και χωρίς αυτές.

Ένα άλλο πιο απλό παράδειγμα… Σε έβαλε η μαμά σου να κάνεις κάποιες δουλειές τις οποίες η ίδια λόγω πίεσης ίσως να μην αντιλαμβάνεται ότι αν γίνουν το πρωί ή το απόγευμα δεν θα έχει και πολύ διαφορά, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, πχ να αγοράσεις κάτι από την υπεραγορά. Άν δεν πρόλαβες για παράδειγμα να κάνεις την δουλειά που σου ανέθεσε πρώτη πρώτη και έφτασε το απόγευμα.. δεν χάθηκε ο κόσμος.. πες ότι το έκανες  ΑΛΛΑ ΚΑΝΤΟ έστω και το απόγευμα! ΜΗΝ πεις το ψεματάκι σου ότι έγινε και να μην γίνει ΠΟΤΕ.. ΟΧΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΥΡΙΟ.!

post.greatist.com

Το συμπέρασμα μου είναι ότι τα «white lies», είναι καλύτερα να χρησιμοποιούνται από υπεύθυνα άτομα για ευνόητους λόγους, διότι μετά θα έχουν την έννοια του κανονικού ψέματος και τότε εκεί θα είναι μεγάλο πρόβλημα το οποίο θα παίρνει άλλες προεκτάσεις! Τα «White lies» μπορούν να χρησιμοποιηθούν ΞΑΝΑΛΕΩ ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΒΛΑΨΟΥΝ ΤΟ ΨΥΧΙΚΟ/ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΝΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ.

Κριτική σκέψη χρειάζεται μόνο!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: jamesaltucher.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    White lies. Επιτρέπονται σε μια σχέση;