Loading

Wake me up when September ends!

svg10 Σεπτεμβρίου, 2019Bee freeΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Για πολλούς ο μήνας Σεπτέμβρης δεν είναι ό,τι καλύτερο, αφού σηματοδοτεί το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών αλλά και την έναρξη της σχολικής χρονιάς.  Ναι, δεν είναι εύκολο να αποχαιρετάς τα αυγουστιάτικα φεγγάρια, τις παραλίες, τη χαλάρωση και να επιστρέφεις στη δουλειά ή στα μαθητικά θρανία. 

Είναι αντιθέτως βάναυσος ο Σεπτέμβρης και γι’ αυτό πολλές φορές ευχήθηκα να μην υπήρχε στο ημερολόγιο αυτός ο μήνας.  Αλλά πού τέτοια τύχη;  Θα τον υποστούμε λοιπόν και φέτος και όπως κάθε φορά θα μπούμε δυναμικά και κάπου εκεί στον Οκτώβρη, εξαντλημένοι, θα βρεθούμε πρόωρα με μία κατάθλιψη…

Ωστόσο ο Σεπτέμβρης έχει και τα καλά του, αν το καλοσκεφτούμε, έτσι για να δώσουμε έναν τόνο αισιοδοξίας στο γκρίζο του Φθινοπώρου.  Τα απαριθμώ, για να φανούν πολλά:

1.Τον Σεπτέμβριο ανοίγουν τα σχολεία!  Αυτό για τις μανούλες μπορεί να καταστεί λυτρωτικό, γιατί το καλοκαίρι με τα παιδιά στο σπίτι δεν είναι πάντα ένα ονειρικό σενάριο.

2. Τον Σεπτέμβριο επιτέλους ξεκινούν τα νέα τηλεοπτικά προγράμματα που θα αντικαταστήσουν τις επαναλήψεις του Καλοκαιριού.

3. Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας των πιο τρελών εκπτώσεων σε τιμές σχεδόν διάλυσης.  Άρα τρέχουμε για λίγες αγορές ακόμα!

4. Αρχίζει να δροσίζει και τα μαλλιά μας θα δουν και αυτά μια άσπρη μέρα, ειδικότερα τη νύχτα.

5. Αρχίζει να δροσίζει και επιτέλους θα απαλλαγούμε από τη ζέστη, τον ιδρώτα και όλα τα επακόλουθα του καλοκαιριού που μας κάνουν να γινόμαστε αυτοκόλλητα φιλαράκια με τα κλιματιστικά μας.  Αχ, θα φανεί αυτό και από τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.  Ζήτω οι θερμάνσεις και τα τζάκια!!! 

6. Τέλος στα παγωμένα ποτά, τέλος στα φραπέ και στα λάττε, ήρθε η ώρα για τα ζεστά μας ροφήματα, το νέσκαφέ μας, το τσαγάκι μας και το χουχούλιασμα στον καναπέ με την κουβερτούλα που πρόχειρα έχει φυλαχθεί στο ντουλάπι.

7. Τέλος στα παγωτά, στις γρανίτες και στις κολασμένες γευστικές απολαύσεις του καλοκαιριού, στις οποίες δεν μπορείς να αντισταθείς.  Ο Σεπτέμβριος για πολλούς είναι ο μήνας της μεγάλης δίαιτας.

8. Τέλος στα καλοκαιρινά ρούχα που δεν κρύβουν καμία ατέλεια, ζήτω ο χειμώνας και οι ζακέτες, ζήτω οι φόρμες, ζήτω τα ρούχα- πυτζάμες, ζήτω η κρυμμένη κυτταρίτιδα.

9. Ο Σεπτέμβριος είναι ο πιο πολιτιστικός μήνας με πολλές παραστάσεις, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις, αφού το κλίμα του θυμίζει ακόμη κάτι από καλοκαίρι και όλοι επιστρέφουν πίσω στην πόλη τους…  Είναι ο μήνας που έχει κάτι από θάλασσα, αλλά φτάνει πια με αυτήν την ενοχλητική άμμο, ας πάμε πια και την εκδρομή μας στο βουνό.  Επιτέλους επιστροφή στα αγαπημένα ορεινά χωριουδάκια του νησιού μας, επιτέλους οι μικρές μας αποδράσεις δε θα μυρίζουν αλμύρα, αλλά χώμα και βροχή.

10. Τέλος, ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας για να θέσεις νέους στόχους, να φτιάξεις ένα πρόγραμμα, να κάνεις καινούργια ξεκινήματα και να νιώσεις ότι είσαι στην αρχή, έτοιμος να χαράξεις μία επιτυχημένη πορεία.

Όπως και να το κάνεις, ο Σεπτέμβριος πρέπει να ρθει και να περάσει, εύκολα ή δύσκολα, έτσι για να εκτιμούμε το Καλοκαίρι και για να το προσμένουμε κάθε φορά με λαχτάρα. 

Ας τον υποστούμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται και ας τον απολαύσουμε μέσα στο κίτρινο και το γκρίζο του που μας μεγαλώνει ακόμη μία χρονιά και μας κάνει σοφότερους. 

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Wake me up when September ends!