Loading

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε;»

Η εν λόγω φράση είναι ξεκάθαρα μεταφορική!
«Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε» θα είναι η φράση που θα χρησιμοποιηθεί, όταν η βασίλισσα Ελισάβετ πεθάνει και έχει ως πυλώνα την «Επιχείρηση Γέφυρα του Λονδίνου».

Το τελευταίο καιρό και πιο συγκεκριμένα τους τελευταίους μήνες αιωρούνται πολλές θεωρίες συνομωσίας σχετικά με τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και όχι αδικαιολόγητα αφού η κατάσταση της υγείας της δεν ήταν και στα καλύτερά της.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την επίσκεψη-νοσηλεία της βασίλισσας τον περασμένο Οκτώβριο για κάποιες εξετάσεις και τις δηλώσεις τον ιατρών της περί ξεκούρασης -αν και επέστρεψε την ακριβώς ίδια ημέρα πίσω στο Κάστρο του Windsor, αναπυροδότησαν τις φήμες.

Οι απρόσμενες ακυρώσεις της βασίλισσας και η αποστασιοποίηση της, αναμφίβολα φούντωναν τις υποθέσεις σχετικά με τον θάνατό της. 

Εξάλλου δεν είναι και η πρώτη φορά που τα τελευταία χρόνια υπάρχουν φήμες για το εν λόγω ζήτημα και πιο συγκεκριμένα για την «συγκάλυψη» του θανάτου της.

Η είδηση προκάλεσε ανησυχία και αρκετός κόσμος αδιάκοπα από τότε «παρακολουθεί» το Παλάτι για να μένει ενήμερος.

Τι λένε οι φήμες

Άλλοι είναι σίγουροι ότι έχει ήδη πεθάνει και το κρύβουν καθότι είναι μια κατάσταση η οποία είναι όμοια κατά πολύ με γεγονότα του παρελθόντος, όπως με τον θάνατο του παππού της, Βασιλιά Γεώργιο Ε’. Με τρανταχτό επιχείρημά τους ότι το φετινό ηχογραφημένο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της βασίλισσας, ήταν ένα πλήρως κατασκευασμένο προϊόν και όχι άδικα διότι με την τρελή ανάπτυξη της τεχνολογίας όλα γίνονται (αξίζει να το παρακολουθήσεις πιο κάτω  – https://www.youtube.com/watch?v=Q9LjBbBvVY8&ab_channel=theytrebel ) και άλλοι πιστεύουν πως απλά πλησιάζει η ώρα της. Ποιος να ξέρει άραγε!

Πλατινένιος ιωβηλαίος της βασίλισσας

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι φέτος, τον Ιούνιο του 2022 θα εορταστεί ο Πλατινένιος ιωβηλαίος της βασίλισσας, διότι συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ανάληψη της εξουσίας του θρόνου και αναμφίβολα, αποτελεί ορόσημο στην ιστορική πορεία της Μεγάλης Βρετανίας. Μήπως θέλει να ολοκληρώσει επίσημα τον κύκλο της και μετά να «αποσυρθεί»;

Η βασίλισσα μετακομίζει τον William και την Kate

Μήπως τους προετοιμάζει για διαδόχους της; Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι το καλοκαίρι ο William και η Kate θα μετακομίσουν στο ιστορικής σημασίας κάστρο «The Fort», το οποίο είναι άγνωστο στους περισσότερους μας. Η βασίλισσα τους θέλει κοντά της και αυτό φαίνεται, η κίνηση είναι στοχευμένη και καθόλου τυχαία.  Σύμφωνα με τις Βρετανικές εφημερίδες, ποτέ ξανά, δεν είχε δείξει τόσο ενδιαφέρον για το πού θα διέμεναν μέλη της οικογένειας της.

Είναι μήπως συμβολική η κίνηση; Όσο βαρυσήμαντης ιστορικής σημασίας είναι η βασιλική κατοικία, άλλο τόσο θα είναι και οι ρόλοι τους μελλοντικά ως βασιλικό ζεύγος, όταν την διαδεχθούν, αν και εφόσον ο Κάρολος παραδώσει το δικαίωμα. Εκείνο το κάστρο είναι το σύμβολο της γενιάς τους και αυτοί οι συνεχιστές του οίκου του Windsor.

Καταληκτικά, η βασίλισσα φαίνεται σιγά σιγά να τα βάζει όλα σε μια τάξη.. είναι μήπως η αρχή του τέλους?!

ΠΗΓΕΣ:

https://www.protothema.gr/

https://www.womantoc.gr/

https://www.queen.gr/


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: British Heritage Travel

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Βασίλισσα Ελισάβετ: «Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε;»