Loading

Βασιλικά “μη”: πράγματα που απαγορεύονται διά ροπάλου στους γαλαζοαίματους.

Σίγουρα όλοι έχουμε σκεφτεί, έστω και σε μικρή ηλικία, πως θα ήταν να είσαι μέλος μιας βασιλικής οικογένειας. Δεν είναι λίγα τα πλεονεκτήματα, η φήμη, η απεριόριστη οικονομική δυνατότητα, η αίγλη του παλατιού και των παροχών του. Ακόμα και το γεγονός ότι το όνομα σου θα γραφτεί στην ιστορία, είναι από μόνο του ελκυστικό. Παρόλα αυτά, άμα μπεις στη διαδικασία να αναζητήσεις όσα πράγματα σου απαγορεύονται δια ροπάλου με το που γίνεις μέλος του παλατιού, μάλλον θα αναθεωρήσεις..!

Υπάρχουν πολλοί περιορισμοί, ακόμα και για λεπτομέρειες που θεωρούμε ασήμαντες. Μερικές από αυτές λοιπόν είναι οι εξής:

money.com

Απαγορεύεται να χρησιμοποιείς παρατσούκλια.

Ελπίζω να μη σου πέρασε ποτέ από το μυαλό να αναφερθείς στην Βασίλισσα Ελισάβετ ως «Lizzy», γιατί είναι αφορμή να βρεθείς στο στόχαστρο όλης της οικογένειας.

Όχι «στην υγειά σας»!

Σε μια εκδήλωση ή ένα δείπνο είναι μεγάλο φάουλ το να πεις τη φράση «στην υγειά σας». Ένας γόνος του παλατιού έχει την υποχρέωση να αναφέρει πολλά περισσότερα από αυτές τις απλές τρεις λέξεις.

Δεν τρώει κανείς μετά τη βασίλισσα.

Στο καθημερινό δείπνο, εφόσον η Βασίλισσα δηλώσει ότι εκείνη τελείωσε το γεύμα της, δεν επιτρέπεται να συνεχίσει οποιοσδήποτε άλλος να τρώει.

Τα υποχρεωτικά…σόρτς!

Σύμφωνα με τον κανόνα ντυσίματος του παλατιού τα μικρά αγόρια της οικογένειας, είναι υποχρεωμένα να φοράνε σορτς χειμώνα-καλοκαίρι. Τα μακριά παντελόνια προορίζονται για μεγαλύτερα ηλικιακά αγόρια και τους άντρες της οικογένειας, όπου και εκεί φυσικά υπάρχουν αντίστοιχοι περιορισμοί στις casual επιλογές.

telegraph.co.uk

Όχι μοδάτα νύχια.

Για τις γυναίκες, τα πολύχρονα μανικιούρ με σχέδια και glitter παύουν να υφίστανται. Οι κυρίες στο παλάτι οφείλουν να έχουν τα νύχια τους βαμμένα μόνο σε φυσικές αποχρώσεις.

Ταξιδεύουμε πάντα… μαζί!

Σε περίπτωση ταξιδιού, δεν γίνεται να ταξιδέψει όλη η οικογένεια με το ίδιο μέσο διότι υπάρχει πιθανότητα να γίνει κάποιο ατύχημα, με αποτέλεσμα να μείνει ο θρόνος «ορφανός».

Θα παντρευτείς μόνο όταν το εγκρίνει η βασίλισσα.

Φυσικά, κανένα μέλος της οικογένειας δεν μπορεί να παντρευτεί χωρίς την γραπτή έγκριση και την υπογραφή της βασίλισσας.

cheatsheet.com

Γάμος με άλλη θρησκεία;

Οι πρίγκιπες και οι βασιλείς της Αγγλίας είναι ηγέτες της προτεσταντικής αγγλικανικής εκκλησίας, οπότε δεν έχουν την δυνατότητα να παντρευτούν καθολικούς. Ακόμα και η Μέγκαν Μαρκλ, βαπτίστηκε ώστε να συμμορφωθεί με τον κανονισμό.

Οι τίτλοι δεν αποκτιούνται με ένα γάμο.

Τα κορίτσια που παντρεύονται πρίγκιπες συνήθως δεν γίνονται πριγκίπισσες. Ο συγκεκριμένος τίτλος αποδίδεται μόνο στις γυναίκες που γεννιούνται εντός της Βασιλικής οικογένειας και του κύκλου της. Ακόμα και τα παιδιά τους θα φέρουν τον τίτλο του Λόρδου και αντίστοιχα Ladies, και όχι πρίγκιπες ή πριγκίπισσες.

Πολιτική Ουδετερότητα.

Η βασιλική οικογένεια δεν ψηφίζει καθώς ο τίτλος τους επιβάλλει να είναι πολιτικά ουδέτεροι. Επίσης απαγορεύεται εκτός από την ψήφο και να πολιτευτεί οποιοδήποτε μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Όλα αυτά φυσικά αποτελούν μόνο μερικά από τα πάρα πολλά παραδείγματα στη λίστα με τα βασιλικά «μη». Είσαι σίγουρος λοιπόν πως θα άφηνες πίσω ακόμα και τα μικρότερα πράγματα στη ζωή σου αν σου δινόταν η ευκαιρία να μπεις στο παλάτι; Ίσως τελικά να μην είναι τόσο «πεζή» η ζωή μας σας «κοινοί θνητοί»..


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: hearstapps.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Βασιλικά “μη”: πράγματα που απαγορεύονται διά ροπάλου στους γαλαζοαίματους.