Πολλοί είναι οι λόγοι για τους οποίους εγκλήματα μένουν ανεξιχνίαστα. Τα γεγονότα διαστρεβλώνονται εύκολα, τόποι εγκλήματος και στοιχεία γίνονται αναξιόπιστα με μερικούς λάθος χειρισμούς και η δικαιοσύνη στα θύματα μπορεί να μην αποδοθεί ποτέ!
Ανεξιχνίαστη παραμένει και η δολοφονία της εξάχρονης Τζόν Μπένετ Ράμσει, της «μικρής βασίλισσας», ενός πολύ όμορφου κοριτσιού με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, το οποίο από πολύ μικρή ηλικία με την καθοδήγηση της μητέρας της έπαιρνε μέρος σε διαγωνισμούς ομορφιάς για παιδιά. Αναδείχθηκε νικήτρια σε όλους τους διαγωνισμούς στους οποίους είχε λάβει μέρος και δίκαια χαρακτηρίστηκε από τον Τύπο ως «Βασίλισσα της Ομορφιάς»!
Στις 26 Δεκεμβρίου του 1996, η αστυνομία δέχεται ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα από την μητέρα του κοριτσιού, η οποία τους ενημερώνει ότι κάποιος πήρε την κόρη της και σε σημείωμα που βρήκε στη σκάλα ο απαγωγέας ζητάει λύτρα και συγκεκριμένα 118 χιλιάδες δολάρια. Αμέσως ξεκίνησε έρευνα αρχικά σε όλη την γύρω περιοχή! Καθ’όλη τη διάρκεια της έρευνας το σπίτι παρέμενε ανοιχτό για φίλους και συγγενείς οι οποίοι έσπευσαν να συμπαρασταθούν στην οικογένεια.
Κάποια στιγμή ένας ντετέκτιβ συμβούλεψε τον πατέρα της μικρής να ψάξει καλά το σπίτι ώστε να δει αν απουσιάζει κάτι. Φθάνοντας στο κλειδωμένο υπόγειο του σπιτιού, ο πατέρας αντικρίζει το άψυχο σώμα της κόρης του, σκεπασμένο με μια κουβέρτα. Γύρω από τον λαιμό της υπήρχε τυλιγμένο ένα καλώδιο, κάτι που υποδείκνυε στραγγαλισμό. Αργότερα η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι είχε υποστεί σοβαρό χτύπημα και στο κεφάλι.
Το μεγαλύτερο λάθος που είχε συμβεί στον χειρισμό της υπόθεσης ήταν το γεγονός ότι επετράπη η πρόσβαση συγγενών και φίλων στο σπίτι, όπου τελικά ήταν και ο τόπος του εγκλήματος, με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν πολλά στοιχεία. Ξεκίνησαν αμέσως έρευνες, οι οποίες όμως δεν οδήγησαν πουθενά.
Αρχικά από μελέτες που έγιναν στο σημείωμα που είχε βρεθεί, οι υποψίες έπεσαν στα άτομα που διέμεναν στο σπίτι δηλαδή στους γονείς και στον κατά τρία χρόνια μεγαλύτερο αδερφό της. Η έκταση του σημειώματος αρχικά κίνησε υποψίες γιατί ήταν αρκετά μεγάλη, σχεδόν τρεις σελίδες, κάτι που δεν συνηθίζεται σε τέτοια σημειώματα απαγωγής αφού θα χρειάζονταν το λιγότερο δέκα λεπτά για να γραφτεί. Επίσης είχε χρησιμοποιηθεί στυλό και χαρτί από το σπίτι της οικογένειας. Παρόλ’ αυτά δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία που να ενοχοποιούν κάποιο μέλος της οικογένειας.

cnngreece.gr
Ακόμη μία εκδοχή για την υπόθεση, την οποία υποστήριζαν και οι γονείς, ήταν ότι πιθανόν να εισέβαλε κάποιος στο σπίτι από το σπασμένο παράθυρο του υπογείου. Όταν μετά από κάποια χρόνια ερευνητές βρήκαν δείγμα από άγνωστο αίμα στο εσώρουχο του κοριτσιού, οι έρευνες στράφηκαν σε καταγεγραμμένους παιδόφιλους των ΗΠΑ με των οποίων συνέκριναν το DNA, όμως δεν βρέθηκε να συμπίπτει με κάποιο. Το 2006 ο πρώην δάσκαλος Τζον Μαρκ Καρ ομολόγησε για τον φόνο της Τζον Μπενετ την ώρα που ανακρινόταν για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας. Έπειτα σύμφωνα με την εξέταση DNA δεν διαπιστώθηκε η ενοχή του.
Το 2009 η υπόθεση έρχεται ξανά στο προσκήνιο με νέες έρευνες να πραγματοποιούνται από κάποιους ερευνητές και το 2016 το τηλεοπτικό δίκτυο CBS δημοσιεύει ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η υπόθεση της Τζον Μπένετ Ράμσει». Όμως για ακόμη μια φορά τίποτα δεν αποδεικνύεται, η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη και ο δολοφόνος της «μικρής Βασίλισσας» ελεύθερος…

womansecret.gr
***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com
***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: juniorsclub.gr
What do you think?
Show comments / Leave a comment