Loading

Τζάκ ο Αντεροβγάλτης: Τι ξέρουμε γι’ αυτό τον σίριαλ κίλερ;

Υπάρχουν περιπτώσεις serial killers που μέχρι και σήμερα παραμένουν ακόμα άλυτα μυστήρια. Μια περίπτωση απο αυτές, είναι και ο ΤΖΑΚ Ο ΑΝΤΕΡΟΒΓΑΛΤΗΣ!

Για τρεις μήνες το 1888, ο φόβος και ο πανικός κατέλαβαν τους δρόμους του ανατολικού Λονδίνου. Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών πέντε γυναίκες δολοφονήθηκαν και βρέθηκαν τρομερά ακρωτηριασμένες από έναν άνθρωπο ο οποίος έγινε γνωστός ως «Τζάκ ο αντεροβγάλτης», αν και κάποιοι πιστεύουν ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων του ήταν έντεκα. Η συγκεκριμένη περιοχή τότε του ανατολικού Λονδίνου και συγκεκριμένα το Ουαϊτσάπελ, ήταν μια πολύ δύσκολη περιοχή για να ζήσει κανείς, αφού ο περισσότερος πληθυσμός ζούσε σε βάρκες, υπήρχε παντού βρωμιά στους δρόμους και και ο μόνος τρόπος για να κερδίσουν τα προς το ζην τους ήταν με εγκληματικά μέσα και για πολλές γυναίκες η πορνεία.

iefimerida.gr

Ο «τρόμος» ξεκίνησε την Παρασκευή 31 Αυγούστου, όταν το σώμα της Mary Ann Nicholls, ηλικίας 42 ετών, βρέθηκε στο Bucks Row. Το πρόσωπό της ήταν γεμάτο μώλωπες και ο λαιμός της είχε κοπεί δύο φορές και σχεδόν αποσυντεθεί, όπως και τα όργανα του σώματός της. Στη συνέχεια αναγνωρίστηκε ως το πρώτο από τα θύματα του «Αντεροβγάλτη».

Στις 8 Σεπτεμβρίου βρέθηκε το δεύτερο θύμα. Ήταν η Annie Chapman, μια 47χρονη γυναίκα. Το σώμα της βρέθηκε σε ένα πέρασμα πίσω από την οδό Hanbury. Το κεφάλι της ήταν σχεδόν αποκομμένο όπως και τα υπόλοιπα όργανα απ’το σώμα της είχαν αφαιρεθεί.

Στις 28 Σεπτεμβρίου ελήφθη επιστολή στο κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων με υπογραφή, «Τζάκ ο αντεροβγάλτης», απειλώντας για περισσότερους φόνους. Το όνομα αυτό, τράβηξε την προσοχή των πολιτών όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις εφημερίδες και χρησιμοποιήθηκε αργότερα. Το Ουαϊτσάπελ βρισκόταν έπειτα σε αναστάτωση – ξέσπασαν ταραχές, καθώς τα υστερικά πλήθη επιτίθονταν σε όσους κρατούσαν μαύρη τσάντα, καθώς η φήμη είχε εξαπλωθεί ότι ο «Αντεροβγάλτης» είχε τα μαχαίρια του σε μια τέτοια τσάντα.

pronews.gr

Στις 30 Σεπτεμβρίου ο «Τζάκ» πραγματοποίησε δύο δολοφονίες μέσα σε λίγα λεπτά την μια μετά από την άλλη.

Το πρώτο θύμα ήταν μια άτυχη γυναίκα, η 45 ετών Ελίζαμπεθ, η οποία βρέθηκε το πρωί πίσω από την οδό Berner. Ο τρόπος με τον οποίο βρέθηκε το σώμα της, φαινόταν ότι ο δράστης δεν τελείωσε αυτό που ξεκίνησε. Στις 1.45π.μ. το σώμα της Catherine Eddowes, 43 ετών, βρέθηκε μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια σε ένα δρομάκι μεταξύ της πλατείας Mitre και της οδού Duke. Το σώμα της είχε ακρωτηριαστεί.

Ένα ίχνος αίματος οδήγησε την αστυνομία σε μια πόρτα κοντά στην οποία υπήρχε ένα μήνυμα. Έγραφε: “Οι Εβραίοι δεν είναι άνδρες που δεν κατηγορούνται”. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, ο επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Sir Charles Warren διέταξε να αφαιρεθεί! Αυτό που θα μπορούσε να ήταν μια ισχυρή απόδειξη για περαιτέρω έρευνα καταστράφηκε.

Η φρίκη της διπλής δολοφονίας κατέλαβε το Λονδίνο. Φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν – ο «Αντεροβγάλτης» ήταν ένας τρελός γιατρός, ένας Πολωνός τρελός, ένας ρωσικός τσαρίτης και μια τρελή μαία!

Μια άλλη επιστολή ελήφθη απο το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο οποίο ο «Τζάκ» είπε ότι λυπάται που δεν μπόρεσε να στείλει κάποια απο τα μέρη του σώματος των θυμάτων στην αστυνομία, όπως είχε υποσχεθεί!

photos1.blogger.com

Την 9η Νοεμβρίου, ο “Αντεροβγάλτης” χτύπησε ξανά. Η Mary Jeanette Kelly ήταν η νεότερη από τις γυναίκες που δολοφονήθηκαν: ήταν μόλις 25 ετών και ένα ελκυστικό κορίτσι. Βρέθηκε στο δωμάτιό της στο Millers Court στην οδό Dorset. Η σκηνή στο δωμάτιο ήταν τρομακτική. Ο συλλέκτης ενοικίου που την βρήκε είπε: «Θα στοιχειώνομαι απ’ αυτό για το υπόλοιπο της ζωής μου». Το σώμα της είχε επίσης ακρωτηριαστεί και ήταν διασκορπισμένο στο δωμάτιο.

Ο πανικός και η δημόσια κατακραυγή που προκάλεσε αυτή η δολοφονία οδήγησαν στην παραίτηση του Sir Charles Warren, αρχηγού της αστυνομίας.

Η Mary ήταν το τελευταίο από τα θύματα του «Αντεροβγάλτη». Ο τρόμος τελείωσε τόσο ξαφνικά όπως άρχισε. Από τότε δεν υπήρξαν άλλες δολοφονίες απο τον δολοφόνο, από όσο γνωρίζουμε φυσικά. Για εκατό χρόνια, διάφορα ονόματα έχουν προταθεί ως δολοφόνοι αυτών των γυναικών και ως  Τζάκ ο Αντεροβγάλτης, αλλά δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση για τον πραγματικό δράστη. Το μόνο σίγουρο σήμερα είναι ότι ο πραγματικός Τζάκ, αν ζει, θα έχει κλείσει σήμερα τα 100!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: 4.bp.blogspot.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τζάκ ο Αντεροβγάλτης: Τι ξέρουμε γι’ αυτό τον σίριαλ κίλερ;