Είναι αλήθεια ότι όταν κάποιος σου λέει ψέματα είναι ότι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί. Στη περίπτωση που αυτός ο κάποιος είναι ο σύντροφος σου, τότε είναι 10 φορές πιο σκληρό. Σε μια σχέση η ειλικρίνεια και η ασφάλεια κατέχουν καθοριστικό ρόλο. Αν ο σύντροφος σου λέει ψέματα, καταστρέφει ένα σημαντικό κομμάτι της επικοινωνίας σας. Μπορείς λοιπόν να καταλάβεις μέσα από κάποιες του κινήσεις ότι ψεύδεται; Κι όμως υπάρχει τρόπος. Σου δίνω 5 τρόπους για να σιγουρευτείς.
- Μπερδεύει τα λόγια του όταν τον ρωτάς κάτι: Το πιο απλό. Θα τον δεις να μπερδεύει τις λέξεις. Στις ερωτήσεις σου θα απαντά χωρίς πολλά λόγια και λεπτομέρειες. Γεγονότα χωρίς διευκρινίσεις. Περιεκτικά και κοφτά. Σε περίπτωση που δε γνωρίζει τι να απαντήσει, θα σκεφτεί γρήγορα ή θα προσπαθήσει να σε αποφύγει και να σε διακόψει με κάτι που δήθεν ξέχασε προηγουμένως να σου πει.
2. Είναι υπερβολικά καλός μαζί σου: Δεν έχει όρεξη να μπει σε φιλονικία μαζί σου ή να μιλήσει περισσότερο από το υποχρεωτικό. Ότι θες, σου το προσφέρει για να έχει το κεφάλι του ήσυχο και να μην μπορείς να τον μαλώσεις. Έτσι δε θα σε βάλει σε σκέψεις και υποψίες και με ένα πλατύ χαμόγελο σε κάνει να ξεχνιέσαι. Ειδικά όταν χαμογελά πολύ, να υποψιαστείς.

3. Η γλώσσα του σώματος : Ακούγεται περίεργο, αλλά αυτοί που λένε ψέματα συνήθως η γλώσσα του σώματος τους, τους προδίδει. Τι εννοώ ; Κάποιοι «παγώνουν» σε μια συγκεκριμένη στάση χωρίς να κουνιούνται. Άλλοι πάλι αν προσέξεις τα χέρια και τα πόδια τους θα παρατηρήσεις ότι κάνουν παράξενες κινήσεις και σου αποσπούν με τον τρόπο αυτό την προσοχή. Ακόμη αυτό που αισθάνεται δεν συνάδει με το νόημα της κεφαλής του. Καταλαβαίνεις εκ φύσεως ότι άλλα λέει και άλλα δείχνει.
4. Έχουν άγχος: Το γεγονός πως μπαίνει στη διαδικασία όχι απλώς να παραποιεί την αλήθεια αλλά να λέει ψέματα, του προκαλεί αυτόματα άγχος και νευρικότητα. Τρέμουλο στο στόμα, παράξενες κινήσεις και λόγια μπερδεμένα είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά.
5. Τηλεφωνήματα αργά τη νύχτα: Δεν είναι και απαραίτητο αλλά ο ένοχος προσπαθεί τη νύχτα που ξέρει ότι έχεις κοιμηθεί και η απουσία του από το κρεβάτι να μην είναι αισθητή, να κάνει «τα δικά του». Περίεργα μηνύματα και συχνή επικοινωνία με το άτομο που γνωρίζει τα ψέματα του. Σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη δε σε αφήνει να αγγίξεις το τηλέφωνο του και έχει έγνοια μην το αφήσει κάπου εφόσον λείπει από δίπλα σου.

Και που λέτε λοιπόν.. αν σας λέει ψέματα φροντίστε να το αντιληφθείτε γρήγορα και να λάβετε τα μέτρα σας πρωτού να είναι αργά. Γιατί η εμπιστοσύνη και η ειλικρίνεια δεν χαρίζονται αλλά κερδίζονται! Τίποτα στην ζωή δεν είναι εύκολο έτσι και οι ανθρώπινες σχέσεις θέλουν υπομονή, αλλά πάνω απ’ όλα … αλήθειες!
***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com
What do you think?
Show comments / Leave a comment