Loading

Τρίγωνο των Βερμούδων: Το θανατηφόρο τρίγωνο του διαβόλου!

Όλοι μας έχουμε ακούσει κατά καιρούς διάφορες ιστορίες και μύθους για το μυστήριο τρίγωνο των Βερμούδων σε συζητήσεις σε παρέες ή σε εκπομπές στην τηλεόραση, το οποίο φαίνεται να “ευθύνεται” για εξαφανίσεις αεροπλάνων, καραβιών και ανθρώπων. Αν είναι πρώτη φορά που ακούς αυτή την ονομασία, μάλλον έχεις πολύ νεαρή ηλικία. Αν όχι, καλό θα ήταν να το έψαχνες λίγο περισσότερο. Πιθανόν σε κάποια στιγμή της ζωής σου να χρειαστεί να ταξιδέψεις πάνω από αυτό το «διαβολικό» τρίγωνο. Τουλάχιστον να είσαι προετοιμασμένος ρε παιδί μου!!!

Ξεκινάμε με γεωγραφία! Το γνωστό αυτό τρίγωνο βρίσκεται σε νοτιοανατολική ακτή των ΗΠΑ στον Ατλαντικό και συνορεύει με τις Βερμούδες ,το Μαϊάμι της Φλόριντα και το Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο, καλύπτοντας μια θαλάσσια περιοχή 500.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Γιατί θεωρείται διαβολικό??

Τα τελευταία 100 χρόνια, έχει σημειωθεί ένας αξιοσημείωτος αριθμός περίεργων εξαφανίσεων αεροπλάνων, καραβιών και ανθρώπων στην περιοχή αυτή, που δεν δικαιολογείται από τους κοραλλιογενείς υφάλους που αποτελούσαν ανέκαθεν φόβητρο για τους ναυτικούς. Περισσότερα από 100 χαμένα αεροσκάφη και πλοία στην περιοχή και περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι να έχουν χάσει την ζωή τους εκεί. Η αμερικανική ακτοφυλακή ωστόσο  ισχυρίζεται ότι δεν συμβαίνει τίποτα το περίεργο στο Τρίγωνο των Βερμούδων. Όσο περνά ο καιρός όμως, όλο και περισσότερα άρθρα, βιβλία, ταινίες και “μελέτες” εμφανίζονται ρίχνοντας λάδι στη φωτιά του μύθου και ενισχύοντας τον με ευφάνταστες θεωρίες από απαγωγές εξωγήινων μέχρι και γιγάντια χταπόδια!!! Δεν υπάρχει όμως καπνός χωρίς φωτιά!! Μερικά συμβάντα τα οποία έγιναν στην περιοχή μέσα σε αυτά τα χρόνια είναι τα εξής:

Το πλοίο «Cyclops» – 1918

Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, το πλοίο “U.S.S. Cyclops” πήρε την εντολή στις 9 Ιανουαρίου 1918 να καταπλεύσει στη Βραζιλία για ανεφοδιασμό των βρετανικών πλοίων που έπλεαν στον Νότιο Ατλαντικό. Το πλοίο, επιστρέφοντας από το Ρίο ντε Τζανέιρο στις 16 Φεβρουαρίου, έκανε μια μικρή στάση στα νησιά Μπαρμπέιντος στις 3-4 Μαρτίου. Έκτοτε κανείς δεν ξανάκουσε νέα του. Το πλήρωμα και οι 306 επιβάτες του εξαφανίστηκαν από προσώπου γης.

Η πτήση 19 – 1945

Η πλέον περίφημη ιστορία εξαφάνισης 5 αεροσκαφών του αμερικανικού ναυτικού που εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς το 1945. Μια καλοκαιρινή μέρα, σε μια περιπολία ρουτίνας, 5 έμπειροι πιλότοι άρχισαν να εκπέμπουν σήματα ότι είχαν χαθεί, οι πυξίδες τους δεν λειτουργούσαν και όλα πήγαιναν στραβά. Ήταν η τελευταία φορά που θα έδιναν σημεία ζωής. Όσο για τα δύο υδροπλάνα PBM-5 του ναυτικού που βγήκαν επιτόπου για να ψάξουν τα χαμένα αεροσκάφη της πτήσης 19, το ένα ανατινάχθηκε στον αέρα.

Η πτήση NC-16002 – 1948

Στις 28 Δεκεμβρίου 1948, ο κυβερνήτης Robert Lindquist της εμπορικής πτήσης NC-16002 πιλόταρε το επιβατικό του από το Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο στο Μαϊάμι της Φλόριντα. Πλησιάζοντας στο Μαϊάμι, ζήτησε από τον πύργο ελέγχου άδεια προσγείωσης.Δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση και το  αεροπλάνο δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του. Κανείς δεν το ξαναείδε έκτοτε.

Το “Sulphur Queen” – 1963

Το “S.S. Marine Sulphur Queen” ήταν ένα τάνκερ που μετέφερε 15.000 τόνους θειάφι από το Beaumont του Τέξας στο Norfolk της Βιρτζίνια. Η τελευταία επικοινωνία με το πλοίο έγινε στις 3 Φεβρουαρίου 1963. Το πλοίο δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του και η ακτοφυλακή το μόνο που κατάφερε να βρει ήταν ένα σωσίβιο από το “Sulphur Queen”.

Αεροσκάφος 680 – 1965

Το 1965, το έμπειρο πλήρωμα του αεροσκάφους της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας ταξίδευε από το Μιλγουόκι στις Μπαχάμες. Στην επικοινωνία πιλότου και πύργου ελέγχου δεν αναφέρθηκε τίποτα ανησυχητικό, το αεροσκάφος θα χανόταν ωστόσο στους αιθέρες και δεν θα έφτανε ποτέ στις Μπαχάμες.  Δεν δόθηκε ποτέ καμία εξήγηση για την εξαφάνιση του Αεροσκάφους 680.

Αυτά είναι πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν. Εμένα όμως επειδή μου αρέσουν τα λίγο πιο περίεργα που αφορούν εξωγήινη ζωή θα σταθώ σε αυτό τον μύθο ο οποίος ακούγεται συχνά από πολλά στόματα για αυτήν την περιοχή! Έχουν αναφερθεί πάρα πολλές παρατηρήσεις εξωγήινης δραστηριότητας σε αυτό το τρίγωνο. Δεν αποτελεί λοιπόν μυστήριο πως οι απαγωγές εξωγήινων έχουν προταθεί ως λύση για τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις σκαφών και πλοίων! Κι αν δεν φτάνει αυτό, υπάρχει και η θεωρία, που συγκεντρώνει μάλιστα αρκετούς πιστούς, ότι το Τρίγωνο του Διαβόλου λειτουργεί ως πύλη για άλλους πλανήτες. Αν λοιπόν θέλετε να διακτινιστείτε σε άλλους πλανήτες, ετοιμάστε βαλίτσες για ατλαντικό ωκεανό.

Το Τρίγωνο των Βερμούδων θα παραμείνει ένα άλυτο μυστήριο και για αρκετά επόμενα χρόνια με θεωρίες να δίνουν και να παίρνουν. Ας ελπίσω ότι θα λυθεί το μυστήριο κατά την διάρκεια της ζωής μου για να μην μείνω με την απορία δηλαδή!!!

P.S: Science beez τρέμετε θα σας φάω τη δουλειά! Άρεσεν μου χιχιχι!!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τρίγωνο των Βερμούδων: Το θανατηφόρο τρίγωνο του διαβόλου!