Loading

Τρία μέρη που οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφτείτε στην Ιταλία!

Αγαπημένοι μου travelbeez,

Η Ιταλία έχει πολλά ιστορικά και πανέμορφα μέρη για να επισκεφτείτε, πέραν από τη Ρώμη και τη Φλωρεντία (περισσότερες λεπτομέρειες στο άρθρο μου). Σήμερα θα σας ταξιδέψω σε τρία μέρη που έκαναν ξεχωριστό το ταξίδι μου στην Ιταλία.

1. Βενετία

Προσωπικά η Βενετία με ενθουσίασε! Καθώς περιπλανιόμασταν στην πόλη βλέπαμε παντού κανάλια με γόνδολες και μικρές γραφικές γέφυρες. Θέλαμε να βγάλουμε φωτογραφία σε κάθε κανάλι! Φυσικά περάσαμε και από τη γνωστή γέφυρα των στεναγμών.

Η πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι πανέμορφη, με τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου να κλέβει τα βλέμματα. Ο ναός είναι γνωστός παγκόσμια, και όχι αδίκως, αφού ξεχωρίζει λόγω του ότι  αποτελεί δείγμα Βυζαντινής αρχιτεκτονικής με γοτθικές και άλλες επιρροές.

Fact 1: Όταν είμασταν στη Βενετία είδαμε νερό να βγαίνει στην επιφάνεια του πλακόστρωτου της πλατείας.

Fact 2: Αν και άκουσα από κάποιους ότι μύριζε άσχημα στη Βενετία εγώ δεν θυμάμαι κάτι ανάλογο από την επίσκεψη μας.

Tip 1: Δεν θα σας αφήσουν να μπείτε στο ναό με σακίδιο στην πλάτη.  

Tip 2: Αξίζει να επισκεφτείτε ένα από τα εργαστήρια κατασκευής γυαλιού Μουράνο.

2. Σιένα

Η κεντρική πλατεία της μεσαιωνικής αυτής πόλης, η Piazza del Campo, έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη μου. Η πλατεία θεωρώ πως είναι πανέμορφη και μοναδική αφού έχει σχήμα κοχυλιού. Ο ξεναγός μας είχε πει ότι στην πλατεία διοργανώνονται ιπποδρομίες, ένα θέαμα που πιστεύω θα είναι εντυπωσιακό.

Κάνοντας μια βόλτα στην πλατεία είδαμε και το μαρμάρινο συντριβάνι Fonte Gaia, το οποίο διακοσμούν αγάλματα που είναι εμπνευσμένα από τη θρησκεία. Από το ταξίδι μου στην Ιταλία μπορώ να πω ότι είδα αρκετά εντυπωσιακά συντριβάνια!

3. Πομπηία 

Καθώς πηγαίναμε προς τον προορισμό μας είδαμε από μακριά το ηφαίστειο του Βεζούβιου και ο ξεναγός μας είπε ότι υπάρχει κίνδυνος να εκραγεί ξανά και να θέσει σε κίνδυνο περισσότερους ανθρώπους από το 79 μ.χ. που έγινε η έκρηξη που κατέστρεψε την Πομπηία. Εγώ πάντως  ποτέ δεν θα έμενα σ’ αυτή την περιοχή!

Φτάνοντας εκεί κάναμε την ξενάγηση στην Πομπηία περπατώντας στα ερείπια της πόλης και με τη βοήθεια του ξεναγού μας ταξιδέψαμε για λίγο πίσω στο χρόνο. Στο τέλος της περιήγησης μας είδαμε δύο αποτεφρωμένους ανθρώπους, που είναι φυλαγμένοι σε ένα γυάλινο δοχείο, στους οποίους ο φόβος αποτυπώθηκε στο πρόσωπό τους, κάτι το οποίο αποτυπώθηκε στη μνήμη μου για πάντα.

Για μένα η επίσκεψη στην Πομπηία αποτελεί μια μοναδική εμπειρία λόγω του ότι αντιλήφθηκα ότι οι φυσικές καταστροφές έχουν τεράστιες και τρομακτικές συνέπειες.

Στο μέλλον θα ήθελα να επισκεφτώ και πάλι τη Βενετία γιατί νοιώθω πως ο χρόνος μας εκεί δεν ήταν αρκετός για να περιπλανηθώ στα κανάλια της πόλης (δεν καταφέραμε να δούμε και το γνωστό Grand Canal) και να πάω και μια βόλτα με γόνδολα. Επίσης, θα ήθελα να ξαναπάω και στη Σιένα για να δω τις διάσημες ιπποδρομίες και να περιπλανηθώ στα μεσαιωνικά στενά της.

See you soon travelbeez!


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τρία μέρη που οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφτείτε στην Ιταλία!