Loading

Τρία μαγικά συστατικά για μια υγιή σχέση!

Οι σχέσεις στη ζωή κάθε ανθρώπου, ερωτικές και μη, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την προσωπική του ευτυχία. Μέσα από τις ανθρώπινες σχέσεις μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά με τους ανθρώπους που έχουμε δίπλα μας, αλλά πρωτίστως με τον ίδιο μας τον εαυτό, καθώς πορευόμαστε με την βοήθεια άλλων στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας! Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι απαραίτητο να έχουμε δίπλα μας άτομα που μας στηρίζουν και που μας εμπνέουν έτσι ώστε να χτίσουμε υγιείς σχέσεις που θα μας ολοκληρώνουν και θα μας κάνουν πιο ευτυχισμένους.

Πολλά είναι αυτά που λέγονται από ειδικούς και μη για τις μακροχρόνιες υγιείς σχέσεις ζευγαριών και τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να τις δημιουργήσεις και να τις διατηρήσεις. Διαβάζοντας πολλά από αυτά ίσως να σας φανεί άπιαστο όνειρο, όμως δεν είναι εάν υπάρχουν δύο άτομα διατεθειμένα να παλέψουν για να χτίσουν μια τέτοιου είδους σχέση. Μια σχέση ανιδιοτέλειας βασισμένη στην αγάπη αλλά και στα πιο κάτω που κατά την άποψη μου είναι απαραίτητα ώστε να θεωρείται υγιής μια σχέση!

1. Επικοινωνία στο ζευγάρι.

Χωρίς αυτήν, η σχέση θα αποτελείται από σωρεία παρεξηγήσεων και διαφωνιών, που τελικά θα οδηγήσουν στο απροχώρητο. Είναι σημαντικό να βρείτε έναν κώδικα επικοινωνίας γνωρίζοντας καλύτερα  τον άνθρωπο που έχετε δίπλα σας με τα ελαττώματα και τα προτερήματα του. Μην αποφεύγετε να εκφράζετε τη δυσαρέσκεια σας για τη συμπεριφορά  του συντρόφου σας, εάν σας φέρνει σε δύσκολη θέση ή σας ενοχλεί, με τον φόβο ότι θα έρθετε σε ρήξη. Η ανέχεια θα σας κουράσει και θα μετατρέψει τη σχέση σας σε ρουτίνα!

openaccessgovernment.org

2. Εμπιστοσύνη.

Κανείς δε θέλει μια σχέση που να του στερεί την ατομική του ελευθερία ή τις παλιές καλές του συνήθειες, εφόσον αυτές δεν επηρεάζουν την παρούσα σχέση. Όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, η μια πλευρά θα είναι γεμάτη με ανεξήγητες ανασφάλειες, καθώς η άλλη πλευρά θα δέχεται την αδικαιολόγητη καταπίεση χωρίς να μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα σε μία σχέση που θα της προκαλεί μόνο αισθήματα αβεβαιότητας και ανασφάλειας!

Ακόμη, εξίσου σημαντικό είναι, να ξέρεις ότι μπορείς να στηριχτείς στο άτομο που έχεις δίπλα σου και να του εμπιστευτείς τις μεγαλύτερες σου δυσκολίες, γνωρίζοντας ότι θα ανταπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να σε βοηθήσει, δηλαδή να εμπιστεύεσαι την ακεραιότητα του χαρακτήρα του αλλά και τα πραγματικά συναισθήματα του για σένα.

3. Αλληλοσεβασμός.

Ο άνθρωπος που έχεις απέναντι σου, πρέπει να σε σέβεται τόσο σαν άνθρωπο, όσο και σαν σύντροφο. Οφείλει να σέβεται τις δικές σου απόψεις όσο διαφορετικές κι αν είναι και να μην προσπαθεί να τις αλλάξει. Οφείλει να δίνει στις δικές σου επιθυμίες την ίδια έμφαση που δίνει στις δικές του! Γιατί μια σχέση όπου ένας από τους δύο νιώθει  κατώτερος από τον άλλο είναι ανθυγιεινή αλλά και καταδικασμένη! Εάν την φροντίζεις και της δίνεις την απαραίτητη προσοχή και αφοσίωση χωρίς όμως υπερβολές και παραλογισμούς, θα αντέξει στο χρόνο!

nagariknetwork.com


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: momjunction.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τρία μαγικά συστατικά για μια υγιή σχέση!