Δημιουργώντας το πλάνο για το ταξίδι μας στην Ισπανία, βρήκαμε μία λίστα με τα πράγματα που μπορείς να κάνεις μόνο στην Ισπανία. Για εσάς που δεν σας αρκούν τα συνηθισμένα, στην Ισπανία υπάρχει το μοναδικό zip line (αφήνεσαι σε ένα σχοινί) που αλλάζεις χώρα! Συγκεκριμένα ταξιδεύεις από Ισπανία σε Πορτογαλία σε ένα σχοινί (ψάξε για Limite Zero) πάνω από τον ποταμό Guadiana .

To zip line μας έβγαζε πολύ από το δρόμο μας έτσι επιλέξαμε το μονοπάτι του βασιλιά το οποίο υπήρξε ένα από τα πιο επικίνδυνα μονοπάτια στην Ευρώπη και βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών για παράτολμες εμπειρίες.

Το αρχικό μονοπάτι κατασκευάστηκε το 1905 και πήρε το όνομά του από το γεγονός ότι ο βασιλιάς της Ισπανίας Αλφόνσο ο 13ος περπάτησε αυτό το μονοπάτι το 1921, για να θαυμάσει το τοπίο.

Στο πρόσφατο παρελθόν, το μονοπάτι περιλάμβανε τρύπες από κομμάτια που κατέρρευσαν,  μεταλλικούς πασσάλους, και αναρρίχηση. Υπήρξαν συνολικά 5 θάνατοι, με τους περισσότερους (3) το 2000.

Το 2015 είχε ανακαινιστεί (στοίχισε €3.12 εκ.) και πλέον είναι ασφαλές για τους επισκέπτες με παλιό ετοιμόρροπο μονοπάτι να βρίσκεται τώρα κάτω από το ανακαινισμένο.

Το μονοπάτι βρίσκεται το κοντά στο χωριό El Chorro κι όταν το ανακαλύψαμε τα εισιτήρια είχαν ήδη εξαντληθεί. Σε ένα blog (από αυτά τα συνηθισμένα, όχι όπως το δικό μας) έγραφαν ότι το πρωί δίνονται 50 εισιτήρια επιπλέον από τις κρατήσεις και δύο ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά στο μονοπάτι μπορούν να σας προμηθεύσουν με εισιτήρια.

Κάναμε την κράτηση σε ένα από τα ξενοδοχεία και φτάσαμε χωρίς να μας έχουν επιβεβαιώσουν αν μπορούν να μας βρουν εισιτήρια. Η διαδρομή ατελείωτη, με σκαμπανεβάσματα, στενά δρομάκια και γκρεμούς. Η πισίνα του ξενοδοχείου έμοιαζε με όαση τη στιγμή που φθάσαμε.

Ο υπάλληλος του ξενοδοχείου κατάφερε να μας βρει εισιτήρια για την επόμενη μέρα, για όποια ώρα θέλαμε! Δεν ξέρω αν μπορούν κάθε φορά να βρουν εισιτήρια ή αν ήμασταν τυχεροί, αλλά ρισκάραμε και κερδίσαμε (αυτή τη φορά τουλάχιστον).

Παίρνεις το λεωφορείο για να φτάσεις στην αρχή του μονοπατιού και μπορείς να περπατήσεις 2 περίπου χιλιόμετρα στην περιοχή παράλληλα με το ποτάμι για ζέσταμα! (ή μπορείς να παρκάρεις κοντά στην είσοδο)

Το μονοπάτι είναι περίπου 3 χιλιόμετρα, βρίσκεται σε ύψος 100 μέτρων και θαυμάζεις τα καταπράσινα βουνά να σμίγουν με το ποτάμι. Το ανακαινισμένο μονοπάτι περιλαμβάνει μέρη από γυαλί για να θαυμάσεις τη θέα.

Αν φοβάσαι τα ύψη, μπορεί να μοιάζει σαν μικρός εφιάλτης (a beautiful nightmare θα έλεγε η Beyoncé).

Όσο περνάς τη γέφυρα που βρίσκεται προς το τέλος του μονοπατιού μπορεί να σου κοπεί για λίγο η ανάσα, καθώς το πέρασμα είναι στενό και η πίεση του αέρα έντονη. 

 Στο τέλος της διαδρομής βρήκαμε φρέσκο χυμό καρπούζι και παγωτά (για να αναπληρώσουμε την ενέργεια)!

Κι αν νομίζεις είναι photoshop, στο χουμε και σε video:

Μια εμπειρία γεμάτη όμορφα τοπία, με κράνη και αδρεναλίνη, ενέργεια και άσκηση. Μια περιπέτεια για μας που αναζητούμε τα μη συνηθισμένα. 

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
5
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
1
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
1
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!