Αγαπημένοι μου travelbeez,

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Εάν σας έλεγαν ότι ένα πασίγνωστο αξιοθέατο έχει κτιστεί λόγω κάποιου μεγάλου έρωτα, ποιο αξιοθέατο θα σας ερχόταν στο μυαλό; Εγώ πάντως δεν θα μάντευα ποτέ ότι το πιο γνωστό αξιοθέατο της Ινδίας, το Ταζ Μαχάλ, είναι ουσιαστικά ένας ύμνος στην αιώνια αγάπη.

Η ιστορία αγάπης που οδήγησε στο κτίσιμο αυτού του δαιδαλώδες μνημείου ξεκίνησε το 1607 όταν ο Shah Jahan γνώρισε την Arjumand Banu Begum, τον έρωτα της ζωής του. Το ζευγάρι όμως δεν μπορούσε να παντρευτεί αμέσως (κάπου διάβασα ότι ο Shah Jahan έπρεπε να παντρευτεί πρώτα κάποια άλλη, ενώ άλλη πηγή αναφέρει ότι οι αστρολόγοι διάλεξαν το έτος 1612 για να παντρευτεί το ζευγάρι).

wikimedia.org

Όταν ο Shah Jahan έγινε ο πέμπτος αυτοκράτορας των Μουγκάλ το 1628 έδωσε στην αγαπημένη του γυναίκα τον τίτλο Mumtaz Mahal, που σημαίνει “η εκλεκτή του Παλατιού”. Το 1631 η Mumtaz Mahal γέννησε το 14ο παιδί του Shah Jahan αλλά δυστυχώς πέθανε μετά τη γέννα.

Ο Shah Jahan αποφάσισε πως ήθελε να τιμήσει τη μνήμη της αγαπημένης του γυναίκας με το να κτίσει ένα μαυσωλείο το οποίο θα ήταν το “κόσμημα της περιοχής” και θα αντιπροσώπευε τον παράδεισο στη γη. Ο ίδιος δεν ξεπέρασε ποτέ τον θάνατο της Mumtaz Mahal και όταν πέθανε τον έθαψαν στην ίδια κρύπτη που ήταν θαμμένη και η αγαπημένη του.

Αυτή ήταν εν συντομία η ιστορία αγάπης που οδήγησε στην κατασκευή του πανέμορφου αυτού μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Αξιοσημείωτο είναι ότι το Ταζ Μαχάλ αλλάζει χρώματα αναλόγως της ώρας της ημέρας και της εποχής.

Το Ταζ Μαχάλ θεωρώ πως είναι από τα ωραιότερα μαυσωλεία στον κόσμο και το γεγονός ότι η κατασκευή του οφείλεται σε ένα μεγάλο έρωτα το κάνει να ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο. Τώρα θέλω ακόμη περισσότερο να επισκεφτώ στο μέλλον την Ινδία και να πάω στο Ταζ Μαχάλ.

Πηγές: tajmahal.gov.in, thoughtco.com, britannica.com


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: webjet.com.au

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
2
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!