Τα αξιοθέατα κάθε περιοχής διαφέρουν ανάλογα με τις επιρροές που δέχτηκαν στην πορεία της ιστορίας, την κουλτούρα του λαού που τα διατηρεί, την κοινωνία που τα αναδεικνύει, στον τουρισμό και φυσικά στο έδαφος, που τα στηρίζει.

 Στην περιοχή των Ζαγοροχωρίων (κοντά στα Ιωάννινα), ένα κύριο στοιχείο της περιοχής είναι τα πέτρινα γεφύρια.

Γεφύρι της Κόνιτσας

Το Γεφύρι της Κόνιτσας δεν το ψάξαμε, καθώς το ξενοδοχείο που κλείσαμε μέσω του οργανισμού δραστηριοτήτων, ήταν ακριβώς δίπλα του!

Θα το δείτε στον Δήμο Κόνιτσας, στην είσοδο της χαράδρας του ποταμού Αώου. Θεωρείται το ψηλότερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων.

Στο κάτω μέρος του γεφυριού υπάρχει μία καμπάνα, που προειδοποιούσε τους περαστικούς να μην χρησιμοποιήσουν το γεφύρι όταν φυσούσε δυνατός άνεμος. Εξάλλου, όπως θα δείτε δεν υπάρχει αρκετά ψηλό περιτοίχισμα για να σε συγκρατήσει από το να σε πάρει το ποτάμι (κυριολεκτικά).

Το γεφύρι είναι απότομα ανηφορικό, και ψηλό. Δεν συστήνεται για υψοφοβικούς, εκτός αν έχετε το χρόνο να το δουν ξανά και ξανά!

Καλογερικό

Μοναδικό στο είδος του, ένα τρίτοξο γεφύρι, κοντά στο χωριό Κήποι.

Το συγκεκριμένο γεφύρι το ψάξαμε κι πολλά μικρά γεφύρια βρέθηκαν στη διαδρομή μέχρι να φτάσουμε σε αυτό.

Τρία ομοιόμορφα τόξα που αντανακλούνταν στο νερό και δημιουργούσαν πίνακα ζωγραφικής.

Εμάς μας εντυπωσίασε!

Γεφύρι του Κόκκορη

Στο δρόμο για το Καλογερικό, οι τουρίστες σταματούσαν για να φωτογραφίσουν το Γεφύρι του Κόκκορι, καθώς βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο.

Κόκκορος ήταν ο ιδιοκτήτης ενός μύλου, ο οποίος χρηματοδότησε την επισκευή του. Σήμερα θα λέγαμε, το Γεφύρι είναι μία χορηγία του Κόκκορη.

Γεφύρι της Κλειδωνιάς

Ονομάζεται γεφύρι της Κλειδωνιάς, από το χωριό στο οποίο βρίσκεται, το χωριό Κλειδωνιά. Γεφυρώνει τον ποταμό Βοΐδομάτη και είχαμε την ευκαιρία να το δούμε κατά τη διάρκεια της ιππασίας.

Είναι εντυπωσιακό λόγω της φυσικής του τοποθεσίας. Βρίσκεται ανάμεσα στο πράσινο και με καθαρά νερά να ρέουν.

Γέφυρα Αρίστης

Τη γέφυρα Αρίστης, τη συναντήσαμε στη διαδρομή προς τις κολυμπήθρες στο Πάπιγκο.

Εκείνη την ημέρα έκαναν γυρίσματα στην περιοχή και είχαν στήσει ένα κρεβάτι με ουρανό δίπλα στον ποταμό. Οι σκηνές μάλλον ήταν για κάποιο όνειρο, αφού τα στοιχεία που υπάρχουν αγγίζουν την περιγραφή του παραδείσου.

Η γέφυρα, φτιαγμένη από πέτρινη πλάκα, πιο νέας εποχής από τις υπόλοιπες, ιδιαίτερη όχι για την αρχιτεκτονικής της, αλλά για τη φύση που την περιβάλλει.

Γεφύρια ψηλά και χαμηλά, στενά και πλατιά.. Το καθένα διαφορετικό, μοναδικό. Μα όλα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον. Μπορείς να τα δεις κατά τη διάρκεια ιππασίας, rafting, ορειβασίας, πεζοπορίας ή άλλων δραστηριοτήτων που να ταιριάζουν στο  profile σου.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
5
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
1
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!