Σύμφωνα με την επιστήμη της γεωλογίας, τα ηφαίστεια του πλανήτη συνήθως βρίσκονται εκεί που δύο ή τρεις τεκτονικές πλάκες συγκρούονται ή απομακρύνονται. Αν ξεχάσουμε τις καταστροφές που μπορεί να προκαλέσει μία ηφαιστειακή έκρηξη, το θέαμα ενός ενεργού ηφαιστείου είναι όντως πολύ εντυπωσιακό! Εκρήξεις, καυτή λάβα και περίεργοι σχηματισμοί δημιουργούν ένα τοπίο, πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες.

1.Andama
2.Boutique
3.Mouseio
4.Pearls
5.Unismart
6.Avocado
7.Politia
8.Almyra
previous arrow
next arrow

 Έτσι λοιπόν, σήμερα θα ταξιδέψουμε στα 3 πιο εντυπωσιακά ηφαίστεια στην Γη, δίνοντας κάποιες ιδέες ταξιδιών (γιατί όχι;;) για την μετά-κορωνοϊού εποχή.

1) Mount Teide – Ισπανία

barcelo.com

Το Τέιδε είναι ηφαίστειο που βρίσκεται Κανάρια νησιά στην Ισπανία. Με ύψος 3.718 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και πάνω από 7.000 μέτρα πάνω από το θαλάσσιο πυθμένα, είναι η υψηλότερη κορυφή στην Ισπανία και το τρίτο μεγαλύτερο ηφαίστειο στον κόσμο μετρώντας από τη βάση του. Η επιβλητική του φυσιογνωμία έκανε, όπως είναι αναμενόμενο,  τους αυτόχθονες να του αποδίδουν μυθικές ιδιότητες, αντίστοιχες με του Ολύμπου. Το 2016 μάλιστα άγγιξε τον αριθμό ρεκόρ των σχεδόν 4.080.000 επισκέψεων. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που η UNESCO το ανακήρυξε τοπίο παγκόσμιας κληρονομιάς, εδώ και μια δεκαετία.

2) Kelimutu Volcano – Ινδονησία

photovolcanica.com

Το Kelimutu, σε πολλά βιβλία και λίστες δεν ανήκει παραδοσιακά στα πιο επιβλητικά ηφαίστεια. Παρόλα αυτά, οι τρεις λίμνες, που φιλοξενεί στους κρατήρες του το κάνουν τόσο ξεχωριστό και μαγευτικό. Μάλιστα, χάρη σε κάποιες χημικές αντιδράσεις που σχετίζονται με την ηφαιστειακή δραστηριότητα αλλάζουν χρώματα διαρκώς. Μπλε, σμαραγδί και κόκκινα νερά εναλλάσσονται δημιουργώντας ένα μυστηριακό τοπίο, στο οποίο οι ντόπιοι αποδίδουν τις χρωματικές αλλαγές στη διάθεση των πνευμάτων που κατοικούν εκεί.

3) Mount Kilimanjaro – Τανζανία

achieveglobalsafaris.com

Αγαπημένη τοποθεσία ορειβατών, φυσιολατρών και φωτογράφων το Kilimanjaro δε θα μπορούσε με τίποτα να λείπει από τη λίστα! Με ύψος 5.895 μέτρα κατατάσσεται στην πρώτη θέση με τα ψηλότερα βουνά της Αφρικής. Έχουν περάσει 360.000 χρόνια από την τελευταία του έκρηξη.

Στην κορυφή του, ένα βιβλίο εντυπώσεων περιμένει τους τολμηρούς αναβάτες. Στην ανάβαση συναντά κανείς από τροπικά δάση μέχρι αλπικές ερήμους και βάλτους. Ανάμεσά τους υπήρξε κι ένας 87χρονος Γάλλος, ο γηραιότερος μέχρι στιγμής ορειβάτης του βουνού.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
1
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
2
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!