Το Grand Canyon αποτελεί την μεγαλύτερη χαράδρα του κόσμου και δικαίως αποτελεί ένα από τα επτά φυσικά θαύματα του κόσμου.

Η αρχική σκέψη ήταν να υπάρχουν μόνο φωτογραφίες σε αυτό το άρθρο, αλλά καταλήξαμε ότι κάποιες πληροφορίες είναι σημαντικές για όσους σκέφτονται να το βάλουν στα μελλοντικά τους σχέδια εξερεύνησης.

Το Grand Canyon ανακηρύχθηκε το 1979 Τόπος Παγκόσμιας Κληρονομιάς, εξαιτίας της επιστημονικής του σημασίας. Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που προσφέρουν μεταφορά και ξενάγηση από το Las Vegas, εμείς κλείσαμε τα εισιτήρια μας από τη σελίδα https://grandcanyon.com/ .

Οι πρώτοι κάτοικοι του Grand Canyon ήταν οι γηγενείς Αμερικανοί. Όταν αναγνωρίστηκε η αξία της χαράδρας, οι Αμερικανοί έθεσαν κάτω από την διαχείριση τους το μεγαλύτερο μέρος της και άφησαν μια μικρή ζώνη της χαράδρας στους ντόπιους, η οποία σήμερα αποτελεί καταυλισμό των ολιγάριθμων Ινδιάνων Χαβασουπάι (West Rim). Πρόκειται για κτηνοτρόφους και αγρότες, που ζούσαν στις όχθες του Κολοράντο εδώ κι εκατοντάδες χρόνια.

Οι περισσότεροι επισκέπτονται το West Rim λόγω της κοντινότερης απόστασης από το Las Vegas, του καταυλισμού των Ινδιάνων και του skywalk, μίας γέφυρας από γυάλινο πάτωμα για καλύτερη θέα (φωτογραφία διαδικτύου):

Εμείς επισκεφτήκαμε το South Rim, καθώς όπως μας είπαν προσφέρει τις καλύτερες οπτικές για να απολαύσει κανείς το βάθος της χαράδρας, το οποίο είναι απόλυτα λογικό αν σκεφτείς ότι δεν υπήρχε περίπτωση οι Αμερικανοί να άφηναν στους Ινδιάνους τις καλύτερες περιοχές.

Η χαράδρα του Grand Canyon δημιουργήθηκε από τους δύο ποταμούς που διέσχιζαν στον πυθμένα, παρασύροντας βράχους. Οι μετακινήσεις του φλοιού της Γης βάθυναν ακόμη περισσότερο τη χαράδρα.  Η θέα περιλαμβάνει τοιχώματα που μας ταξιδεύουν εκατομμύρια χρόνια πίσω. Τα βράχια στο βάθος της χαράδρας υπολογίζεται να έχουν ηλικία 2000 εκατομμυρίων ετών. Oι χρωματισμοί στα στρώματα των βράχων ποικίλλουν από το ανοιχτό κίτρινο έως το σκούρο κόκκινο και το Grand Canyon παρουσιάζει μια εξαίσια όψη, μεταβαλλόμενη στο φως.

 Κάπου εδώ σας αφήνουμε να απολαύσετε τις φωτογραφίες.

Αυτό που θα συστήναμε επιπρόσθετα είναι να επισκεφτείτε και το ανατολικό μέρος  (East Rim) για να απολαύσετε τη θέα του Horseshoe Bend (φωτογραφία διαδικτύου):

outsideonline.com

Απόλυτος προορισμός μετα-κορωνοϊού!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
2
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
6
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!