Η Ταϊλάνδη αποτελεί μία από τις επικρατέστερες επιλογές για εξωτικούς προορισμούς και μήνες μέλιτος, για άτομα κυρίως από την Ασία και την Ευρώπη. Το 2019 ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες χρονιές για τους ντόπιους, καθώς οι τουρίστες ήταν περισσότεροι από 39 εκατομμύρια.

Η Ταϊλάνδη αποτελεί έναν σχετικά φθηνό προορισμό με τέλειες παραλίες και παγκοσμίου φήμης κουζίνα. Ξανθές παραλίες, με άγρια βλάστηση, πράσινα καθαρά νερά, χρωματιστά ψάρια, μοναδικές δραστηριότητες και άφθονα φρούτα.

Αυτά διαφημίζουν τα ταξιδιωτικά γραφεία αλλά και οι φωτογραφίες των φίλων μας που πήγαν εκεί διακοπές.

earthnworld.com,booking.com,matadornetwork.com

youtube.com,makingteams.com,viamichelin.com

Ο Μιχάλης επισκέπτεται την Ταϊλάνδη για επαγγελματικούς σκοπούς και η εικόνα που βλέπει θα λέγαμε ότι είναι η άλλη μεριά του νομίσματος.

Μια μεγαλούπολη με ατημέλητα κτίρια, καυσαέρια στην ατμόσφαιρα και φτωχογειτονιές γύρω από το ποτάμι.

Τα νερά στα ποτάμια του Μπανγκόκ είναι βρώμικα, με πολλά απορρίμματα να επιπλέουν. Ο κόσμος στοιβάζεται μέσα σε πλοιάρια για να δει την πόλη και οι ντόπιοι τα χρησιμοποιούν σαν μεταφορικό μέσο.

Τα τουκ τουκ (tuk tuk) είναι τα τοπικά ταξί, μία καρότσα την οποία σέρνει ένα μηχανάκι.

Το φαγητό στις αγορές φαίνεται γευστικότατο. Πρόσφατα μάλιστα έβλεπα το επεισόδιο από το Εικόνες με τον Τάκη Δούση στην Ταϊλάνδη, να φημίζει το φαγητό στην αγορά, σηκώνει το καλαμάκι, το μυρίζει και το αφήνει πίσω στον πάγκο. Σε καμιά σκηνή δεν τρώει όμως και διερωτώμαι, έφαγε άραγε; Εγώ πάντως όχι. Δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής των ευρωπαϊκών χωρών και ποτέ δεν ξέρεις.

Ωστόσο, οι χυμοί είναι φρέσκοι και ακαταμάχητοι. Είναι ένα από τα λίγο που πεθυμώ από αυτά τα ταξίδια.

Για το τέλος σας άφησα μια ωραία ανάμνηση. Θυμάμαι ένα ωραίο, ζεστό (cozy που λέμε) εστιατόριο που απολαμβάναμε για δύο συνεχόμενες χρονιές. Η ατμόσφαιρα χαλαρή, το φαγητό σερβιρισμένο σε ανανά, η εξυπηρέτηση φιλική, τα πάντα όπως θέλαμε. Σταματήσαμε να το επισκεπτόμαστε όταν στην τελευταία μας επίσκεψη διαπιστώσαμε ότι είχε περισσότερα από όσα θέλαμε, καθώς οι αρουραίοι έτρεχαν παντού.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: booking.com, makingteams.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
7
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
1
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!