Κρυμμένη στο νησί Marieta του Μεξικό βρίσκεται η παράλια της αγάπης (Playa del Amor), φημολογούμενη σαν την πιο ερωτική παράλια του κόσμου αποτελεί ένα διαμάντι φυσικής ομορφιάς που προσελκύει κάθε χρόνο τουρίστες και εραστές από όλο τον κόσμο.

Το να φτάσεις στην παράλια αποτελεί μια μικρή περιπέτεια, και η η πρόσβαση είναι περιορισμένη και δυνατή μόνο όταν το επιτρέπει η παλίρροια. Αρχικά ο ταξιδιώτης πρέπει να πάρει βάρκα από το λιμάνι του Puerto Vallarta για το νησί Marietta οπού και βρίσκεται η παράλια. Έπειτα πρέπει να διασχίσει ένα στενό άνοιγμα σαν τούνελ αναμεσά από τα βράχια. Λόγω της προστασίας των νησιών λίγοι είναι οι τυχεροί που μπορούν να τα επισκεφτούν, αφού τουρίστες μπορούν να μεταφέρουν μόνο συγκεκριμένοι τουριστικοί πράκτορες οι οποίοι εξασφαλίζουν τις προαπαιτούμενες άδειες.

Η «παραλία της Αγάπης» είναι φυσική, η εντυπωσιακή καταβόθρα στην οποία φιλοξενείται όμως αποτελεί ανθρώπινο κατασκεύασμα, αφού δημιουργήθηκε εξαιτίας δοκιμαστικών βολών και στρατιωτικής εκπαίδευσης που γίνονταν στην περιοχή.

theyolomoments.com

Αν δει λοιπόν κάνεις φωτογραφίες από την ονειρεμένη παράλια θα καταλάβει γιατί αυτό το τόσο μοναδικό φαινόμενο είναι τόσο δημοφιλές ανάμεσα στους τουρίστες.

Μετά από πίεση οικολογικών ομάδων και της επιστημονικής κοινότητας, τα νησιά και η περιοχή έγιναν εθνικό πάρκο, προστατευόμενα από αλιεία και κυνηγετική δραστηριότητα,  γεγονός που έχει αυξήσει  τους πληθυσμούς της θαλάσσιας ζωής. Έτσι ο ταξιδιώτης μπορεί να δει φάλαινες, δελφίνια, σαλάχια καθώς και μοναδικά είδη τροπικά φυτών.

https://m.naftemporiki.gr/thumb/721749/1200/10000/0x00000000007f13fb/1/delfinia-agria-fusi.jpg

naftemporiki.gr

Τόσο το συγκεκριμένο νησί, αλλά και τα υπόλοιπα κοντινά νησιά είναι ακατοίκητα και έτσι αποτελούν το ιδανικό day trip για τουρίστες του Μεξικού. Και μπορεί στην εποχή του κορονοϊού τέτοια μακρινά ταξίδια να φαντάζουν εξωπραγματικά, σύντομα όμως οι συνθήκες θα μας το επιτρέψουν και θα μπορούμε άφοβα να επισκεφτούμε τέτοιους εξωτικούς προορισμούς.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: thepropertygirl.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
2
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!