Ο Κόκκινος Τηλεφωνικός Θάλαμος

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι γεμάτο από τέτοιους τηλεφωνικούς θαλάμους, κι έτσι, αυτή η εικόνα συχνά συνδέεται με την κουλτούρα της χώρας. Το 2006, ο κόκκινος τηλεφωνικός θάλαμος ψηφίστηκε ως ένα από τα τοπ 10 design εικονίδια της Βρεττανίας. Άλλωστε, ποιος έχει επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο και δεν έχει μια φώτο μέσα στον τηλεφωνικό θάλλαμο;

1.Andama
2.Boutique
3.Mouseio
4.Pearls
5.Unismart
6.Avocado
7.Politia
8.Almyra
previous arrow
next arrow

Η Γέφυρα του Εδιμβούργου (Forth Bridge)

Η σιδηροδρομική γέφυρα του Εδιμβούργου συνδέει τη Νότια με τη Βόρεια Σκωτία. Η γέφυρα αυτή θεωρείται πλέον ένα σύμβολο της Σκωτίας. Το 2016, ψηφίστηκε ένα από τα μεγαλύτερα χειροποίητα θαύματα της Σκωτίας και είναι ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Σχεδιάστηκε από τους Άγγλους μηχανικούς Σερ Τζον Φάουλερ και Σερ Μπέντζαμιν Μπέικερ. Κάποτε αναφέρεται ως η Σιδηροδρομική Γέφυρα Φόρθ, από το ποτάμι Φορθ που βρίσκεται από κάτω.

Ξενοδοχείο Μπαλμοράλ (Balmoral Hotel)

Το ξενοδοχείο πολυτελείας Μπαλμοράλ χτίστηκε αρχικά ως το ξενοδοχείου Σιδηροδρομικού Σταθμού της Βόρειας Βρεττανίας. Είναι τοποθετημένο στο κέντρο του Εδιμβούργου, στο τέλος του κεντρικού δρόμου Princes street, κάτω από το κάστρο. Σήμερα, θεωρείται ορόσημο της πόλης. Από το 1902 μέχρι και σήμερα, το ρολόι του ξενοδοχείου είναι ρυθμισμένο 3 λεπτά μπροστά, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην χάνουν το τρένο τους. Η μόνη ημέρα που το ρολόι λειτουργεί ακριβώς στη σωστή ώρα είναι η 31η Δεκεμβρίου για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.

Saint Andrews

Η παραθαλάσσια πόλη St Andrews βρίσκεται βοριοανατολικά της Σκωτίας και είναι γνωστή για τα πολλά γήπεδα γκολφ, το μεσαιωνικό κάστρο και το πανεπιστήμιό της. Τα γραφικά δρομάκια και πετρόχτιστα κτίρια δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε μια άλλη εποχή.

Ramsey Gardens Residence

Οι κατοικίες αυτές ξεχωρίζουν για το πετρόχτιστο κόκκινο και άσπρο εξωτερικό τους, και για την διακεκριμένη τους θέση – τα περισσότερα κτίρια είναι ορατά από τον κεντρικό δρόμο Princes street στο Εδιμβούργο. Η τοποθεσία είναι μια από τις πιο γραφικές εικόνες για τους φωτογράφους στη Σκωτία.

Κόκκινο Ποδήλατο

Και μία φωτογραφία μπόνους απλά επειδή μας άρεσε η ιδέα! Ένα κόκκινο ποδήλατο καρφωμένο στον πλαϊνό τοίχο μιας καφετέριας στη μικρή πόλη Κίνρος στη Σκωτία.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
2
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
1
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!