Πάντως το τελευταίο καλοκαίρι που πέρασε, η παρέα ομόφωνα είχε πει αρκετά με αυτό το νησί, ας πάμε κάπου αλλού!

Και όντως το οργανώσαμε για Πάργα–Λευκάδα… και δεν μας έφτανε που το οργανώσαμε, το πληρώσαμε και… το πήγαμε κιόλας!

Μωρέ καλά ήταν, απίστευτα όμορφα τοπία, βαρκάδες εκδρομές δραστηριότητες. Αυτό όμως που χει μείνει πιο πολύ ήταν που το παρατήσαμε το οργανωμένο ταξίδι στη μέση και που φύγαμε ξημερώματα σαν κυνηγημένοι για Μύκονο!

Ναι, παρατήσαμε τις φυσικές ομορφιές και το απέραντο γαλαζοπράσινο του Ιονίου για να καταλήξουμε σε ένα από τα πιο άσχημα νησιά των Κυκλάδων.

Ναι ναι, το πιο άσχημο, αφού είναι γνωστό ως ξερονήσι με ανύπαρκτες φυσικές ομορφιές, μισητά δρομάκια και αέρα που… ε δεν το λες αέρα όλο αυτό!

Ένα νησί λοιπόν που παρά τις φυσικές ασχήμιες του, έχει μετατραπεί από τους Μυκονιάτες σε ένα από τα ομορφότερα ΄φτιαχτά΄ νησιά της Ελλάδας.  Ένα νησί, που ενώ είχε όλα τα φόντα να αποτύχει τουριστικά, αντιθέτως έχει απογειώσει τον παλμό των καλοκαιρινών μας διακοπών.

Ένα πολύ γραφικό νησί που το κοινό μυστικό του είναι οι αντιθέσεις που συναντάς, η κάθε είδους διαφορετικότητα που μπλέκεται τόσο απαλά η μια με την άλλη, χωρίς κανένα περιορισμό και προϋπόθεση (εκτός από την οικονομική) δημιουργώντας τον ξεχωριστό αυτό παλμό του νησιού.

Ηλικία, φύλο, προτιμήσεις, θρησκεία, χρώμα, πεποιθήσεις, ύψος βάρος.  Ισοπεδώνονται τα πάντα και απλά ο καθένας επιλέγει τα δικά του και περνά καλά!

Πολύ όμορφες οργανωμένες παραλίες και μη, στενά δρομάκια με νυχτερινή ζωή που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του καθενός. Απ’ της μάνας μου τη νυχτερινή ζωή που είναι μια βόλτα και ένα παγωτό μέχρι  του υπομανιακού κολλητού που χορεύει ασταμάτητα μέχρι τις πρωινο-μεσημβρινές ώρες αλλά και των ζευγαριών που ρομαντζάρουν στους μύλους ή κάνουν βόλτες με τα μικρά.

Τυχαίνει να πετύχεις τη γιαγιά σου να κάνει βόλτες στα στενά από την κρουαζιέρα αγοράζοντας αναμνηστικούς μαγνήτες, δίπλα τον διάσημο τραγουδιστή να κάνει shopping και παραδίπλα 2 ανθρώπους ιδίου φύλου να φλερτάρουν. Κόσμο να σέρνεται απ’ το μεθύσι ενώ την ίδια στιγμή και κόσμο να κάθεται για τις γκουρμεδιές brunch ή fast food.

Ξυπνάς το πρωινό (οκ μεσημέρι) και επιλέγεις!

Οργανωμένη παράλια ή κάπου ήσυχα! Μουσική ή χωρίς! Ελληνικό ή ξένο! Δραστηριότητα η εξερεύνηση ή απλά αράδα σε καμιά ξαπλώστρα τσιμπημένη.. περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!

Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους η Μύκονος αποτελεί πόλο έλξης σε μεγάλο αριθμό. Ο συνδυασμός και οι πολλαπλές επιλογές, αλλά και ο κόσμος που προσελκύει κυριολεκτικά από όλα τα μέρη της γης.

Δύσκολα μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ στο «νησί» όπως το ονομάζει και μια φίλη, και η γνωστή φράση What happens in Mykonos, stays in Mykonos»  ισχύει ξεκάθαρα!!!

Η αύρα λοιπόν, η ένταση, ο παλμός η σκέψη.. Ότι και να ναι.. πάντως καλά να ναι, κι εμείς πάνω από όλα για να την επισκεπτόμαστε, και ας μην την είδαμε ποτέ την πανσέληνο της!!!

Σι γιου δέαρ beez!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
11
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!