Τρεις μεγαλουπόλεις, πρωτεύουσες Ευρωπαϊκών χωρών, για διαφορετικά πορτοφόλια, διαφορές δραστηριότητες και διαφορετικές εποχές.

Λονδίνο (Αγγλία, η μεγαλύτερη πόλη της ΕΕ)

Ο απόλυτος προορισμός! Έχει τα πάντα! Μουσεία φυσικής ιστορίας, επιστημών, σύγχρονης τέχνης.. ό,τι ζητάς, ένας μεγάλος ζωολογικός κήπος και ενυδρείο!! Μπορείς να δεις την πολυπόθητη καρυάτιδα που οι Έλληνες αγωνίζονται να επιστρέψει στην Αθήνα. Γρήγοροι ρυθμοί, πολλά ψώνια (ιδιαίτερα στις εκπτώσεις του Ιανουαρίου), και πάρκα για χαλάρωση στο κέντρο της πόλης. Είναι κι εκείνο το μεγαλείο της βασιλικής οικογένειας, η αγάπη του κόσμου και ο θαυμασμός. Θα επέστρεφα ξανά και ξανά!

Ωραίος προορισμός για μερικές ημέρες. Μοναδικά αξιοθέατα δεν λέω, να τα δεις μια φορά. Αλλά οι ρυθμοί της συγκεκριμένης πόλης κουράζουν. Είναι κι αυτή η μανία με τη βασιλική οικογένεια, ποτηράκια, coasters, γραμματόσημα, φλυτζάνια με τις φάτσες τους. Έλα τώρα.. Ας χαλαρώσουμε λίγο, θνητοί είναι κι αυτοί.

Παρόλο που δεν το έχουμε ζήσει, συστήνουμε το Λονδίνο ως τον απόλυτο Χριστουγεννιάτικο προορισμό.

Άμστερνταμ (Ολλανδία)

Α-ΠΙ-ΘΑ-ΝΟ! Ίσως ο πιο μαγευτικός προορισμός που έχουμε επισκεφτεί και από τους λίγους, όπου το πραγματικό τοπίο είναι πιο ωραίο από τις φωτογραφίες. Πόσες φορές επισκέφτηκες ένα αξιοθέατο και σκέφτηκες «Αυτό είναι;! Το φανταζόμουν πιο μεγάλο/ψηλό/διαφορετικό!». Όχι στο Άμστερνταμ, εδώ η πραγματικότητα ξεπερνά τις προσδοκίες. Κανάλια με πλοιάρια, στενά δρομάκια, πάρκα για βόλτες, και μικρές νοθείες για όλα τα γούστα! 

Μαγικό το Άμστερνταμ! Το επισκεφτήκαμε την καταλληλότερη εποχή, ξεχείλιζε από τουλίπες και θαμπωνόσουν από τα χρώματα. Τα ποδήλατα είναι λίγο επικίνδυνα (αντίστοιχα με τις Vespa στη Ρώμη και τα αυτοκίνητα στην Κύπρο), τα μουσεία όχι τόσο ενδιαφέρον (μουσεία κάνναβης, ερωτικού περιεχομένου, πορνείας) αν και εμείς πετύχαμε έκθεση Banksy, και τα βράδια περπατάς στην πλατεία και βγαίνεις θετικός σε νάρκοτεστ χωρίς να έχεις καπνίσει.

Συστήνουμε να επισκεφτείτε το Άμστερνταμ Μάϊο, όταν οι τουλίπες είναι ανθισμένες ακόμη, δεν είναι τόσο κρύο όσο ο Απρίλιος και δεν έχει τόσο τουρισμό όσο τον Ιούνιο.

Συμβουλή: Παρόλο που οι καταστηματάρχες σου λεν ότι μπορείς να ταξιδέψεις με όλα τα προϊόντα που πωλούν, δεν μπορείς (ναι, ούτε γλειφιτζούρια, ούτε τσάι). Απλά θέλουν να τα πωλήσουν και πραγματικά, δεν τους απασχολεί αν καταλήξεις φυλακή.

Βερολίνο (Γερμανία, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της ΕΕ)

Δεν έχουμε επισκεφτεί το Βερολίνο.

Το μόνο που μου θυμίζει το Berlin, είναι τον ήρωα από το Casa de Papel. Ένας αντιπαθητικός τύπος που μας συγκίνησε στο τελευταίο επεισόδιο του 2ου κύκλου.

Το Βερολίνο θα θέλαμε να το επισκεφτούμε για την ιστορία του, αφού ήταν μια μοιρασμένη στα δύο πρωτεύουσα (σου λέει κάτι;). Συνδυάζει μνημεία, με σύγχρονη αρχιτεκτονική, μοντέρνες γκαλερί και τολμηρά φεστιβάλ.

Συστήνουμε να επισκεφτείτε το Βερολίνο τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς τους χειμερινούς οι θερμοκρασίες είναι αρκετά χαμηλές.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
5
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
1
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
1
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!