Όλο το άρθρο ξεκίνησε με το quote “I followed my heart and it led me to the airport”. Είναι η καρδιά που οδηγεί τις αποφάσεις μας στη ζωή και τα ταξίδια είναι η καλύτερη τροφή για το μυαλό να χαλαρώσει και να αφήσει στην καρδιά τα ηνία.

Γιατί καθώς μαυρίζεις στο κρεβατάκι, δίπλα από την πισίνα του ξενοδοχείου, δεν θα σκεφτείς τίποτα παραπάνω από τα cocktails που θα απολαμβάνεις το βράδυ.

Μην συγχύζεσαι, δεν είμαστε lovebeez ή bee free. We remain travelbeez και το άρθρο αρχίζει με αναφορά στη ρουτίνα μας για το αεροδρόμιο.

Κάθεσαι πάνω στη τσάντα και πιέζεις για να κλείσεις το φερμουάρ. Σηκώνεσαι. Νιώθεις ένα σφίξιμο στο στομάχι, ένα χτυποκάρδι πιο δυνατό από τα άλλα, παίρνεις βαθιά ανάσα και σηκώνεις τη τσάντα. Επιτέλους κατάφερες να πέσει λίγο κάτω από 20kg! Κι όσα έβγαλες; Ευτυχώς έκλεισε βαλίτσα και ο φίλος σου! 😉

Ανοίγεις το weather, φαίνεται να είναι βροχερός, προσθέτεις ένα ακόμη ζευγάρι παπούτσια και επιβεβαιώνεις ότι έβαλες το αδιάβροχο. Κλείνεις τη βαλίτσα και την περιμένεις.

Πρέπει να κάνεις υπομονή σε τέτοιες περιπτώσεις. Ξέρεις ότι αργεί και πάντα θα αργεί, αργούσε από την πρώτη ημέρα, γιατί να αλλάξει τώρα; Επέλεξες να είσαι μαζί της, άρα αποφάσισες να κάνεις και υπομονή!  

Εεε, travel bee;

Honeybee!

Τα ταξίδια είναι με την καρδιά μας κι αν καταλαβαίνεις τι εννοούμε, όταν μιλάς για τα ταξίδια σου, θα χαμογελούν τα μάτια πιο πολύ από τα χαμόγελα σε όλες τις φωτογραφίες του ταξιδιού ολόκληρου μαζί. Κι όταν ρωτούν πως πέρασες θα δείχνεις σαν χαζοχαρούμενο παιδί που αναπολεί τις στιγμές του ταξιδιού και δεν έχει λόγια να πει  (όπως τα παιδιά στην τηλεόραση, όταν τα ρωτά ο δημοσιογράφος «Πώς περάσατε;», κι απαντούν «Ωραία!», «Καλά», «Πολύ καλά», «Θαυμάσια»). 

Από τη στιγμή που κλείνουμε εισιτήρια, οι ημέρες γίνονται πιο εύκολες. Έχουμε κάτι να περιμένουμε, μία έρευνα να κάνουμε κι ένα πρόγραμμα να δημιουργήσουμε, τόσα πολλά πράγματα να δούμε κι άλλα τόσα να κάνουμε. Κι έρχεται εκείνη η ημέρα και ελέγχουμε ξανά και ξανά τη λίστα ταξιδιού μήπως ξεχάσαμε κάτι. Στην τελική όμως τίποτα δεν έχει σημασία παρά μόνο να έχεις τα εισιτήρια, μία ταυτότητα/διαβατήριο και μια visa (που να ξέρεις τον κωδικό).

Καλό είναι να έχεις κι ένα tablet/laptop με ταινίες για την πτήση, ειδικά αν δεν είναι ώρα για ύπνο.

Αν και για κάποιους, είναι πάντα καλή ώρα για ύπνο.

Φτάνουμε στο αεροδρόμιο κι αρχίζει μία τελετουργία. Βαλίτσες, έλεγχος, ξανά έλεγχος, φαγητό, λιχουδιές για το αεροπλάνο και φωτογραφία από το αεροδρόμιο στο instagram με hashtag #HereWeGoAgain.

Κάθομαι στη θέση μου, βάζω τη ζώνη και την προσαρμόζω. Σου πιάνω το χέρι και γέρνω το κεφάλι. Χαμογελώ για όσα έρχονται και εσύ βγάζεις φωτογραφία τα φτερά του αεροπλάνου ανάμεσα στα σύννεφα.  

Travel bee?!

Παρατηρώ τους/τις αεροσυνοδούς. Τους ψυχολογώ. Αν υπάρξει πρόβλημα θα είναι ψύχραιμοι; Θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες; Μήπως είναι πολύ νεαροί, κι αν είναι η πρώτη τους πτήση;

Παρατηρώ τους άλλους επιβάτες.  Για καλή μου τύχη επέλεξα σωστά ακουστικά και δεν θα χρειαστεί να ακούω το βρέφος να κλαίει σε όλη την πτήση.

Ανοίγουμε το τετράδιο με τις σημειώσεις και επιβεβαιώνουμε το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε μόλις φτάσουμε.

Διαλέγουμε ταινία και αρχίζω τη μάσα (στα ταξίδια επιτρέπονται και τα ζαχαρωτά!!).

Κάπως έτσι ξεκινά κάθε καινούριο ταξίδι.

Κάθε ταξίδι είναι μια περιπέτεια και μια ιστορία αγάπης, μια συνάντηση με το άγνωστο, με έναν πολιτισμό, μια κουλτούρα. Δεν χρειάζεται να είναι ταξίδι σε μια χώρα που δεν βρέθηκες ξανά, φτάνει να ταξιδεύεις με την καρδιά και να είσαι έτοιμος να το ζήσεις.    

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
15
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
1
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!