Εμείς μεγαλώσαμε με τις ταινίες του Hollywood και τις τηλενουβέλλες, διαβάζοντας quotes στο facebook και στιχάκια στο instagram..


Ταξίδεψε σε όλο το κόσμο, τα ταξίδια μορφώνουν, να δεις κουλτούρες , να φτιάξεις αναμνήσεις


Ζήσε τη στιγμή, μην αφήνεις τα χρόνια να περνούν.


Πάρε τη ζωή στα χέρια σου τώρα που έχεις όρεξη, που στέκεσαι καλά στα πόδια σου…

Και κάπως έτσι κόψαμε εισιτήρια, νοικιάσαμε αυτοκίνητο και ήμασταν έτοιμοι για νέες περιπέτειες!!  Χωρίς πλάνο, χωρίς διαμονή..

Φθάσαμε αργά το βράδυ (θα νοικιάζαμε αυτοκίνητο την επομένη). Παίρνεις το λεωφορείο του αεροδρομίου έλεγε στη σελίδα του ξενοδοχείου και σε φέρνει! Δεν μπορούσαν να γράψουν σε αφήνει στα λαγκάδια, αλλά θα δεις τα φώτα στο βάθος, είναι του ξενοδοχείου, ακολούθα τα φώτα.

Το πρωί περιμέναμε το λεωφορείο, στον ίδιο χώρο που μας άφησε (έτσι νομίζαμε τουλάχιστον, ήταν και σκοτάδι). Πέρασε από δίπλα μας και δεν σταμάτησε. Στήλη άλατος να βλέπουμε ο ένας τον άλλος. Ο οδηγός μας έδειχνε ένα σημείο 10 μέτρα πιο πέρα. Φαίνεται ότι οι Ιταλοί έχουν σχηματισμένα ορθογώνια στο έδαφος και τα λεωφορεία κάνουν στάση μόνο σε εκείνα τα σημεία, και εμείς ήμασταν 10 ολόκληρα μέτρα μακριά! (Κυπραίοι στην Ευρώπη!)

Η πρώτη μέρα όμως αξέχαστη! Στάσεις σε πόλεις και χωριά εκτός του χάρτη, βόλτες χωρίς προορισμό, τοπία που πρώτη φορά βλέπαμε. Κι έτσι αυθόρμητοι όσο ποτέ, βρεθήκαμε εκείνη την πρώτη νύχτα του ταξιδιού (που ήταν και βροχερή), στη La Spezia χωρίς διαμονή. Ουπς.

Αυθόρμητοι σαν έφηβοι, δεν κλείσαμε διαμονή για το βράδυ. Όπου ξεμέναμε, θα μέναμε σε ένα motel λέγαμε, όπως αυτά στις ταινίες (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ). Δεν ξέραμε ότι την επομένη ήταν οι εορτασμοί ανεξαρτησίας της Ιταλίας (ναι, στις 25 Απριλίου έχουν αργία) και όλοι θα περνούσαν την αργία τους στη πόλη που αποφασίσαμε να μείνουμε, γιατί ήταν ευκαιρία να πανε όλοι στα περίφημα Cinque Terre!

Αφήσαμε το αυτοκίνητο σε ένα δημόσιο parking (δωρεάν τις Κυριακές στην Ιταλία!!! Θα ήταν δωρεάν και την επομένη λόγω των εορτασμών, τυχερούλικα) και κυλούσαμε τις βαλίτσες από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο μες τη βροχή (ψιχάλες, μην φανταστείς)… Όλα γεμάτα… σχεδόν.

Λίγο πριν αποφασίσουμε να κοιμηθούμε στο αυτοκίνητο, διστακτικά μία κοπελίτσα μας ανέφερε ότι είχε δωμάτιο (ο Θεός να το κάνει). Δεν το δίνουν συνήθως είπε.. (Α: εγώ έκανα το παζάρι μου πάντως και μου ανέβασαν και τη βαλίτσα, αφού δεν είχε ανελκυστήρα)

Καθαρό ήταν. O χώρος του ντουζ όμως ήταν όσο το χαλάκι στην εξώπορτα του σπιτιού μου (το μικρό του jumbo για να σχηματίσεις εικόνα, με τα γατάκια) και τόσο κοντά στη τουαλέτα που δεν ήξερες που στεκόσουν. Και υπήρχε κι ένα προβληματάκι με τα υδραυλικά. Δεν μπορούσες να αναπνεύσεις με ανοικτή  την πόρτα του μπάνιου.

Αρχίσαμε να οργανώνουμε την επόμενη διαδρομή και ένα ήταν σίγουρο, θα κλείναμε διαμονή! Για τα πρακτικά, κλείσαμε ένα άνετο δωμάτιο με μεγάλο μπάνιο σε ένα καινούριο, πολυάστερο ξεχοδοχείο, σε ένα χωριουδάκι (Viareggio) με μόνο €50 ! Τα τυχερά όταν ταξιδεύεις off season.

Το πάθημα γίνεται μάθημα.. Κι αν δεν δοκιμάσεις δεν θα μάθεις! Κι εμείς ήμασταν αρχάριοι (για να μην πω ανήξεροι) αλλά το τολμήσαμε. Κάθε ταξίδι είμαστε καλύτεροι και το μόνο σίγουρο είναι ότι αξίζει! Κάθε αναποδιά μας χαρίζει γέλια και είναι αυτές οι αναποδιές που δεν χρειάζονται φωτογραφίες για να θυμάσαι.


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
22
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
2
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
2
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!