Τρία χρόνια φοιτήτρια στο εξωτερικό, κάθε Χριστούγεννα το ίδιο πράμα. Γυρνούσα στην Κύπρο. Τώρα φτάνοντας – σχεδόν – στο τέλος και του τρίτου έτους νιώθω να πιέζομαι, τον χρόνο μου σαν φοιτήτρια να τελειώνει επικίνδυνα. Και σκέφτομαι ότι ίσως και να έκανα λάθος που τόσα χρόνια ενώ είχα την ευκαιρία δεν την εκμεταλλευόμουν, να ταξιδέψω περισσότερο ή να μείνω να χαρώ την Θεσσαλονίκη ακόμα περισσότερο κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Φαντάσου μια Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ντυμένη στα Χριστουγεννιάτικα και χριστουγεννιάτικες αγορές και στολίδια. Μοναδικές στιγμές και εμπειρίες που θέλω, και θες σίγουρα και εσύ, να ζήσεις.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Κατανοώ το γεγονός ότι ιδίως τον πρώτο χρόνο σπουδών είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην επιστρέψεις στην Κύπρο. Είσαι ακόμα στη διαδικασία προσαρμογής και χρειάζεσαι (συνήθως) να νιώσεις – έστω για λίγο – την ασφάλεια της Κύπρου και του πατρικού σου σπιτιού. Είναι επίσης όλος ο ενθουσιασμός σου να συναντήσεις την οικογένειά σου και τους φίλους σου, και να μοιραστείς μαζί τους τις πρώτες εμπειρίες και στιγμές της καινούργιας σου ζωής. Είσαι ακόμα λιγάκι «μαμμόθρεφτο» και σου λείπουν οι δικοί σου άνθρωποι, άλλωστε ίσως είναι η πρώτη φορά στη ζωή σου που κάνεις τόσο καιρό να τους δεις. Όχι ότι μετά δεν θα σου λείπουν, αλλά σιγά σιγά το συνηθίζεις, όλο αυτό γίνεται σαν μια «ρουτίνα».

Και αν επιλέξεις να ταξιδέψεις κάπου στις διακοπές, ίσως οι γονείς σου, η μάμα σου για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, να αντιδράσουν όταν τους ανακοινώσεις την απόφασή σου. Και κάθε φορά θα τσακώνεστε με τη μάμα σου για το ίδιο θέμα.

Να της λες «Μάμα δεν θα έρτω μάλλον Κύπρο στις διακοπές» και σαν κλασική κύπραια μάμα να απαντά «Γιατί; Μα καθόλου; Εν θέλεις να έρτεις να πάρεις τζ λία φαγιά μαζί σου γιατί εν να σου λείψουν;».

Είναι ο τρόπος της να σε πείσει να αλλάξεις γνώμη και να πάεις Κύπρο να σε δει γιατί σε πεθύμησε. Η απόφαση ωστόσο είναι δική σου.

Εγώ απλά σε συμβουλεύω να μην αφήνεις τις ευκαιρίες και τα χρόνια να περνάνε χωρίς να τα εκμεταλλεύεσαι, και ποτέ μην αναβάλλεις τίποτα. Ο χρόνος σου σαν φοιτητής είναι λίγος και περνάει υπερβολικά γρήγορα. Φρόντισε να μην περάσουν τα χρόνια και να μετανιώνεις για όσα δεν είδες, δεν έκανες και δεν ΕΖΗΣΕΣ!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
5
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!