Ο ήλιος δύει διαφορετικά στον κόσμο και αγαπημένη μας συνήθεια είναι να αποθανατίζουμε την στιγμή αυτή και στα ταξίδια μας. Είναι η στιγμή που ο ουρανός αλλάζει δεκάδες χρώματα, καθώς ο ήλιος χάνεται στον ορίζοντα. Και οι εικόνες είναι κάθε φορά διαφορετικές.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Για αυτό και εμείς διαλέξαμε τα 10 αγαπημένα μας ηλιοβασιλέματα από ταξίδια που κάναμε πρόσφατα.

Καλιφόρνια

Πρώτο στη λίστα μας βρίσκεται το ηλιοβασίλεμα στην παραλία της Santa Monica στην Καλιφόρνια. Ακόμα δεν ξέρω αν εκείνη την μέρα ήμασταν απλά τυχεροί ή αν ο ουρανός σε αυτή την πλευρά του πλανήτη παίρνει συχνά αυτά τα χρώματα. Το θέαμα πάντως ήταν μαγευτικό και κάτι που δεν ξανασυνάντησα μέχρι σήμερα.

Άμστερνταμ

Σίγουρα στην δεύτερη θέση θα βάζαμε τα ηλιοβασιλέματα που μας χάρισε το Άμστερνταμ όσα χρόνια μέναμε εκεί. To ηλιοβασίλεμα μέσα στα κανάλια της πόλης, είναι σίγουρα μια εικόνα που δεν συναντάς συχνά.

To Άμστερνταμ λοιπόν μας πρόσφερε ακόμα ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα πριν περίπου δυο χρόνια όταν όλα τα κανάλια είχαν παγώσει. Ένα φαινόμενο που δεν συμβαίνει συχνά αφού πρέπει οι θερμοκρασίες να είναι κάτω του 0ο για πολλές εβδομάδες. Εκείνη την μέρα καταφέραμε και είδαμε τον ήλιο να δύει, ενώ κάναμε ice skating πάνω στο παγωμένο κανάλι της πόλης. Συνδυασμός που δύσκολα θα βρεις αλλού.

Μύκονος

Από τις πρώτες θέσεις δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει ηλιοβασίλεμα σε ελληνικό νησί των Κυκλάδων. Στο νησί των ανέμων, την Μύκονο, ζήσαμε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα σε ένα υπαίθριο μπαρ και η ατμόσφαιρα ήταν απλά μαγική.

Μόσχα

Το προηγούμενο Πάσχα το περάσαμε στην Μόσχα, όπου και βιώσαμε ένα αξέχαστο ηλιοβασίλεμα στην Κόκκινη Πλατεία. Οι αναμνήσεις που δημιουργήσαμε εκεί είναι από τις πιο έντονες, αφού βρεθήκαμε σε ένα μέρος με τόση ιστορία ντυμένο με τα πιο περίεργα χρώματα. 

Χαλκιδική

Όλοι έχουμε ακούσει την φράση «σαν την Χαλκιδική δεν έχει».  Σίγουρα δεν αφορά μόνο στις παραλίες και στα γαλαζοπράσινα νερά αλλά και στα ηλιοβασιλέματα. Στο σημείο αυτό στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής ο ήλιος δύει πίσω από την θάλασσα και τα βράχια ενώ εσύ έχεις την δυνατότητα να απολαύσεις αυτήν την στιγμή πίνοντας το αγαπημένο σου κοκτέιλ. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Κύθηρα

Επόμενο στη λίστα μας είναι το ηλιοβασίλεμα στα Κύθηρα. Κάθε φορά που ήλιος βυθίζεται στην θάλασσα δεν μπορεί παρά να μας χαρίζει εκπληκτικές εικόνες.

Βουκουρέστι

Εκεί που δεν το περιμέναμε, στο πολύβουο Βουκουρέστι είδαμε ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα να σκεπάζει την πόλη.

Ρίγα

Από την λίστα μας δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το ηλιοβασίλεμα που είδαμε στο τελευταίο μας ταξίδι στις Βαλτικές και πιο συγκεκριμένα στην Ρίγα.

Λεμεσός

Τελευταίο στην λίστα μας αλλά πρώτο στην καρδιά μας είναι το ηλιοβασίλεμα στην Λεμεσό. Μπορεί πλέον μετά από δύο χρόνια να τα έχουμε συνηθίσει, αλλά σίγουρα θυμόμαστε το συγκεκριμένο, αφού είναι από τις πρώτες μας εξορμήσεις στην απέραντη παραλία της Λεμεσού.

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα ταξιδιωτικά άρθρα από τις The El Stories, τότε δεν έχει παρά να πατήσετε εδώ: https://el-stories.com/el/

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
7
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
1
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!