Ίσως για κάποιους να θεωρείται λογικό, σε άλλους υπερβολικό, για μένα είναι άδικο. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ήρθαμε Αμερική για δουλειά. Επεκτείναμε για μία βδομάδα την παραμονή μας εδώ για διακοπές και ήμασταν εδώ όταν ανακοινώθηκε ότι χρειαζόμαστε ιατρικό πιστοποιητικό για να επιστρέψουμε.

Εδώ δεν έκαναν καν το τεστ ως την περασμένη εβδομάδα. Τώρα άρχισε να γίνεται. Μιλήσαμε με χημεία και δεν κάνουν το τεστ αν δεν έχεις συμπτώματα. Απόρησαν όταν άκουσαν ιατρικό πιστοποιητικό. Κανείς δεν θα σου δώσει κάτι τέτοιο. Μπορούν μόνο να επιβεβαιώσουν ότι δεν έχεις τα συμπτώματα. 

Το τεστ του κορωνοϊού δεν είναι τσίχλα να το αγοράσεις από το περίπτερο. Το αντιλαμβάνεται και η κυβέρνηση μας υποθέτω αφού το ίδιο ισχύει και στην Κύπρο. Κι όμως αυτό απαιτείται. Ίσως τελικά να μην θέλουν να επιστρέψουμε.

Η λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα με τους χώρους που γίνεται το τεστ είναι μόνο στην Ευρώπη (αν δεχτεί κανείς να σου το κάνει) και εμείς πώς να βρεθούμε εκεί και να έχουμε χρόνο για το τεστ. Η πτήση μας είναι μέσω Λονδίνου και εκεί για λίγες ώρες. Κι αυτό αν γίνει η πτήση… Κι αν κάνω το τεστ και βγει θετικό; Κι αν του Μιχάλη είναι αρνητικό; Φεύγει ο ένας κι ο άλλος μένει στην Ευρωπαϊκή πόλη άστεγος; Που πρέπει να πάω; Δεν είμαι στις ευπαθούσες ομάδες, δεν θα χρειαστώ νοσηλεία. Πρέπει απλά να μείνω στο σπίτι μου για λίγες ημέρες.. 

Δεν έχουμε τα συμπτώματα αλλά δεν ξέρω, πήγα να πάρω νερό και έπιασε τη μπουκάλα η κοπέλα στο ταμείο να την χτυπήσει, πέρασε δίπλα μου μια οικογένεια, πήρα uber για το αεροδρόμιο, φαίνονταν όλοι καλά αλλά δεν ξέρω.. απλά δεν ξέρω..

Είχαμε κανονίσει να ταξιδέψουμε με μάσκες, να μην μολύνουμε κόσμο αν το έχουμε. Έχουμε την αίσθηση της ευθύνης. Θα μας άφηναν το αυτοκίνητο μας στο αεροδρόμιο για να πάμε μόνοι μας σπίτι, το οποίο εξόπλισαν με φαγητό και νερό για δύο βδομάδες. Δεν θα πηγαίναμε καν στους γονείς μας. Τώρα δεν γίνεται πλέον χωρίς το ιατρικό πιστοποιητικό και νιώθω εκείνο το σφίξιμο στο στομάχι…

Ξέρεις τι με πληγώνει πιο πολύ; Η προδοσία της χώρας μου. Που με απαρνείται η ίδια η χώρα μου. Που μπορεί να είμαι άρρωστη και αρνούνται να με βοηθήσουν στην χώρα που είναι η μόνιμη κατοικία μου, που πληρώνω φόρους, που είναι η οικογένεια μου. Τη δύσκολη ώρα να μου απαγορεύσουν την είσοδο αν δεν έχω μια κόλλα χαρτί.

Και τι να κάνω; Αν γινόταν πόλεμος θα ήθελαν την επιστροφή του Μιχάλη (αλλιώς θα ήταν προδότης), τώρα μας κλείνουν τις πόρτες. Κάπως έτσι θα νιώθουν και οι μετανάστες. Βρίσκονται σε μια χώρα που δεν τους θέλουν, δεν μπορούν να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα επειδή ούτε εκεί τους θέλουν και η χώρα τους δεν το επιτρέπει. 

Η πτήση μας είναι την ερχόμενη Κυριακή. Ως τότε ίσως βρούμε τον τρόπο να κάνουμε την εξέταση κι ας ελπίσουμε ότι θα περάσουμε το τεστ. 

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
9
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
2
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
6
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
1
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
3
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!