Η ιδέα του road trip γεννά διαφορετικά συναισθήματα στον καθένα. Για κάποιους είναι όμορφες αναμνήσεις, για άλλους όχι τόσο, άλλους τους εξιτάρει κι άλλους τους αγχώνει… Ένα μόνο είναι σίγουρο, αν θες ξεκούραση και ξάπλα, δεν πας διακοπές οδηγώντας, αλλιώς δεν αξίζει.

Θα οδηγήσεις πολλές ώρες, θα κάνεις στάσεις σε πόλεις που πιθανόν να μην άκουσες ποτέ και θα σε εκπλήξουν θετικά (οι περισσότερες), θα σταματήσεις για καφέ και γλυκό σε μέρη που παν οι ντόπιοι, που δεν υπάρχει τουρισμός, θα χαθείς κάποιες φορές (ή και πολλές) και δεν θα έχει πλάσμα να ζητήσεις οδηγίες (και να καταλαβαίνεις τη γλώσσα).

Θα μπεις σε κυκλικό κόμβο με πιο πολλές λωρίδες από τον αυτοκινητόδρομο της Κύπρου (με τις δύο κατευθύνσεις μαζί), θα διασχίσεις τον ίδιο κυκλικό κόμβο τρεις φορές για να βγεις στην σωστή κατεύθυνση (κι όμως τυχαίνει δύο στις τρεις να καταλήγεις στο ΙΚΕΑ της Ρώμης).

Θα συγκρίνεις τους δρόμους, τις γέφυρες, τα τούνελ  με της χώρας μας, θα εκτιμήσεις την Κύπρο μας. Θα βρεθείς μετωπικά με ένα όχημα, θα κορνάρεις, θα βρίσεις, θα πας στη «λωρίδα» του. Η συνοδηγός ξυπνώντας θα βάλει το σταυρό της, γιατί ο Θεός έβαλε το χέρι του και τάραξε το τιμόνι του και συνειδητοποιείς ότι ξεχάστηκες και είσαι στην λάθος λωρίδα (Μ@#@%$).

Θα είσαι σε ένα αυτοκίνητο με τους συνταξιδιώτες όλες αυτές τις στιγμές, με την μουρμούρα, τα νεύρα και την κούραση.

Γι’ αυτό αν τσακώνεστε κάθε φορά που πάτε μέχρι τον Πρωταρά,  για τον τρόπο που οδηγεί (ή και όχι), αυτές οι διακοπές θα είναι μια καλή ευκαιρία χωρισμού. Οι έρευνες αναδεικνύουν τις διακοπές στις δημοφιλέστερες αιτίες/ευκαιρίες χωρισμού. 

Πάμε στα σημαντικά τώρα. Βασικό μειονέκτημα του οδικού συστήματος της Κύπρου είναι ότι οδηγούμε στην αντίθετη λωρίδα σε σχέση με τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες (όλες μείον 1). Κι αυτό δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Φαντάσου το λίγο… Πας να μπεις στη θέση του οδηγού και βρίσκεσαι στη θέση του συνοδηγού, χαμογελάς αμήχανα. Μπαίνεις στο αυτοκίνητο και προσπαθείς να τοποθετηθείς στο χώρο. Ο καφές στην αντίθετη πλευρά, οι ταχύτητες το ίδιο.. ακόμη και το παράθυρο.

Και να, που δεν βολεύει να έχεις το αριστερό χέρι έξω από το παράθυρο όταν οδηγείς.

Η χρήση της τεχνολογίας θα βοηθήσει πολύ στο να μη χαθείς, να ξέρεις που βρίσκεσαι και τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσεις. Google maps, offline me, here είναι τα πιο διαδεδομένα, για μετακίνηση με αυτοκίνητο, πόδια ή και για τη χρήση των μέσων συγκοινωνίας. Καμιά φορά είναι καλό να ακολουθείς όμως και τις πινακίδες στο δρόμο.

Έλα τώρα, σίγουρα έτυχε και σε σας: να οδηγείτε, αλλά να μην ακολουθείτε τις πινακίδες και η Siri λες και ξέρει κανένα συντόμι σε καθοδηγεί στην αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση.

Τυφλή εμπιστοσύνη στην τεχνολογία. Η Siri να επιμένει “Go straight, go straight” και μπροστά σας να είναι μια καγκελόπορτα ενός αγροκτήματος και μάλιστα αλυσοκλειδωμένο. Και σκέφτεσαι.. τώρα να περιμένω να μου ανοίξουν να διασχίσω; Μάλλον όχι. Η τεχνολογία είναι μπροστά και θα εξαγοράσουν τον αγρότη να περάσει ο δρόμος από εδώ. Απλά όχι ακόμη.

Για ανθρώπους σαν κι εμάς η μουσική είναι σημαντική σε όλες τις διαδρομές. Πως να το κάνουμε, θέλω στα stories μου να παίζει Μιρέλα Πάχου, «Έλα μαζί μου, έχει θέση, θα στριμωχτούμε στο βανάκι εγώ στη μέση. Βάλε στην άκρη την κιθάρα, πάρε μαζί σου να’ χεις μπόλικα τσιγάρα, μήπως δε βρεις στου πουθενά τη μέση» (μην τραγουδάς όμως αν είσαι φάλτσος και εκνευρίζεται ο οδηγός, εγώ ποτέ, μόνο stories). Πάντα μαζί μας ένα aux καλώδιο για κινητό ή ipod και να μην λέμε και τα αυτονόητα, car charger.

Μόνο μην νομίζεις ότι είναι χάσιμο χρόνου οι ώρες στο αυτοκίνητο και να περιορίσεις τις διαδρομές. Από το σχολείο μάθαμε, να ευχόμαστε να είναι μακρύς ο δρόμος για την Ιθάκη…

Ιθάκη; Πήγε κανείς road trip στην Ιθάκη;


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
23
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
1
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!