1. British Museum (Βρετανικό Μουσείο)

Πρόκειται για το πιο διάσημο μουσείο στο Ηνωμένο Βασίλειο και για ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου. Το Βρετανικό Μουσείο έχει θέμα την ιστορία, τέχνη και πολιτισμό της ανθρωπότητας και φιλοξενεί μια τεράστια συλλογή εκθεμάτων από όλο τον κόσμο, μέσα σε ένα εντυπωσιακό, νεοκλασικό κτήριο στην περιοχή  Bloomsbury. Εκεί μπορεί κανείς να απολαύσει σπουδαία εκθέματα από πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Αιγύπτου, της Ρώμης, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Πρέπει να σημειωθεί ότι το Βρετανικό Μουσείο έχει δεχθεί πολλή κριτική κατά τη διάρκεια της ιστορίας του, λόγω του ότι φιλοξενεί αρκετά εκθέματα τα οποία ανήκουν σε άλλες χώρες, από τις οποίες μεταφέρθηκαν στην Αγγλία υπό αμφιλεγόμενες συνθήκες κατά τη διάρκεια της αποικιοκρατικής δράσης της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Tο πιο γνωστό παράδειγμα είναι τα “Ελγίνεια Μάρμαρα”, τα οποία αφαιρέθηκαν από τον Παρθενώνα και τα οποία η Ελληνική κυβέρνηση ζητά πίσω εδώ και χρόνια για να τα εκθέσει στο Μουσείο Ακρόπολης. Παρόλ’ αυτά, το Βρετανικό Μουσείο παραμένει ένα από τα πιο αξιόλογα μουσεία του κόσμου και αξίζει μια επίσκεψη.

2. Natural History Museum  (Μουσείο Φυσικής Ιστορίας)

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου βρίσκεται στο South Kensington και έχει να κάνει με διάφορες επιστήμες, όπως η παλαιοντολογία, η γεωλογία, η βιολογία και η ζωολογία. Χωρίζεται σε τέσσερις διαφορετικές θεματικές ζώνες στις οποίες βρίσκονται τα  μόνιμα εκθέματα, κι επίσης φιλοξενεί ενδιαφέρουσες προσωρινές εκθέσεις. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι πολύ γνωστό για τους σκελετούς δεινοσαύρων και άλλων μεγαλόσωμων ζώων και είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς σχολικών εκδρομών στην Αγγλία.

Μια καλή περίοδος για να επισκεφτεί κανείς το μουσείο αυτό είναι αυτή των Χριστουγέννων, κατά την οποία το μουσείο και η ευρύτερη περιοχή είναι όμορφα στολισμένα και στην αυλή του μουσείου στήνεται ένα από τα πιο ωραία παγοδρόμια του Λονδίνου.

3. Victoria & Albert Museum (Μουσείο Βικτώριας και Αλβέρτου)

Ακριβώς απέναντι από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας βρίσκεται το Μουσείο Βικτώριας και Αλβέρτου, γνωστό στην Αγγλία ως “V&A”. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μουσείο εφαρμοσμένων τεχνών, διακόσμησης και γλυπτικής στον κόσμο και έχει ονομαστεί έτσι προς τιμήν της πρώην βασίλισσας Βικτώριας και του συζύγου της, πρίγκιπα Αλβέρτου.

Εκτός από την εντυπωσιακότατη συλλογή έργων τέχνης που περιλαμβάνει τα πάντα, από πίνακες και φωτογραφίες, μέχρι χαλιά και κεραμικά, το V&A στεγάζεται μέσα σε ένα πανέμορφο κτήριο, το οποίο είναι από μόνο του έργο τέχνης.

4. National Gallery (Εθνική Πινακοθήκη)

Η Εθνική Πινακοθήκη είναι εκείνο το χαρακτηριστικό κτήριο στο φόντο της πλατείας Τραφάλγκαρ του Λονδίνου.

Πρόκειται για ένα δείγμα “κλασικής” πινακοθήκης, αφού φιλοξενεί διάσημους πίνακες από τον 13ο μέχρι τον 20ο αιώνα και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Μερικά από τα διάσημα έργα που φιλοξενεί είναι τα “Ηλιοτρόπια” του Βίνσεντ βαν Γκογκ» και η “Μαντόνα των Βράχων” του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Επίσης, στην Εθνική Πινακοθήκη θα βρει κανείς έργα του Μιχαήλ Άγγελου, του Ραφαήλ, του Ελ Γκρέκο, του Γκόγια, του Μονέ, του Ντελακρουά και άλλων κορυφαίων καλλιτεχνών.

5. Tate Modern (Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης Τέιτ)

Η πινακοθήκη αυτή είναι η αγαπημένη μου στο Λονδίνο και είναι ένα “must” για τους λάτρεις της μοντέρνας και αφηρημένης τέχνης, δηλαδή για αυτούς που τους αρέσει να βλέπουν έναν λευκό πίνακα με μια κόκκινη κουκκίδα στην μέση, ή μια σπασμένη καρέκλα στη γωνιά, και να αναρωτιούνται τι θέλει να πει ο ποιητής. Βρίσκεται μέσα σε έναν πρώην ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό (έτσι για να εμπεδώσει καλύτερα ο επισκέπτης το μεταμοντέρνο) στην νότια όχθη του ποταμού Τάμεση, με τον καθεδρικό του Αγίου Παύλου να βρίσκεται στην ακριβώς απέναντι όχθη.

Μερικοί διάσημοι καλλιτέχνες, έργα των οποίων εκτίθενται στο Tade Modern, είναι ο Πάμπλο Πικάσο, ο Άντυ Γουόρχολ, ο Σαλβαδόρ Νταλί και ο Τζάκσον Πόλοκ.

Υ.Γ. Η είσοδος σε όλα αυτά τα μουσεία είναι δωρεάν!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
3
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
1
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
1
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!