Loading

Τοπ 5 ταινίες Western!

Σε αυτή την λίστα θα μυρίσει μπαρούτι, θα κυλήσει ιδρώτας, άλογα θα καλπάσουν και ο Ennio Morricone με τον Quentin Tarantino θα κεντούν την απόλυτη οπτικοακουστική ηδονή της άγριας Δύσης!

No. 5 – The Hateful Eight

dvdcover.com

Η μαεστρία του Tarantino κλεισμένη μέσα σε μια και μόνο καλύβα καθ’ όλη την διάρκεια της ταινίας. 8 διαφορετικοί χαρακτήρες, γνωστοί μερικοί μεταξύ τους και άλλοι ξακουστοί λόγω της φήμης τους κάνουν στάση προς αποφυγή της χιονοθύελλας στην ίδια καλύβα. Απόκρυψη πραγματικών κινήτρων για κάθε χαρακτήρα, σκαμπανεβάσματα στην πλοκή σε συνδυασμό με την κλειστοφοβική ένταση οδηγούν στις γεμάτες αίμα ανατροπές της ταινίας!!!

Βαθμολογία: 9/10


No. 4 – A Fistfull of dollars

amazon.com

Η πρώτη ταινία της τριλογίας του δολαρίου του σκηνοθέτη Σέρτζιο Λεόνε. Η δεύτερη ταινία είναι For a few dollars more ενώ η τρίτη είναι η γνωστή σε όλους Ο Καλός, Ο Κακός και Ο Άσχημος. Η ταινία τοποθετείται στη μικρή πόλη του Σαν Μιγκέλ που βρίσκεται στα σύνορα των ΗΠΑ και του Μεξικού. Καταφθάνοντας ο πρωταγωνιστής μας ο “Ξένος”, βρίσκει το πανδοχείο της πόλης όπου ο ιδιοκτήτης του ο Σιλβανίτο του διηγείται την ιστορία της πόλης και των 2 οικογενειών που την ελέγχουν. Ο “Ξένος ” αποφασίζει να παίξει σε διπλό ταμπλό με τις οικογένειες ώστε να κερδίσει κάποια χρήματα, προσφέροντας τις υπηρεσίες του ως γρήγορος πιστολέρο. Που θα οδηγήσει όλο αυτό όμως?


Βαθμολογία:8/10


Νο.3 – The Good, The Bad and The Ugly

amazon.com


Ίσως η πιο ιστορική Western ταινία όλων των εποχών σε συνδυασμό με την πιο ιστορική Western μουσική που έχει γραφτεί στην ιστορία του σινεμά. Η πλοκή τεράστια και ιστορία μεγάλη για να αναλυθεί σε μια παράγραφο. Με λίγα λόγια ωστόσο, τρεις διαφορετικοί άνθρωποι με κοινό παρονομαστή την γελοιοποίηση του νόμου και την εύρεση ενός θησαυρού, έρχονται αντιμέτωποι μεταξύ τους, εναντίον του νόμου και εναντίον της ίδιας τους της φιλοδοξίας μαζί με μια σειρά από αλλεπάλληλες προδοσίες και πιστολιές.

Βαθμολογία: 8.5/10


Νο.2 – Django Unchained

reelgood.com


Η καλύτερη εισπρακτικά ταινία του Tarantino και για πολλούς η καλύτερη του σε όλους τους τομείς. Η ταινία διαδραματίζεται 2 χρόνια πριν την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στην Αμερική. Ένας κυνηγός επικηρυγμένων ο Δρ. Κίνγκ Σούλτζ αγοράζει τον Django από ένα σκλαβοπάζαρο με σκοπό να τον βοηθήσει να πιάσει τους αδερφούς Μπρίτλ μιας και ο Django είναι ο μόνος που τους έχει δει. Ο Σούλτζ για αντάλλαγμα προσφέρει στον Django την ελευθερία του και βοήθεια για να ελευθερώσουν την γυναίκα του από την σκλαβιά του Κάλβιν Κάντι.

Βαθμολογία: 9.5/10


Νο.1 – The Magnificent Seven

thevore.com


Remake ενός κλασικού Western.Ένας badass κυνηγός επικηρυγμένων και άλλοι έξι πιστολέρο αναλαμβάνουν μέσα από μια σειρά γεγονότων να απελευθερώσουν μια πόλη από την καταπίεση ενός αδίστακτου επιχειρηματία που καταπιέζει τους φτωχούς αγρότες της περιοχής ο οποίος έχει στην κατοχή του έναν ολόκληρο στρατό μισθοφόρων. Άραγε θα τα καταφέρουν; Και αν ναι με ποιο τίμημα;

Βαθμολογία: 9/10

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τοπ 5 ταινίες Western!