Loading

Τοπ 10 soundtracks της μικρής και της μεγάλης οθόνης

Σε πολλές ταινίες και σειρές η μουσική έναρξης ή μουσική υπόκρουσης σε επίμαχα σημεία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, αναπόσπαστο αν θέλετε, των συναισθημάτων που προκαλεί στον θεατή. Μπορεί εύκολα να καθορίσει στιγμές ως τραγικές, χαρούμενες ή να ανεβάσει τη δράση με αποτέλεσμα σκηνές να μένουν χαραγμένες στις μνήμες μας. Η πιο κάτω λίστα θα είναι καθαρά υποκειμενική από βιώματα και συναισθήματα που μου έχουν προκαλέσει κάποιες ταινίες και σειρές και όχι απαραίτητα με βάση την επιτυχία και τη δημοφιλία τους!

Νο.10: “Harry Potter-Theme “

Δεν υπάρχουν πολλά λόγια να πεις για το συγκεκριμένο soundtrack,απλά υπέροχο μαγικό θα έλεγε κανείς! Σύντροφος και των 8 ταινιών του Harry Potter ώστε να δίνει μυστηριώδη τόνο που χρειάζεται σε σκηνές όπου η ταινία σε απογείωνε!

https://youtu.be/Htaj3o3JD8I

Νο.9:”Gladiator-Now we are free”

Ένα από τα καλύτερα, ίσως και πιο καταθλιπτικά soundtrack που έχουν περάσει από την μεγάλη οθόνη. Σου δημιουργεί κατευθείαν την αίσθηση του χώρου και την βαρύτητα της στιγμής στη ταινία. Το κλάμα να ρέει, ενώ η μελωδία διαπερνά κάθε κύτταρο του κορμιού σου και η ταινία πετυχαίνει ακριβώς τον σκοπό της …να μείνει αξέχαστη!

Νο.8:”Wonder Woman -Theme”

Η πολεμική ροκιά που έδωσε άλλη πνοή στις σκηνές δράσης της ταινίας. Σε γέμιζε ένταση αγωνία και αδρεναλίνη σαν να ήσουν σε συναυλία των AC/DC,κατέβαζες άνετα headbanging μέσα στην αίθουσα του σινεμά (τουλάχιστον εμείς αυτό κάναμε)

https://youtu.be/Gw_o7XUX3fg

Νο.7:”Indiana Jones-Theme”

Παλιό καλό Indiana Jones, που όταν άκουγες απλώς και μόνο τη μουσική, ήξερες από πριν ότι η ταινία δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από υπέροχη. Πήρε από το χέρι και τις τέσσερις ταινίες μαζί με την καταπληκτική ερμηνεία του Harrison Ford και τις καθιέρωσε, ειδικά τις πρώτες, τρεις στα διαμάντια του σινεμά!

Νο.6:”Toy Story-You got a friend in me”

Ένα τραγούδι γεμάτο παιδικές αναμνήσεις που έχει δημιουργήσει η Disney σε εκατομμύρια κόσμο μέσα από την τριλογία του Woody, του Buzz lighyear και της παρέας τους. Ένα soundtrack που ακούγοντας το ακόμα και σήμερα έρχονται στο μυαλό πολλά συναισθήματα και αναμνήσεις μπροστά από μια τηλεόραση με παρέα την Disney!

No.5:”Star Wars-Theme”

Ίσως από τις καλύτερες εισαγωγές του σινεμά που υπήρξαν ποτέ. Οι ταινίες Star Wars σε κάθε αρχή των ταινιών τους καθώς περνάει από μπροστά μας η περίληψη της ταινίας και ο τίτλος, από πίσω παίζει αυτό το έπος που μένει αξέχαστο σε όποιον έχει δει τα Star Wars και όχι μόνο!

Νο.4:”Star Wars- The Imperial March”

Ακόμα ένα soundtrack του Star Wars που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την σκοτεινή πλευρά και τον Darth Vader. Το The Imperial March σε κάθε σκηνή που έπαιζε, απλά δημιουργούσε ανατριχίλα και δέος και σίγουρα κάτι θα ακολουθούσε από την στιγμή που θα άρχιζε να ακούγεται!

Νο.3:”Game of Thrones-Theme & Rains of Castamere”

Λίγοι είναι αυτοί που δεν ξέρουν την μουσική των τίτλων εισαγωγής αυτής της σειράς-έπος. Ειδικά η μουσική έναρξης έχει καθιερωθεί ήδη ως ένα από τα καλύτερα soundtrack που γράφτηκαν ποτέ για ταινία/σειρά.Το Rains of Castamere τώρα, είναι το theme του οίκου Λάννιστερ που έπαιζε σε μια από τις πιο τραγικές και σπαρακτικές σκηνές του GoT στο Red Wedding.Μόνο θλίψη και ανατριχίλα γι’ αυτό το αριστούργημα and the Lannisters send their regards!

No.2:”Pirates of the Caribbean-He is a pirate”

Μόνο από τον τίτλο ήξερες τι θα πας να δεις στο σινεμά, ήξερες ότι ο Jack Sparrow θα όργωνε τις εφτά θάλασσες και θα ερχόταν αντιμέτωπος με αυτά που κρύβει, θα έβλεπες ναυμαχίες με ηχητική υπόκρουση. Αντικειμενικά ένα από τα καλύτερα soundtrack που γράφτηκαν ποτέ για ταινία. Λίγοι αυτοί που δεν το έχουν ακούσει και πολλοί αυτοί που το έχουν αγαπήσει

Νο.1:”Avengers:Endgame-Portals Theme”

Σε μια από τις καλύτερες σκηνές που γυρίστηκαν ποτέ στο σινεμά, δεν θα μπορούσε να είχε τίποτα λιγότερο από μουσική-έπος για να συνοδεύει την θύελλα συναισθημάτων που πρόσφερε. Δάκρυα συγκίνησης και χαράς, χειροκρότημα και φωνές δεν ήξερες πως να αντιδράσεις σε αυτό που αντίκριζαν τα μάτια σου, ενώ η μουσική σήκωνε κάθε τρίχα του κορμιού σου κατακλύζοντας σε με συναισθήματα πρωτόγνωρα!!! 

Ξέρω πως υπάρχουν πολλά ακόμη soundtracks, σίγουρα μερικά καλύτερα από αυτά που επέλεξα αλλά πήγα σύμφωνα με τα δικά μου συναισθήματα, όταν τα άκουσα για πρώτη φορά και με βάση τις αναμνήσεις που μου είχαν δημιουργήσει!!!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τοπ 10 soundtracks της μικρής και της μεγάλης οθόνης