Loading

Το σώμα μπορεί να στο γδύσει ο καθένας, τη ψυχή ελάχιστοι!

Σώματα όμορφα, καλοφτιαγμένα, κάποια από αυτά αψεγάδιαστα, κάποια άλλα όχι, μα το κοινό που έχουν όλα τους, είναι το εσωτερικό , η ψυχή. Το σώμα είναι ύλη, αναλώσιμη, που μπορεί να δοθεί οπουδήποτε, και οποτεδήποτε, η ψυχή όμως ποτέ. Αυτή διαλέγει, μόνη της, που, πότε και σε ποιον θα ανοιχτεί, σε ποιον θα δοθεί και ποιος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος. Εκείνος που από την πρώτη στιγμή, τα πρώτα λόγια, την πρώτη ματιά θα νιώσεις πως είναι ο σωστός, εκείνος που θα καταφέρει δίχως ιδιαίτερο κόπο να σε ξεδιπλώσει.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι, ναι, καλά διάβασες, επικίνδυνοι. Αυτοί που μπορούν να γδύσουν την ψυχή σου μονάχα με ένα βλέμμα, αυτοί είναι οι άνθρωποι που κρατούν την καρδιά σου στα χέρια τους, αυτοί που με περίσσια ευκολία μπορούν να σε πετάξουν στα ουράνια ή να σε καταστρέψουν ολοκληρωτικά. Πόσες φορές δεν αναρωτήθηκες γιατί αυτός ο συγκριμένος άνθρωπος, τι είναι αυτό που τον κάνει τόσο ξεχωριστό;

i.pinimg.com

Με τα χρόνια σε ένα συμπέρασμα μπόρεσα να καταλήξω, πέρα του να ταιριάζεις με κάποιον και να έχεις αρκετά κοινά, είναι ότι βλέπεις ένα κομμάτι του εαυτού σου σε κάποιον άλλο άνθρωπο. Βλέπεις στοιχεία του χαρακτήρα σου, ίσως έχεις τις ίδιες εμπειρίες, βιώματα, όνειρα  αυτό όμως που τους δίνει το κλειδί για την πόρτα της ψυχής σου είναι όλα αυτά τα πολύ βαθιά, τα πιο σκοτεινά, όλα αυτά που κρατάμε καλά κρυμμένα, φυλαγμένα από τα μάτια των πολλών, όλοι οι φόβοι, οι αγωνίες, οι ανασφάλειες, όλα αυτά που ξέρουμε μονάχα εμείς, αυτά που μας έκαναν τις προσωπικότητες που είμαστε σήμερα.

Με εκείνους τους ανθρώπους νιώθεις οικεία, νιώθεις πως μπορούν να σε καταλάβουν, χωρίς να σε κρίνουν, πως μπορείς  μιλήσεις ανοιχτά, είναι αυτοί που μπορούν σιγά σιγά χωρίς καν να το αντιληφθείς μπορεί να σε αλλάξουν και να βγάλουν στην επιφάνεια κομμάτια σου, που ούτε εσύ ο ίδιος ήξερες πως υπάρχουν. Είναι σκέψου σαν να συναντάς έναν άνθρωπο, σε ένα ξένο μέρος, που έχετε τον ίδιο τόπο καταγωγής. Αμέσως αισθάνεσαι πως έχεις κάτι από το «σπίτι» σου, που μόνο μαζί του μπορείς να μοιραστείς πράγματα και εμπειρίες.

i.pinimg.com

Όπως λέει και η ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου ταιριάζει η ψυχοπαθολογία σας, κάτι που στο μάτι δεν είναι ορατό αλλά η έλξη είναι πολύ γρήγορα εμφανής. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν είναι που μας στιγματίζουν, που όταν και εάν φύγουν, πάντοτε παίρνουν κι ένα κομμάτι του εαυτού μας μαζί τους, που καταφέρνουν να γράψουν το όνομα τους στην ψυχή μας με ανεξίτηλα γράμματα. Τελικά όσο καλά κι αν προσπαθούμε να την προστατέψουμε, θα έρθει η στιγμή που θα πέσουμε επάνω σε κάποιον που με όλη του την μαεστρία θα μας την γδύσει και τότε γυμνοί ψυχή τε και σώματι, θα είμαστε έρμαια στα χέρια του ανθρώπου απέναντι μας.

ΚΟΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Γεια σας, είμαι η Κορίνα. Λίγο τρελή, μιλάω πολύ, γεμάτη ανησυχίες για τον κόσμο γύρω μου. Μια καλαμαρού αισθητικός που ζει στη Λευκωσία και έχει άποψη (σχεδόν) για όλα και θα την εκφράζω με το δικό μου μοναδικό τρόπο!

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Το σώμα μπορεί να στο γδύσει ο καθένας, τη ψυχή ελάχιστοι!