Loading

Το ποιος είσαι το καθορίζεις εσύ! (με τις επιλογές σου!)

Η ταυτότητα σου γράφει ονοματεπώνυμο και τόπο καταγωγής.

Εσύ όμως ψάχνεις τρόπο να ξεφύγεις από τούτο το κορμί που σου δώσανε.

Ζητάς καινούργιο δρόμο και πορεία, μα πάντα εκεί που ήσουνα γυρνάς, ηττημένος απ’ τα όνειρα που δεν έζησες.

Κι αν σου φάνηκε κενό και πολυφορεμένο το αύριο, ας προσεχές όταν αγόραζες το χθεσινό το σήμερα, που πούλαγες προχθές!

Μην κλάψεις πως σε γέλασαν και σε παραγκώνισαν. Είσαι κι εσύ υπόλογος για εκείνα που σου λείπουν…

Πλάθεις ιστορίες τα βράδια. Το ξέρω! Ιστορίες με πρωταγωνιστές φιγούρες γνώριμες. Είναι η μάνα σου, εσύ και οι παιδικοί σου φίλοι, ανέμελοι να παίζετε στην αυλή. Σουρουπώνει σιγά σιγά. Η μάνα σου φωνάζει να μαζευτείς στο σπίτι.  Πλάθεις παραμύθια με αίσιο τέλος μπας και ξεγελάσεις τη συνείδηση που σε κρατάει ξάγρυπνο. Μέχρι το ξημέρωμα λες πως θα αλλάξεις! Θα γίνεις κυρίαρχος του εαυτού σου! Μα σαν χαράξει ο ήλιος, εσύ πέφτεις σε λήθαργο. Παραδίνεσαι έρμαιο του εαυτού σου που επιλέγει να μένει στάσιμος. Αφήνεσαι και αφήνεις να σε κρίνουν. Υποτάσσεσαι στη βούληση της μοίρας σου.

Ποιος είσαι τελικά; Ξέρεις τι άνθρωπος λογιέσαι;

Αναλογίσου το χθες. Μόνο το χθες θα σου δώσει την απάντηση που ζητάς. Γιατί αν είσαι άνθρωπος δε θα το πουν τα λόγια. Θα το πουν οι πράξεις σου! Βουβές, μα η ηχώ τους σε ταράζει!  Αναρωτήθηκες ποτέ τι θα άλλαζε αν έπαιρνες κάποια άλλη απόφαση; Αν διάβαζες λίγο παραπάνω στο σχολείο. Αν δεν έκανες σκασιαρχείο. Έμαθες ότι σε φοβίζει να το αποφεύγεις. Κλειδωνόσουνα στο δωμάτιο σου για να μην ακούς τους γονείς σου να τσακώνονται. Τώρα φοβάσαι το αφεντικό σου.

Αναρωτήθηκες ποτέ τι θα άλλαζε αν στεκόσουν βράχος στα πιστεύω σου; Αν δεν πουλούσες τα ιδανικά σου;

Τώρα σκύβεις το κεφάλι σ’ αυτούς που σου υποσχέθηκαν “ένα καλύτερο αύριο”, μα σε εμπαίζουν και γελούν εις βάρος σου. Τι να πεις και εσύ. Αφού είσαι ξύλο απελέκητο. Είχε δίκιο εκείνη. Κατάντησες να είσαι ακόμα μία μαριονέτα του συστήματος.

Αναρωτήθηκες ποτέ τι θα άλλαζε αν δεν ερωτευόσουν το λάθος άτομο; Αν δεν θα έχανες την πίστη σου στον ρομαντισμό, στις αληθινές και αγνές προθέσεις; Έμαθες στον αγοραίο έρωτα, την εύκολη λύση.

Όλες αυτές οι σκέψεις στροβιλίζουν στο μυαλό σου και γίνονται οι φωνές που σε στοιχειώνουν. Όλες αυτές οι εμπειρίες σε ορίζουν ως άτομο. Ναι είναι η ιστορία σου. Μα τα βιώματα σου δεν μπαίνουν τροχοπέδη στο μέλλον σου. Εσύ είσαι ο αρχιτέκτονας του χαρακτήρα σου. Οι επιλογές σου αποτελούν θεμέλια της δημιουργίας σου. Του εαυτού σου.

Τι κι αν άργησες να κάνεις την επανάσταση σου; Τι κι αν δεν είσαι σίγουρος ποιος έγινες; Τι κι αν ο κόσμος σου συνορεύει με την κόλαση; Ουδείς από μηχανής θεός δεν θα σε λυτρώσει, βάζοντας σε στο σωστό το δρόμο. Ο παράδεισος κρύβεται σαν άσσος στο μανίκι σου. Είναι στο χέρι σου να αλλάξεις τις επιλογές σου.

Είναι στο χέρι σου να ανακαλύψεις ποιος πραγματικά είσαι. Κι αν εν τέλει δεν μπορείς να βρεις ποιος στ’ αλήθεια είσαι να ξέρεις πως μπορείς να δημιουργήσεις έναν ολότελα δικό σου εαυτό όπως εσύ επιθυμείς και όχι όπως σου προστάζουν οι γονείς, οι δάσκαλοι, η κοινωνία!! Καλείσαι να ανακαινίσεις τον εαυτό σου, έτσι ώστε σταδιακά να οικοδομήσεις  τον κόσμο σου, πάλι απ’ την αρχή.

Ναι λοιπόν. Το ποιός είσαι το καθορίζεις εσύ! Με τις επιλογές σου! Στα εγκαίνια να ξέρεις θα είμαι εκεί! Να πάρω παράδειγμα από εσένα!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Το ποιος είσαι το καθορίζεις εσύ! (με τις επιλογές σου!)