Loading

Tο όργιο με τα κάστανα: το παπικό σκάνδαλο που συγκλόνισε τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Το ημερολόγιο έδειχνε Κυριακή 30 Οκτωβρίου 1501, όταν ο Ροδρίγο Βοργίας (Πάπας Αλέξανδρος ΣΤ’) -γνωστός ως ο πιο αδίστακτος και ακόλαστος Πάπας του Μεσαίωνα- επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά τη φήμη του, υποστηρίζοντας την ιδέα του γιου του, Καρδινάλιου Καίσαρα Βοργία,  να διοργανώσει στα παπικά ανάκτορα και συγκεκριμένα στο προσωπικό διαμέρισμα του πατέρα του, Palazzo Apostolico, μία άκρως σκανδαλώδη και διαφθαρμένη βραδιά με φαγοπότι και έντονη σεξουαλική χροιά. Καλεσμένοι του Καίσαρα Βοργία ήταν ιερείς, ευγενείς και μεγαλοαστοί της Ρώμης, αλλά και πενήντα πόρνες πολυτελείας, επιλεγμένες από τον ίδιο με εξαιρετικά αυστηρά κριτήρια, προκειμένου να διασκεδάσουν τους παρευρισκόμενους.

Έπειτα από το δείπνο των αριστοκρατών, στο διαμέρισμα εισήλθαν τα νεαρά κορίτσια, ξεκινώντας το λάγνο χορό τους αρχικά ντυμένα, ενώ στην πορεία γδύθηκαν, γνωρίζοντας τη λατρεία του Πάπα για το γυμνό θέαμα. Ο Πάπας τοποθέτησε τα κηροπήγια που υπήρχαν στα τραπέζια στο πάτωμα και ζήτησε από τους υπηρέτες του να σκορπίσουν παντού κάστανα. Στη συνέχεια, οι πόρνες κλήθηκαν να σκύψουν στο πάτωμα και να τα μαζέψουν μπουσουλώντας στο ημίφως. Τόσο οι θαμώνες, αλλά και οι οικοδεσπότες απολάμβαναν το θέαμα, στο οποίο δε στάθηκαν απλοί παρατηρητές, αφού δεν άργησε να εξελιχθεί σε ένα τεράστιο ομαδικό όργιο.

blogspot.com

Όσο οι σκηνές εκτυλίσσονταν, οι υπηρέτες κρατούσαν πρακτικά με τις επιδόσεις των συμμετεχόντων, καθώς ο Πάπας είχε αναγγείλει πως θα μοιράζονταν έπαθλα σε όσους καλεσμένους κατάφερναν να συνευρεθούν με τις περισσότερες κοπέλες και να εκσπερματίσουν τις περισσότερες φορές, μιας και όπως μεταγενέστεροι συγγραφείς ανέφεραν, ο Πάπας συνέδεε άρρηκτα την αρρενωπότητα με την εκσπερμάτιση. Ωστόσο, πλουσιοπάροχα δώρα έλαβαν και οι πόρνες εκείνες που είχαν τις μεγαλύτερες φυσικές αντοχές και οι οποίες αμείφθηκαν με ολομέταξα ρούχα, πολυτελή παπούτσια και διακοσμητικά για τα μαλλιά τους.

Η νύχτα αυτή αποτέλεσε την απόδειξη για την απόλυτη παρακμή που υπέστη ο θεσμός του Ποντίφικα κατά τη θητεία του Πάπα Αλέξανδρου ΣΤ’, για τον οποίο η ιστορία και οι πράξεις του υποδεικνύουν πως δεν εγκατέλειψε τον  έκκλητο βίο που είχε ως κοσμικός ποτέ, παρά το πλαίσιο που επέβαλε ο ρόλος του ως επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Οι αιμομιξίες, οι αδελφοκτονίες, τα σεξουαλικά σκάνδαλα και οι συνωμοσίες ήταν το σήμα κατατεθέν της ισχυρής δυναστείας του Οίκου των Βοργία, αφού και οι διάδοχοί του, Καίσαρας και Ιωάννης. ακολούθησαν με τη δική τους σειρά τον τρόπο ζωής και τα ήθη του πατέρα τους.

mixanitouxronou.gr

Για την ιστορία, ο Πάπας Αλέξανδρος ΣΤ’ κατέχει ακόμη και σήμερα το ρεκόρ πατρότητας των περισσότερων νόθων παιδιών από οποιονδήποτε άλλο Πάπα στην ιστορία, γεγονός που επισφραγίζει τον προαναφερθέντα ασύδοτο βίο του.

Διαδικτυακές  Πηγές: agriniotimes.gr, mixanitouxronou.gr, perpetual.gr, f-news.gr


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: podstories.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Tο όργιο με τα κάστανα: το παπικό σκάνδαλο που συγκλόνισε τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.