Loading

Το μελανό σημείο της περίφημης σειράς «La casa de papel» που απογοήτευσε τους ειδήμονες της οικονομίας!

Οι πλείστοι παρακολουθήσαμε την αυτοκρατορία του Professor μέχρι την ακμή της και για 5η συνεχόμενη χρονιά ανυπομονούμε για την συνέχεια της, μιας και το τέλος της 4η σεζόν σε αφήνει σε αναμμένα κάρβουνα!

Η συγκεκριμένη σειρά καθήλωσε το κοινό για πάμπολους λόγους –άλλωστε ποια είμαι εγώ που θα το αμφισβητήσω- Ωστόσο δεν θα σταθώ σε αυτό αλλά στην ψευδαίσθηση που δημιούργησε στο κοινό. Η «τέλεια»  ληστεία και οι εκτελεστές της κέρδισαν την εύνοια του κοινού, πρεσβεύοντας ότι δεν κλέβουν από τον λαό (και συγκεκριμένα τους πολίτες της Ισπανίας ) αλλά κλέβουν την κυβέρνηση. Αυτό είναι μέγα ψέμα, αφού τυπώνοντας 60 εκατομμύρια σε χαρτονομίσματα κλέβουν εσένα, εμένα και όλο τον απλό κόσμο της Ισπανίας.

media1.popsugar-assets.com

Ως παιδιά πιθανότατα αναρωτηθήκατε γιατί η εκάστοτε κυβέρνηση της κάθε χώρας δεν τυπώνει χαρτονομίσματα είτε για να δώσει στους φτωχούς είτε για να ξεπεράσει μια οικονομική κρίση …….Η απάντηση είναι γιατί ΔΕΝ μπορεί.  Κοιτάζοντας τα πράγματα από μια άλλη οπτική, εκείνη του ειδήμονα, θα καταλάβεις ότι στην κάθε χώρα μπορεί να «κυκλοφορεί» ένας συγκεκριμένος αριθμός ρευστού, το οποίο πάει κατ’ αναλογία με τον χρυσό και τον πλούτο της κάθε χώρας. Σε μια σωστά δομημένη οικονομία, δίνεις και παίρνεις, αγοράζεις και πουλάς, και το χρήμα κυκλοφορεί με την αξία του να καθορίζεται απο την δυνατότητα του και αυτό κατ’ επέκταση καθορίζει το βιοτικό επίπεδο του κάθε τόπου.

Επομένως οι πρωταγωνιστές τυπώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες πενηντάρικα, υποτίμησαν την αξία του ευρώ, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος ζωής και οι πολίτες να δίνουν περισσότερα χρήματα, χωρίς να παίρνουν περισσότερα. Συμπέρασμα ο Professor έκλεψε ΑΜΕΣΑ την κυβέρνηση και ΕΜΜΕΣΑ τους απλούς πολίτες.

ytimg.com

Με άλλα λόγια τυπώνοντας χαρτονομίσματα, υποτιμάς το νόμισμα σου και αυτό έχει αντίκτυπο σε όλη την οικονομία και φυσικά στην αγοραστική δύναμη των πολιτών, η οποία μειώνεται και έτσι δημιουργείται πληθωρισμός. Φυσικά σε δύσκολες περιόδους οικονομικής κρίσης, υπήρχαν ηγέτες που υποτίμησαν εντελώς το νόμισμα τους όμως είναι μια λύση έκτακτης ανάγκης.  Και θα μου πει κανείς ότι πρόκειται για μία σειρά, που κινείται στη σφαίρα της φαντασίας μεν, από την άλλη δε πρόκειται και για μία σειρά θα έλεγα σαρωτική, που άσκησε μεγάλη επιρροή στο κοινό της ειδικά στους νέους και ίσως περνιούνται λανθασμένα μηνύματα απ’ αυτήν, τουλάχιστον σε ότι αφορά την οικονομία… Και κυρίως, δεν τα λέω εγώ, αλλά οι οικονομολόγοι!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: filmdaily.co

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Το μελανό σημείο της περίφημης σειράς «La casa de papel» που απογοήτευσε τους ειδήμονες της οικονομίας!