Loading

Το καραντινόσπιτο!

svg20 Δεκεμβρίου, 2020Bee freeΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑΣΗ

Μην αφήσετε τον τίτλο να σας μπερδέψει. Δεν αφορά ένα σπίτι που είναι όλοι σε καραντίνα, γιατί κάποιος κόλλησε κορονοϊό. Αφορά ένα σπίτι που μαζεύονται όλοι όταν υπάρχει καραντίνα (ή για να φανούμε αγγλομαθείς lockdown).

Να μείνεις στο σπίτι από το πρωί μέχρι το βράδυ έχει και τα καλά του (για εμάς τους εσωστρεφής τουλάχιστον), αλλά μετά από λίγο αρχίζει να σε βαράει κατακέφαλα. Όμως το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι. Όλοι έχουμε ένα φίλο που σε τέτοιες στιγμές το σπίτι του γίνεται καταφύγιο για όλους τους άλλους.

nexofin.com

Το καραντινόσπιτο είναι το μέρος που μαζεύονται 5-6 άτομα και είτε κάθονται και βλέπουν σειρές ή παίζουν επιτραπέζια και βιντεοπαιχνίδια μέχρι η απαγόρευση κυκλοφορίας να τους αναγκάσει να γυρίσουν σπίτι. Είναι το μέρος στο οποίο οι γονείς των φίλων σου έχουν βαρεθεί να σε βλέπουν. Είναι το μέρος που το κοντινό σουβλατζίδικο, πιτσαρία ή καφετέρια ξέρουν ότι θα έχουν μια παραγγελία από εκεί. Είναι το δικό μας διαμέρισμα της Μόνικα από τα Φιλαράκια.

realestate.com.au

Μετά από ένα διάστημα μέσα στην καραντίνα δεν χρειάζεται να κανονιστεί τίποτα την προηγούμενη μέρα, απλά στέλνεις ένα μήνυμα «Έρχομαι» και από εκεί πάει μόνο του. Πανδημία be damned! Έχεις αποκτήσει ένα δεύτερο σπίτι και δεν πληρώνεις ενοίκιο και λογαριασμούς, υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό; Ναι, υπάρχει. Όταν στο καραντινόσπιτο μένει και ένας σκύλος (ή δύο, ή τρείς, the more the merrier).

Όταν ένας φίλος μας έχει σκύλο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε όταν θα μπούμε μέσα στο σπίτι του είναι να χαιρετήσουμε τον σκύλο. Ούτε θα πούμε καλησπέρα στους γονείς, ούτε θα χαιρετήσουμε τους φίλους μας και, όπως απαιτείται πλέον, ούτε θα πάμε να πλύνουμε τα χέρια μας (να πλένετε τα χέρια σας για μην μολύνετε το σκυλί). Τι πιο ωραίο από τον χαιρετισμό ενός σκύλου όταν μπαίνεις σπίτι, είτε στο δικό σου ή σε κάποιο άλλο;

beechendill.com

Το καραντινόσπιτο είναι κάτι σαν το λαγούμι στην Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων, αν μπεις εκεί δύσκολα βγαίνεις. Έχεις περάσει πολύ ωραία όσο είσαι εκεί, ειδικά αν παίζεις κάποιο παιχνίδι και κερδίζεις ή έχεις χάσει πολλές φορές και θες να πάρεις το αίμα σου πίσω, και πλέον έχει ότι θα μπορούσες να ζητήσεις – καφέ, αναψυκτικά, γλυκά, junk food – γιατί ξέρουν ότι θα έρθει η γνωστή παρέα οπότε πρέπει να είναι προετοιμασμένοι.

Το πιο ωραίο είναι όταν παίρνεις τηλέφωνο στο σουβλατζίδικο για να παραγγείλεις. Τα στοιχεία σου τα έχουν, ξέρουν τι θα πάρεις και μετά από την τέταρτη φορά σου κάνουν δώρο και ένα αναψυκτικό. Χτίζει σχέσεις η καραντίνα. Έχετε φτάσει πλέον σε άλλο επίπεδο φιλίας, βλέπεστε κάθε μέρα ή τουλάχιστον μέρα παρά μέρα, και δεν υπάρχουν πλέον κόμπλεξ. Σε έχουν μάθει καλά οι γονείς τους, οι φίλοι σου, ο ντελιβεράς και πάνω από όλα σε έχει μάθει καλά ο σκύλος.

Ωστόσο, έρχεται και η στιγμή που πρέπει να κάτσεις σπίτι σου γιατί δεν πρέπει να προκαλείς την τύχη σου, αλλά τουλάχιστον έχεις περάσει καλά και έχεις χτίσει σχέσεις. Μπορεί η καραντίνα να μην μας αρέσει αλλά μέσα από τα άσχημα πρέπει να βλέπεις και τα καλά που υπάρχουν.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: erinfconley.files.wordpress.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Το καραντινόσπιτο!