Η Μυριάνθη προκλήθηκε να μεταφερθεί από την #showbeez στην #lovebeez και να γράψει το θέμα «Το φλερτ ανά δεκαετίες!». Το θέμα της δόθηκε από έναν άλλο αρθρογράφο. Το ποιος την προκάλεσε, θα το μάθεις στο τέλος αυτού του άρθρου! Τι λες, να της αλλάξουμε κατηγορία; Δείξε μας πατώντας ένα μελισσο-reaction μετά το άρθρο!
Όσα χρόνια και αν περάσουν, ο άνθρωπος πάντα θα έχει την ανάγκη να ψάξει γι’ αυτό που λένε το «άλλο μου μισό». Ψάχνεις, βρίσκεις κάποιον που αρχικά σου έκανε εντύπωση εξωτερικά και μετά αρχίζει το μαγικό φλερτ! Στις μέρες μας, το φλερτ εξελίχθηκε αρκετά και μπορούμε να πούμε ότι πήρε μια άλλη διάσταση πλέον. Πώς φλέρταραν όμως οι άνθρωποι στις δεκαετίες του 80, 90 και αργότερα στην δεκαετία του 2000;
Η δεκαετία του 80 νοσταλγείται από πολλούς. Η αλήθεια είναι ότι ήταν μια μεταβατική περίοδος. Οι νέοι τότε φλέρταραν παντού και πολύ συχνά, λόγω του ότι οι ρυθμοί της ζωής τους ήταν πιο χαλαροί και φαίνεται ότι όλα κυλούσαν ανέμελα. Το φλερτ τότε ήθελε θράσος, έμπνευση αλλά και άγνοια κινδύνου. Όσοι έβλεπαν ότι δεν είχαν ανταπόκριση άρχιζαν την κατασκοπία για να πετύχουν τον άνθρωπο που τους έκανε να νιώσουν μια σπίθα, «εντελώς τυχαία» κάπου. Πολύ σημαντικά ήταν και τα ραβασάκια που πολύ ύπουλα προσπαθούσαν να κρύψουν στις τσέπες κάποιου μπουφάν ή σε κάποιο βιβλίο του/της.

newsbeast.gr
Προχωρώντας στην δεκαετία του ‘90 τα πράγματα δεν ήταν και τόσο διαφορετικά. Εάν έβλεπαν μια κοπέλα που τους άρεσε έπρεπε αμέσως να της ζητήσουν το τηλέφωνό της, διότι δεν ήξεραν αν θα ξανασυναντηθούν. Οπότε μπορούμε να πούμε ότι τότε δεν υπήρχαν δεύτερες σκέψεις και αμέσως έπρεπε να αρπάξουν την ευκαιρία! Τότε ο κόσμος άρχισε να κάνει μικρές επαναστάσεις σε πολλούς τομείς, έτσι και στο φλερτ. Μιλούσαν μέσω σταθερού τηλεφώνου, έχοντας τον φόβο μην σηκώσει το τηλέφωνο ο πατέρας. Επίσης ο κόσμος ήταν πολύ ανέμελος και επηρεαζόταν αρκετά από ταινίες για αυτό οι περισσότεροι προσπαθούσαν να είναι ρομαντικοί προσφέροντας λουλούδια, ραβασάκια, σοκολάτες!

babyradio.gr
Η δεκαετία του 2000 έρχεται να κάνει την ανατροπή στον τομέα του φλερτ. Το 2004 δημιουργείται το Facebook. Το φλερτ έγινε ευκολότερο μιας και με ένα απλό μήνυμα μπορούσες να ανοίξεις μια συζήτηση αφού έψαξες καλά τις φωτογραφίες του/της προηγουμένως. Οι άνθρωποι όμως τότε εξακολουθούσαν να φλερτάρουν και πρόσωπο με πρόσωπο ακόμα. Στα ραβασάκια με τον αριθμό κινητού προστέθηκε και το ψευδώνυμο στο Facebook. Έστελναν ο ένας τον άλλον αγαπημένα τους τραγούδια από τα τότε διάσημα συγκροτήματα.
Και έτσι σιγά σιγά φτάσαμε στο φλερτ του σήμερα. Ένα φλερτ απρόσωπο, δειλό και πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα. Τα μάθατε άνθρωποι των προηγούμενων δεκαετιών; Οι άνθρωποι τώρα φλερτάρουν πίσω από μια οθόνη, φλερτάρουν μέσα από dating apps που σου δείχνουν μόνο όσους βρίσκονται κοντά σου για να μπορέσεις να πας να τους βρεις γρήγορα. Οι άνθρωποι τώρα δεν σε προσεγγίζουν όταν σε δουν, αλλά σε κάνουν follow στο instagram, οι άνθρωποι του τώρα βαριούνται να σε γνωρίσουν καλά πριν σου ζητήσουν να βγείτε. Οι άνθρωποι του τώρα έχασαν το νόημα αυτής της μαγικής πράξης. Το φλερτ.

funaze.com

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com
***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: incimages.com
What do you think?
Show comments / Leave a comment