Loading

Το φαινόμενο του καγκουρινίου

svg6 Οκτωβρίου, 2020Bee freeΦΩΦΩ ΚΑΛΟΚΥΡΗ

Μη μου πείτε ότι δεν το έχετε ακουστά ή δεν έχετε προσωπική εμπειρία από τα αγαπημένα μας καγκουρινάκια.

Φυσικά δεν εννοώ τα αξιολάτρευτα καγκουράκια αλλά τα καγκουρινάκια.

el.wikipedia.org

Ξέρετε, αυτά που πειράζουν αυτοκίνητα, παπάκια και μηχανές και κάνουν την παρουσία τους αισθητή σε ακτίνα χιλιομέτρου.

Η αλήθεια είναι ότι με έχει ξαφνιάσει το πόσοι πολλοί είναι αυτοί που πληρώνουν και μάλιστα ένα σεβαστό ποσό για… να κάνουν θόρυβο.

Ένα αξιοπρεπές καγκουρίνι, όταν πρόκειται για αυτοκίνητο, θα βάλει και τη μουσική διαπασών δηλώνοντας στην Πέρα Γειτονιά και την Κάτω Γειτονιά τον πόνο του για τη Σούλα ή θα «βαράνε» σε μουσικές χιπ χοπ, γουστάροντας, κουνώντας τα κεφάλια πάνω κάτω σαν διακοσμητικά σκυλάκια αυτοκινήτου.

olla.gr

Ένα απόγευμα γυρνώντας από τη δουλειά, ακούω στο βάθος μια μηχανή μεγάλου κυβισμού να πλησιάζει. Δεν άλλαξα λωρίδα, καθώς δεν την έβλεπα από τους καθρέφτες μου και σκεφτόμουν «Χριστέ μου από πού έρχεται πατητός;»

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο ήχος / θόρυβος / μελωδία κατ’ άλλους, έγινε πιο δυνατός, ωστόσο συνέχιζα να μη βλέπω τη μηχανή.

Τελικά, ήταν ένα παπί σκέτο χρέπι που με προσπέρασε, πειραγμένο τέρμα, προκαλώντας την ψευδαίσθηση της πατητής μηχανής.

Έχω βρεθεί σε διαλόγους περί της διαφοράς μεταξύ ηχορύπανσης και μελωδίας. Κάποιοι πιο ψαγμένοι λένε πως με τον θόρυβο κάνει το όχημα αισθητή την παρουσία του και άρα προσελκύει περισσότερο την προσοχή των άλλων οδηγών.

Νόμιζα πώς η προσοχή όταν οδηγούμε στο δρόμο είναι εκ των ων ουκ άνευ.

ashevillenc.gov

Άκουσα επίσης, πως οι συνεπιβάτες στο αυτοκίνητο, νιώθουν λιγότερη ναυτία από τον ήχο / μελωδία / θόρυβο της εξάτμισης και ευνοεί στα μεγάλα ταξίδια. Σε αυτό προσωπική άποψη δεν έχω. Δεν ξέρω καν ο συνομιλητής μου το είπε για να με ξεφορτωθεί, καθώς με ένα τέτοιο επιχείρημα με «ταπώνει» ή έτσι λέει στη γυναίκα του για να δικαιολογήσει την πειραγμένη εξάτμιση στο αυτοκίνητο.

Βρε καλοί μου άνθρωποι όμως. Μέσα στην καραντίνα και με όσο το δυνατόν λιγότερα αυτοκίνητα να κυκλοφορούν στους δρόμους, μπόρεσα να ακούσω τα πουλάκια της γειτονιάς να κελαηδάνε και ήταν και αρκετά.

Θα με ενδιέφερε μία επιστημονική έρευνα, κοινωνικής ή και ψυχολογικής φύσεως που να εξετάζει τα στοιχεία της προσωπικότητας, κοινωνικής τάξης, μορφωτικού επιπέδου των αγαπημένων μας καγκουρινίων.

Σίγουρα μία ανασφάλεια διακρίνεται σε εξωτερικό επίπεδο, σου λέει δεν εμπιστεύομαι τους άλλους οδηγούς, άρα θα κάνω αισθητή την παρουσία μου για να με προσέξουν. Αυτό αλήθεια φαίνεται να έχει μια λογική, είναι όμως αληθής; Ή μήπως υπάρχει και μια προσωπική ανασφάλεια πίσω από αυτό;

Επίσης είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι το φαινόμενο του καγκουρινίου εμφανίζεται κυρίως… στην Ελλάδα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν έχει τύχει να το δω σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Λέτε να έχει να κάνει με το γεγονός ότι εδώ στην Ελλάδα, μας αρέσει να μιλάμε πιο δυνατά;

Αν μια τέτοια μελέτη για το φαινόμενο του καγκουρινίου πέσει στα χέρια σας, μη διστάσετε να μας την κοινοποιήσετε.

Με φιλικούς χαιρετισμούς στα καγκουρίνια απανταχού της γης!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: koutipandoras.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Το φαινόμενο του καγκουρινίου