Loading

Το δικό μου κυνήγι της ευτυχίας.

Νέα αρχή. Το κυνήγι της ευτυχίας. Πολλοί θα σου πουν να παλέψεις για τα όνειρα σου, να αφήσεις τα πάντα πίσω και να κυνηγήσεις αυτό που αγαπάς, αλλά στην πράξη τελικά πόσο εύκολο είναι; Σου λένε όλη την αλήθεια κι αν ναι, η αλήθεια η δική μου είναι ίδια με την δική σου πραγματικότητα; Εγώ θα σου πω την δική μου πραγματικότητα.

Κάπου τον Γενάρη του 2020 είχα συνειδητοποιήσει πως η ζωή μου δεν ήταν αυτή που θα ήθελα να ζω, αυτή που είχα ονειρευτεί και χιλιόμετρα μακριά από αυτό που οι άνθρωποι αποκαλούσαν ευτυχία. Έτσι μετά από αρκετή σκέψη και εσωτερικές μάχες αποφάσισα πως έπρεπε να ξεκινήσει το κυνήγι της δίκης μου ευτυχίας. Δεν θα σας πω ψέματα, η απόφαση πάρθηκε δύσκολα, μα μέσα μου ήταν μονόδρομος. Είτε θα έφευγα από την Ελλάδα είτε θα έμενα και θα παραδινόμουν στην μέχρι τότε πραγματικότητά μου. Όσα θα άφηνα πίσω πολλά και σημαντικά, αλλά μια φωνή μέσα μου, μου έλεγε να φύγω και πως όλα θα πάνε καλά.  

Έτσι οι μήνες πέρασαν και η απόφαση είχε παρθεί. Η χώρα, που έμελλε να γίνει δεύτερη πατρίδα μου το σπίτι της καρδιάς μου, ήταν η Κύπρος. Συχνά με ρωτούν γιατί η Κύπρος και η απάντηση είναι η ίδια κάθε φορά. ‘’Δεν ξέρω’’ τόσο απλά, τόσο ειλικρινά. Πάντοτε το έλεγα πως κάποια μέρα θέλω να πάω να ζήσω στη Κύπρο αλλά δεν ξέρω πως πρωτοξεκίνησε αυτή η σκέψη.

Ήρθε η ημέρα της απογείωσης. Η απόφαση είχε παρθεί και οι βαλίτσες μου εκτός από ρούχα είχαν φόβους, άγχη, ανασφάλειες μα πάνω από όλα θέληση. Το ήθελα τόσο πολύ, το πίστευα όσο τίποτα άλλο. Ήξερα πως θα έρθω και θα τα καταφέρω. Έτσι κι έγινε. Ήρθα και όλα στην ζωή μου ήταν λες και κάποια νεράιδα πασπάλιζε με χρυσόσκονη το μονοπάτι που περπατούσα. Δε θα σας πω πως δεν δυσκολεύτηκα, πως όλα ήταν πανεύκολα, το αντίθετο: τίποτα δε μου χαρίστηκε. Όλα όσα έχω σήμερα, τα απέκτησα όλα με πολύ κόπο. Μα η λαχτάρα μου για ζωή τα έκανε να φαίνονται όλα παιχνιδάκι.

enikos.gr

Σήμερα λοιπόν η ζωή με βρίσκει στην Λευκωσία όπου ζω τα τελευταία 2,5 χρόνια. Είμαι αισθητικός, στην καλύτερη δουλειά του κόσμου (έχω να νιώσω πως πάω στην δουλειά 2,5 χρόνια τώρα αλλά δεν το λέω πολύ συχνά για να μη ζηλεύετε). Είμαι πλέον στην καλύτερη και πιο δημιουργική φάση της ζωής μου, έχω βρει εμένα και με έχω αγαπήσει.

Εν κατακλείδι, αν με ρωτούσες αν αξίζει να παρατήσεις τα πάντα και να κυνηγήσεις τα όνειρα σου, θα σου έλεγα πως αν στο φωνάζει η καρδούλα σου και το λαχταρά η ψυχή σου, με τα χίλια, τρέχα να τα κατακτήσεις.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: baktoblog.com

ΚΟΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Γεια σας, είμαι η Κορίνα. Λίγο τρελή, μιλάω πολύ, γεμάτη ανησυχίες για τον κόσμο γύρω μου. Μια καλαμαρού αισθητικός που ζει στη Λευκωσία και έχει άποψη (σχεδόν) για όλα και θα την εκφράζω με το δικό μου μοναδικό τρόπο!

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Το δικό μου κυνήγι της ευτυχίας.