Loading

Τι περιμένει η μάνα μου και τι πραγματικά θέλω.

Βαδίζεις και εσύ μπρος ολοταχώς ηλικιακά, χωρίς καμία σταθερή σχέση, χωρίς όνειρα για οικογένεια, παιδιά, γάμο και ούτω καθεξής με την καριέρα σου ίσως στο απόγειό της και το κεφάλι σου ήσυχο ή απλά δεν θέλεις να καλουπωθείς και προτιμάς να ζήσεις πιο πρωτότυπα με το ταίρι σου, το οποίο δεν χρειάζεται τίτλους για να νιώσει πως εδραιώνεται η σχέση σας;

static0.thetalkoimages.com

Μην ανησυχείς πολλοί είναι εκείνοι που βαδίζουν στα χνάρια σου και βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις μαζί σου! Καταλαβαίνεις για τι μιλάω εε; Προφανώς για τις προσδοκίες της μητέρας σου, που απέχουν κατά πολύ από τις δικές σου στην παρούσα φάση τουλάχιστον.

Άλλα θέλεις εσύ, άλλα εκείνη. Εσύ ξενύχτια, έξαλλες καταστάσεις, λίγο διάβασμα, πολύ έξω. Εκείνη σπίτι, οικογένεια, παιδιά, γάμους και το σχετικό ιστοριάκι. Η οποία εντωμεταξύ να ξεροσταλιάζει προσπαθώντας να σου αλλάξει μυαλά επαναλαμβάνοντας τις κοινότυπες απορίες του τύπου «πότε θα νοικοκυρευτείς;» , «θα πεθάνω και ένα εγγόνι δεν θα αξιωθώ να δω από σένα». Εσύ εντωμεταξύ να προσπαθείς με αγωνιώδεις προσπάθειες να αποφύγεις την ανάκριση και τις ερωτήσεις κάθε φορά με ένα «Έλα ρε μάνα τώρα άσε με ήσυχο/η!».

Εκείνη σκέφτεται πως είσαι καλό παιδί και όλη μέρα διαβάζεις, εσύ όμως συνεχίζεις να είσαι έξαλλο νιάτο. Εκείνη νομίζει πως είσαι ελεύθερη, ενώ εσύ έχεις σχέση ήδη 2 χρόνια και δεν το έχει πάρει χαμπάρι. Εκείνη πιστεύει πως ονειρεύεσαι να κάνεις καριέρα, ενώ εσύ προτιμάς να βρεις ένα αλητάκι να περάσεις ωραία ή να ερωτευτείς.

Δεν φτάνουν όμως τα παραπάνω, οι απαιτήσεις της είναι περισσότερες και από τις δικές σου, γι’ αυτό πάντοτε με κάποιο τρόπο αυτή ξέρει καλύτερα ποιος/α είναι ο/η κατάλληλος/η για σένα και προσπαθεί με γενναίες προσπάθειες να σε μεταπείσει και να σου αλλάξει εικόνα για το συγκεκριμένο πρόσωπο. Άδικος κόπος τις πλείστες φορές, αφού δεν επιλέγεις εσύ ποιον θα ερωτευτείς αλλά η καρδιά σου, η οποία μάλιστα  διαλέγει δύσβατα μονοπάτια! Μήπως ξέρει καλύτερα η μάνα;

i.pinimg.com

Δεν σου έφτανε όμως μόνο το πρήξιμο της μάνας, αλλά έρχονται και τα οικογενειακά τραπέζια σε κάθε γιορτή να σε αποτελειώσουν! Εννοείται πως δεν λείπουν τα σχόλια των συγγενών του τύπου «Πότε θα μας τον/την γνωρίσεις;» , «Πότε με το καλό να ραφτούμε;» ή ας πούμε «Έχω μια ανιψιά, χρυσό κορίτσι σίγουρα θα ταιριάξετε». Κάπου εκεί ελπίζεις να ανοίξει η γη και να σε καταπιεί ή τουλάχιστον να σε πάρουν τηλέφωνο για μια επείγουσα δουλειά μιας και το προηγούμενο είναι από ακατόρθωτο έως αδύνατο!

Εσύ θα ακολουθήσεις την καρδιά σου και αν είσαι ευτυχισμένος θα είναι και η μητέρα σου, που παρά τις προσδοκίες της για σένα, από τη μέρα που γεννήθηκες δεν έπαψε να παλεύει για σένα και ξέρεις πως θα είναι η μόνη που θα σε υπερασπίζεται μέχρι τέλους!

ak.picdn.net

Άλλο τώρα όμως αν πρόκειται να ζει για πάντα σε άγνοια. Γιατί πραγματικά, το τι σκέφτεται εκείνη για εμάς πολλές φορές απέχει κατά πολύ απ’ την πραγματικότητα. Ειδικά αν είσαι φοιτητής…. Και τώρα που το σκέφτομαι, ας μείνουν οι μανάδες μας στην άγνοιά τους γιατί ίσως ο πραγματικός κόσμος τις φοβίσει πολύ παραπάνω. Να μας έχετε εμπιστοσύνη και να μας αγαπάτε όπως κι αν είμαστε, με ή χωρίς αυτά που σκέφτεσαι για μας ότι πρέπει να κάνουμε. Άλλωστε το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και τραβά το δρόμο του…

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου:media.istockphoto.com,h3.googleusercontent.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τι περιμένει η μάνα μου και τι πραγματικά θέλω.