Loading

Τι παίρνω πάντα στα ταξίδια μου!

svg7 Σεπτεμβρίου, 2021TravelbeezHighlanders

Τον τελευταίο καιρό, η έννοια ταξίδι έχει αφεθεί λίγο στο περιθώριο λόγω της πανδημίας. Δεν είναι τόσο εύκολο πλέον να ταξιδεύουμε από τη μια χώρα στην άλλη. Οτιδήποτε σχέδια για διακοπές είχαμε είναι σε stand-by mode μέχρι νεωτέρας. Παρόλα αυτά, όμως, ταξίδι δεν σημαίνει απαραίτητα να πας σε άλλη χώρα. Υπάρχουν μέρη δίπλα μας που δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμη και ίσως είναι μόνο λίγες ώρες μακριά.

Εμείς, τα τελευταία δύο χρόνια ταξιδεύουμε σε διάφορα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου και ανακαλύπτουμε τη μαγεία της χώρας. Ανάλογα με το τι είδους ταξίδι θα κάνουμε έχουμε μαζί μας και τα απαραίτητα εφόδια.

ΝΕΡΟ

Κάθε φορά που βγαίνω από το σπίτι έχω μαζί μου μια μπουκάλα νερό. Είναι ό,τι πιο σημαντικό μπορούμε να πάρουμε μαζί μας, ειδικά όταν θα λείπουμε από το σπίτι για ώρες. Είτε θα πάμε ένα road trip μια ώρα μακριά ή στο δρόμο για το αεροδρόμιο, μια μπουκαλίτσα νερό είναι πάντα στη τσάντα μου. Μπορούμε, βέβαια, να πάρουμε νερό από κάπου στο δρόμο. Γιατί, όμως, να μην έχουμε το δικό μας και να αποφύγουμε την περιττή χρήση πλαστικού;

ΚΑΜΕΡΑ

Η φωτογραφία έχει γίνει ένα σημαντικό κομμάτι στα ταξίδια μας, γι’ αυτό και παίρνουμε πάντα μαζί μας τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ο Αλτίν έχει διευρύνει τη συλλογή του με εργαλεία φωτογραφίας, όπως κάμερες, φακούς, drone, gimbal και άλλα βοηθητικά εργαλεία που ενισχύουν την ποιότητα της δουλειάς του. Σε περίπτωση που έχουμε να διανύσουμε πολύ δρόμο περπατώντας, προσπαθούμε να παίρνουμε μαζί μόνο τα απαραίτητα για να μειώσουμε το βάρος. Μέσα στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται και φορτιστές των συσκευών όταν ταξιδεύουμε για δύο ή περισσότερες μέρες.

ΒΙΒΛΙΟ

Ένα (τουλάχιστον) βιβλίο είναι πάντα χρήσιμο να βρίσκεται στην τσάντα σου. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα βρεθείς με λίγο ελεύθερο χρόνο. Ειδικά όταν έχουμε σκοπό να διανυκτερεύσουμε κάπου, πάντα έχω ένα βιβλίο μαζί για να διαβάσω λίγο πριν κοιμηθώ ή όταν θέλω να χαλαρώσω και να χαθώ σε φανταστικούς κόσμους.

ΣΝΑΚΣ

Όταν πηγαίνουμε μονοήμερα road trips παίρνουμε πάντα μαζί μας μερικά σνακ για τη διαδρομή. Συνήθως αυτά περιλαμβάνουν φρούτα, ξηρούς καρπούς και κράκερς. Φυσικά, μπορούμε να πάρουμε κάτι από την πόλη που επισκεπτόμαστε. Αν, όμως, έχουμε σκοπό να σκαρφαλώσουμε βουνά ή να πάμε κάπου απομονωμένα θα είναι λίγο δύσκολο να βρούμε κάτι να τσιμπήσουμε στο δρόμο. Εξάλλου, εξοικονομούμε χρόνο και ενέργεια όταν έχουμε ήδη μαζί μας θρεπτικά και νόστιμα σνακς.

ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Ίσως θεωρείται αυτονόητο να έχω το κινητό μας μαζί στα ταξίδια μας αφού πλέον έχει γίνει η επέκταση του χεριού μας για τους περισσότερους. Όπως και να ‘χει, το κινητό τηλέφωνο είναι ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο για ταξίδια. Νοουμένου ότι έχουμε μονάδες για internet, το χρησιμοποιούμε συχνά για χάρτη, ειδικά όταν ταξιδεύουμε σε καινούρια μέρη. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φωτογραφίες και βίντεο αντί για επαγγελματική κάμερα, αφού τα σύγχρονα τηλέφωνα έχουν κάμερες ψηλής ανάλυσης.

NOTEBOOK

Αυτό αφορά κυρίως έμενα. Έχω τη συνήθεια να σημειώνω ιδέες και σκέψεις μου όποτε το έχω ανάγκη (κάθε μέρα) για να τις θυμάμαι. (Στο σπίτι έχω 4-5 σημειωματάρια με διαφορετικά θέματα!) Σε κάθε μας ταξίδι, λοιπόν, παίρνω μαζί μου τουλάχιστον ένα σημειωματάριο για να γράφω οτιδήποτε θέλω να θυμάμαι από το ταξίδι.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ

Όταν πρόκειται για μεγαλύτερα ταξίδια από μονοήμερες εκδρομές, μερικά προϊόντα περιποίησης είναι απαραίτητα. Ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες. Προσωπικά, το τσαντάκι περιποίησης μου περιέχει οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, κρέμα προσώπου και χεριών, ξυραφάκια και αφρό ξυρίσματος (για τον Αλτίν), άρωμα και αποσμητικό, και μερικά καλλυντικά.

BONUS: ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Εννοείται πάντα στην τσάντα μας υπάρχει το πορτοφόλι μας που περιέχει χρήματα, κάρτες, ταυτότητες ή και τα διαβατήρια μας εάν πρόκειται να ταξιδέψουμε εκτός χώρας. Όσο απαραίτητο κι αν είναι το πορτοφόλι όταν βγαίνεις έξω, παραδόξως, καταφέραμε μια-δυο φορές να πάμε μονοήμερες εκδρομές έχοντάς τα ξεχάσει στο σπίτι! Ευτυχώς, είχαμε μαζί μας νερό και σνακς για να επιβιώσουμε.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: rockfj.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τι παίρνω πάντα στα ταξίδια μου!