Loading

Τι να προσέξω πριν κλείσω τη διαμονή για το ταξίδι μου!

Ένα πρόβλημα χωρίς λύση, ένα αιώνιο πρόβλημα χωρίς σταματημό. ΠΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΔΙΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΑΞΙΔΙ. Μπαίνεις στο Booking.com πατάς της ημερομηνίες που θες και στο τόπο που θα ταξιδέψεις, βλέπεις την πρώτη τιμή, πόλη δελεαστική για να την αγνοήσεις και να πάς παρακάτω. Πατάς πάνω στις πληροφορίες βλέπεις κοινόχρηστο μπάνιο, κουζίνα και δωμάτιο (το κρεβάτι έμεινε να είναι κοινόχρηστο). Την πάτησες και πάλι από τα πρώτα δευτερόλεπτα της αναζήτησης σου. Και προχωράς μέχρι να βρεις την τέλεια προσφορά. Εγώ όμως ως καλό μελισσάκι που είμαι, θέλω να σε βοηθήσω να βρεις την καλύτερη διαμονή και να την κάνεις όσο πιο οικονομική και ευχάριστη γίνεται, με μερικά από τα tip μου.

1. Ιστοσελίδα αναζήτησης:

Όλα ξεκινούν από την ιστοσελίδα που ψάχνεις για διαμονή. Πατάς στο ιντερνέτ Booking.com ψάχνεις ξενοδοχείο, το βρίσκεις και το κλείνεις αμέσως χωρίς δεύτερη σκέψη. Έχεις σκεφτεί όμως ποτέ πως μπορεί αυτό που έκλεισες μόλις τώρα ότι θα μπορούσες να το κλείσεις πολύ πιο φθηνά με ένα απλό κόλπο; Απλώς επιλέγοντας άλλη, λιγότερο γνωστή ιστοσελίδα. Πολλές φορές ιστοσελίδες όπως το Booking.com έχουν τις τιμές τους αυξημένες λόγω της προμήθειας που παίρνουν. Γι’ αυτό το λόγο κάθε ιστοσελίδα για το ίδιο ξενοδοχείο ή χοστελ έχει τη δική της τιμή, εσύ θα προσπαθείς πάντα να βρεις την ιστοσελίδα με την πιο μικρή προμήθεια.

Tip: προτιμότερο είναι να κλείνεται απευθείας από την ιστοσελίδα του ίδιου του ξενοδοχείου ή χοστελ λόγω της χαμηλότερης τιμής εφόσον δεν χρειάζονται να επιβαρύνουν την τιμή με την προμήθεια.

2. Χρησιμοποίησε τα φίλτρα!

Σημαντική επίσης είναι και η δυνατότητα πους μας δίνεται από τις ιστοσελίδες η εισαγωγή φίλτρων στην αναζήτηση μας. Έτσι η εύρεση ξενοδοχείου γίνεται πιο εύκολη, πιο γρήγορη και πιο ευχάριστη, εφόσον στην οθόνη μας έχουμε επιλογές που πληρούν όλες μας της προϋποθέσεις λόγω των φίλτρων που βάλαμε προηγουμένως.

3. Τοποθεσία:

Αποτελεί κύριο λόγο κάθε φορά για να κλείσω διαμονή. Τι να κάνω την διαμονή που είναι πιο φθηνή αλλά κάθε μέρα να χρειάζομαι 1 ώρα για να βρεθώ στο κέντρο της πόλης, παρά να δώσω λίγα λεφτά παραπάνω για να είμαι μέσα στο κέντρο. Ο χρόνος είναι χρήμα και ειδικά στα ταξίδια μας δεν θέλουμε να σπαταλάμε ούτε πολύ χρόνο ούτε και πολλή χρήμα (ως συνήθως οι συγκοινωνίες είναι ιδιαίτερα ακριβές αν πάρω  για παράδειγμα χώρες όπως Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία κλπ), γι αυτό και η τοποθεσία μας πρέπει να είναι κοντά στο κέντρο έτσι θα είμαστε κοντά από όλα και δεν θα χάνουμε χρόνο σε λεωφορεία και τραμ. Υπάρχουν και φυσικά περιπτώσεις που το να είσαι έξω από το κέντρο είναι πιο ωραία από το να μένεις στο κέντρο εάν είσαι από τους τύπους της εξοχής που προτιμάς την ησυχία ή αν το ξενοδοχείο που επέλεξες έχει φοβερή θέα, που δεν ανταλλάζεται με κανένα κέντρο! 

4. Χρόνος:

ο χρόνος στη διαμονή είναι ένας ασταθής παράγοντας. Πολλές φορές μπαίνουμε στην παγίδα να κλείσουμε διαμονή 3-4 μήνες πριν γιατί πιστεύουμε όσο πιο γρήγορα τόσο πιο φθηνά. Σκέφτηκες ποτέ σου όμως ότι η διαμονή της τελευταίας στιγμής μπορεί να σου βγει πολύ πιο οικονομική από την άλλη; Γιατί η διαμονή της τελευταίας στιγμής είναι κάτι που λίγοι το τολμούν και δεν ρισκάρουν και πολλοί. Υπάρχει όμως και περίπτωση να την πάθεις, ειδικότερα όταν είναι σε περιόδους τουρισμού. Είναι όλα πιθανότητες που μπορεί αν είσαι τυχερός να τις πετύχεις (τις καλές ευκαιρίες).

Αυτά λοιπόν είναι τα δικά που tip για το τι προσέχω πριν κλείσω μια διαμονή. Πρέπει να ξέρεις πως αν αμελήσεις αυτό το σημείο του ταξιδιού θα σε αμελήσει κι αυτό και μπορεί και να την πάθεις με το ποσό της διαμονής. Όπως και να ‘χει η διαμονή αποτελεί σημαντικό μέρος στα ταξίδια μας. Γι Αυτό προσέχουμε τι κλείνουμε για να μην την πάθουμε.

Εφαρμογές αναζήτησης διαμονής:

  • Booking.com
  • Airbnb
  • Hotel tonight
  • Trivago

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τι να προσέξω πριν κλείσω τη διαμονή για το ταξίδι μου!