Loading

Τι να περιμένουμε στους Ολυμπιακούς του Τόκιο;

Αγαπημένοι μου sportybeez,

Όπως και όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα του 2020, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αναβλήθηκαν και μετατέθηκαν για το 2021. Η ερώτηση κλειδί είναι «Τι να περιμένουμε  στους Ολυμπιακούς του Τόκιο εν καιρώ πανδημίας;»

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν ανεξαρτήτως της κατάστασης της πανδημίας.

Παρόλο που η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων στην Ιαπωνία έθεσε τη διεξαγωγή των αγώνων αυτό το καλοκαίρι υπό αμφισβήτηση, ο πρωθυπουργός της χώρας Γιοσιχίντε Σούγκα μίλησε σε διάσκεψη του ΟΗΕ τονίζοντας ότι η Ιαπωνία θα φιλοξενήσει την κορυφαία αθλητική διοργάνωση το καλοκαίρι του 2021. «Το καλοκαίρι η Ιαπωνία είναι αποφασισμένη να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ως μία μεγάλη απόδειξη ότι η ανθρωπότητα μπορεί να νικήσει την πανδημία. Θα συνεχίσω να προσπαθώ για να σας καλωσορίσω σε Αγώνες που θα είναι ασφαλείς» ήταν τα λόγια του Ιάπωνα ηγέτη.

Σενάρια με χωρίς οπαδούς στος Αγώνες

Το διαφορετικό με τους φετινούς Αγώνες είναι ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να διεξαχθούν χωρίς οπαδούς! Βλέπουμε ήδη σε άλλα αθλήματα (π.χ. ποδόσφαιρο) όπου δεν υπάρχουν οπαδούς σττο γήπεδο. Η τελευταία ενημέρωση είναι πως δε θα επιτραπεί μετακίνηση οπαδών από άλλες χώρες κι έτσι αναμένεται να είναι θεατές των αγώνων μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι Ιαπωνίας.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στους αθλητές

Οι περιορισμοί στα ταξίδια, στην αθλητική δραστηριότητα και στις μαζικές συγκεντρώσεις λόγω της πανδημίας COVID-19 επέφεραν σημαντικές επιπτώσεις σε όλους τους αθλητές, όπως ο περιορισμός της σωστής άθλησης, λόγω μη πρόσβασης σε χώρους εκπαίδευσης, καθώς και  ψυχολογικές συνέπειες για κάποιους αθλητές.

Σχετικά με το ψυχολογικό κομμάτι, οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί αθλητές προετοιμάζονταν για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο εδώ και 4 χρόνια και η αναβολή των αγώνων το καλοκαίρι του 2020 τους δημιούργησε επιπρόσθετο άγχος. Αυτή η οπισθοδρόμηση και η απειλή του COVID-19 μπορεί να προκαλέσει σε κάθε αθλητή και έλλειψη συγκέντρωσης. Η πανδημία επηρεάζει τα κίνητρα αλλά και την επιθυμία του αθλητή να συνεχίσει την προετοιμασία του για την Ολυμπιάδα με την ίδια ενέργεια αφού απαιτείται  μεγαλύτερη σωματική και ψυχολογική προσπάθεια. Γι’ αυτούς τους λόγους αναμένουμε να δούμε εάν η απόδοση των αθλητών θα είναι η ίδια στους Ολυμπιακούς του Τόκιο σε σύγκριση με προηγούμενους αγώνες και εάν κάποιος αθλητής θα σπάσει κάποιο ρεκόρ.

Ο Καναδάς δεν ήταν να στείλει αθλητές στο Τόκιο

Ο Καναδάς έγινε η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Η Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή το 2020 αποφάσισε να μην κατεβάσει ομάδα στους Ολυμπιακούς και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Λόγω όμως του ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή («ΔΟΕ») έλαβε αργότερα την απόφαση να αναβληθούν οι αγώνες για το 2021,  ο Καναδάς αποφάσισε να συμμετάσχει κανονικά στους αγώνες το 2021. Μάλιστα ο Καναδάς, η Αυστραλία, το Ισραήλ και άλλες χώρες γνωστοποίησαν ότι όλοι οι αθλητές που θα λάβουν μέρος θα εμβολιαστούν παρόλο που, σύμφωνα με τη ΔΟΕ, ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός.

Τι να περιμένουμε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο; Μπορεί και να υπάρξουν άλλες χώρες που δεν θα συμμετέχουν το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση με την πανδημία. Αυτό θα είναι μεγάλο πλήγμα για τους Αγώνες και για το Τόκιο.

googleusercontent.com

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, οι αγώνες στο Τόκιο θα γίνουν υπό πρωτόγνωρες συνθήκες στην COVID-19 εποχή, όμως, το Τόκιο και η Ιαπωνία θα προσπαθήσουν να διοργανώσουν τη μεγάλη γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού όσο πιο καλά γίνεται έτσι ώστε να τη θυμόμαστε για πάντα!


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: sportime.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τι να περιμένουμε στους Ολυμπιακούς του Τόκιο;