Loading

Τι να κάνω πρώτα; Γυμναστική ή δίαιτα;

Αν αυτό που αναζητάς τον τελευταίο καιρό είναι το πώς να αντικρίζεις τον καθρέπτη και να δεις ένα καινούργιο σου εαυτό, πάτησες τον σωστό σύνδεσμο. Η ανάκτηση της χαμένης αυτοπεποίθησης και η βελτίωση της υγείας μας μέσω της σωστής  διατροφής και της γυμναστικής, δεν είναι ένα μαγικό για λίγους αλλά κάτι πολύ πιο απλό και για όλους. Ένα τρένο ωστόσο δεν αρκεί να έχει καύσιμα στην μηχανή του για να φτάσει στον σωστό προορισμό, αλλά να ακολουθήσει και τις σωστές ράγες. Πάμε να δούμε λοιπόν ποιες είναι αυτές οι ράγες. Αν ψάχνεις κάποιες γενικές συμβουλές για την γυμναστική σου η την διατροφή σου μπορείς να διαβάσεις άλλα μου άρθρα πατώντας εδώ.

Μια μεγάλη απορία που βασανίζει όσους προσπαθούν να βάλουν στη ζωή τους τόσο τη γυμναστική όσο και τη σωστή διατροφή, είναι αν χρειάζεται να πραγματοποιηθεί κάτι πριν από το άλλο. Για να ξεκινήσουμε να ξεδιαλύνουμε λοιπόν αυτό το ερώτημα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τόσο τι προσφέρει αλλά και ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν είτε το ένα είτε το άλλο. Η διατροφή έχει μεγάλο ρόλο στη διατήρηση ή στην αυξομείωση της σωματικής μας μάζας. Όταν δηλαδή προσπαθούμε να αλλάξουμε το βάρος μας, ο πρώτος και κύριος παράγοντας που πρέπει να αλλάξει είναι η διατροφή μας. Μέσα από την τροφή που λαμβάνουμε καθημερινά, ο οργανισμός μας παίρνει όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει. Όταν του δίνουμε περισσότερα τα αποθηκεύει και κάνουμε κοιλίτσα, όταν του δίνουμε λιγότερα χρησιμοποιεί τις αποθήκες του και η κοιλίτσα φεύγει. Απλά μαθηματικά. Από την αντίπερα όχθη η γυμναστική είναι σημαντική όταν αυτό που ψάχνουμε είναι η μεγέθυνση της μυϊκής μας μάζας και γενικά η βελτίωση της εμφάνισης του σώματος μας. Όταν γυμναζόμαστε ο μεταβολισμός μας, οι λειτουργικές ανάγκες του οργανισμού μας δηλαδή, μεγαλώνουν, οπότε όταν εμείς τρώμε ένα συγκεκριμένο αριθμό θερμίδων, το χάσμα μεταξύ ανάγκης και προσφοράς μεγαλώνει. Αποτέλεσμα; Μεγαλύτερες διαφορές στη ζυγαριά. Απλά μαθηματικά στη δευτέρα. 

indiatimes.com

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ συγκρίθηκαν 300 άτομα που χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες. Η πρώτη επιλέχθηκε να ξεκινήσει αλλαγές τόσο στη διατροφή όσο και στη γυμναστική. Η δεύτερη να κάνει αλλαγές στη γυμναστική και πολύ αργότερα στην διατροφή, η τρίτη στη διατροφή και πολύ αργότερα στη γυμναστική, ενώ η τέταρτη ομάδα να μην κάνει καθόλου αλλαγές, για να μπορεί να υπάρχει μια σύγκριση. Στα τελικά αποτελέσματα, η μόνη ομάδα που είδε μεγάλες διαφορές ήταν η πρώτη, αφού η τρίτη όπως και η δεύτερη ομάδα δεν μπορούσε να διατηρήσει μια σταθερή ρουτίνα διατροφής και γυμναστικής, καθώς αργούσε να δει αποτελέσματα από την προσπάθειά της.

Για να φτάσουμε λοιπόν σε μια τελική απάντηση: Ξεκινήστε και τα δύο! Θα δείτε καλύτερα αποτελέσματα και αυτά θα σας σπρώχνουν να γίνεστε καλύτεροι. Τα άλλα όλα είναι δικαιολογίες. Τα λέμε στο επόμενο.   

https://www.ywcasaskatoon.com/wp-content/uploads/2017/07/DRESS-FDN-PROTOCOL-1024x380.png

ywcasaskatoon.com


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: huffingtonpost.com

ΦΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Είμαι ο Φώτης Κυριάκου, εργάζομαι στον τομέα της υγείας. Είμαι overthinker μέχρι αηδίας, τελειομανής, κάποιοι με λένε και αστείο. Τον ελεύθερο μου χρόνο σκέφτομαι και αναλύω διάφορες φιλοσοφικές σαχλαμάρες. Κάποτε τις γράφω και κάτω.

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τι να κάνω πρώτα; Γυμναστική ή δίαιτα;