Loading

Τι μου είπαν οι φίλοι…!

Πόσα και πόσα βράδια περνούμε με την πιο τρελή παρέα έξω ή μέσα, γελώντας ή κλαίγοντας, καραντινάτα ή και μη; Πιστεύω είναι αρκετά! Λοιπόν, μετά από μια εξουθενωτική νύχτα με γέλια, χορούς, ταινίες, χυμένα ποτά στο πάτωμα και φαγητά (σε κάτι τέτοια να προσπαθείς να είσαι ο φιλοξενούμενος), εκεί που ξεκινάνε τα βλέφαρα να κλείνουν και ένα χαζό μειδίαμα να σχηματίζεται στο πρόσωπο σου τότε είναι η ώρα που όλοι ξέρουμε. Είναι η ώρα που ξεκινά η άμυνα μας να χάνετε, είναι εκεί που οποιαδήποτε ανοησία ακούσεις εσύ γελάς με αυτό το σπαστικό γέλιο που δεν σταματάει αδερφέ με τίποτα και φυσικά πέρα από αυτή τη γλαρωτική φάση που περνάς, έρχεται η στιγμή που όλοι ξαφνικά ψάχνουμε το νόημα της ζωής και έχουμε τελειώσει με δυο- τρία πτυχία φιλοσοφίας και τρία- τέσσερα ψυχολογίας. Τι μου είπαν οι φίλοι μου, λοιπόν, σε μια τέτοια νύχτα; Η ερώτηση που είχε τεθεί ήταν: μια φράση την οποία στηρίζουν και ακολουθούν στο ταξίδι αυτό που λέγεται ζωή. 


Κώστας Πασιουρτίδης

«… Φτιάξε ένα ήλιο σαν και αυτούς που μόνο εσύ έχεις στο νου σου…»

Τι μετράει για εσένα; Ποια είναι η χαρά σου; Όλα ξεκινούν από εσένα. Κάθε στιγμή είναι ιδανική για προσδιορισμό των ονείρων σου. Ψάξε το πάθος σου και γίνε εραστής του. Ακολούθα το αυθόρμητα και μην διστάσεις να το ανακατασκευάσεις με κάθε νέα σου σκέψη. Ζούμε για να ονειρευόμαστε, απόλαυσε το και μην στο στερήσεις. Το μυστικό κρύβεται στην διαδρομή και με το ποιους το μοιράζεσαι.


Σαλώμη Θεοδούλου

«Όλα γίνονται για κάποιο λόγο»

Ό,τι γίνει στην ζωή μας την προκειμένη στιγμή θεωρούμε ότι είναι αναποδιά, ότι μας χάλασε κάτι σημαντικό.

Με την πάροδο του χρόνου αν το σκεφτούμε αυτό που έγινε, οδήγησε σε κάτι καλό.

Αν δεν ήρθε ακόμα αυτή η στιγμή σημαίνει ότι δεν είσαι έτοιμος γιατί δεν έμαθες ακόμα το μάθημα που ήθελε να σου διδάξει αυτή η δυσκολία.


Παναγιώτης Γεωργίου

«Μια θλιβερή γαλήνη πλάκωσε τη μέρα, ο ουρανός φοβάται και θρηνεί μια καταδίκη αιωρείται στον αέρα για τον αθώο και τον ένοχο κοινή»

Η δικαιοσύνη είναι η τελευταία ελπίδα φωτός. Η δικαιοσύνη είναι ίδια για όλους. Δεν κάνει διακρίσεις. Ακόμα και όταν πιστεύουμε ότι κάποτε τη χάνουμε. Εκεί είσαι εσύ αντιμέτωπος με τις πράξεις σου και πάντα στο τέλος θα πάρεις αυτό που αξίζεις, το καλό ή το κακό ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα.


Έλενα Σωτηρίου

«𝑺𝒆𝒕 𝒂 𝒅𝒓𝒆𝒂𝒎 𝒔𝒐 𝒃𝒊𝒈 𝒕𝒉𝒂𝒕 𝒊𝒇 𝒚𝒐𝒖 𝒆𝒗𝒆𝒓 𝒂𝒄𝒉𝒊𝒆𝒗𝒆𝒅 𝒊𝒕, 𝒊𝒕 𝒘𝒐𝒖𝒍𝒅 𝒃𝒍𝒐𝒘 𝒚𝒐𝒖𝒓 𝒎𝒊𝒏𝒅!»

Αυτή η φράση μου υπενθυμίζει συνεχώς πως στη ζωή ακόμη κι αν κάτι θεωρείται αδύνατο να συμβεί, δεν σημαίνει πως πρέπει να πάψεις να το πιστεύεις και να το ονειρεύεσαι. Άλλωστε δε είναι παράνομο το να έχεις όνειρα και να προσπαθείς γι’ αυτά, όσο ακατόρθωτα κι αν θεωρούνται.

Και πού ξέρεις; Μπορεί, τελικά, αυτά τα μεγάλα όνειρα να μην είναι τόσο απίθανα όσο νομίζεις…


Ιουλία Σολωμού

«Το κάθε τι είναι όμορφο! Φτάνει να το ζεις με χαμόγελο»

Η κάθε μας στιγμή, είτε μεγάλη είτε μικρή, είτε σημαντική είτε φαινομενικά ασήμαντη, είτε ευχάριστη είτε δύσκολη αξίζει γιατί σίγουρα κάτι έχει να μας προσφέρει!

Ας τη ζήσουμε λοιπόν τουλάχιστον με χαμόγελο διότι έτσι η γεύση της θα είναι πιο γλυκιά!


Δέσπω Ξύδια

«Όλα για κάποιο λόγο γίνονται» που λαλεί και ο Οικονομόπουλος

Από όσα εμπόδια και να περάσεις ότι και να συμβεί οποίο δρόμο και να διαλέξεις, ακόμα και ζικ-ζακ να πηγαίνεις έχει το σκοπό του και κάτι θα κερδίσεις από όλες τις εμπειρίες που θα αποκτήσεις, είτε καλές είτε κακές.


Ραφαέλλα Καΐκκη

«Stay focused and never give up», «Sometimes you win sometimes you learn»

Αυτά τα δύο θεωρώ ότι είναι αλληλένδετα γιατί πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε ένα στόχο για να προχωρήσεις και κάποιες φορές αυτός ο στόχος μπορεί να πραγματοποιηθεί δηλαδή να κερδίσεις και άλλες να μην γίνει δηλαδή να χάσεις.

Με βοήθησε σε αρκετούς τομείς όπως σχολείο, πανεπιστήμιο, δουλειά.


Αντρέας Αλκιβιάδης

Hakuna matata (που σημαίνει no worries)

Διάφορα γεγονότα με οδήγησαν στο να καταλάβω ότι η ζωή είναι μικρή για να ανησυχούμε και να χαλιόμαστε για το κάθε τι που μας συμβαίνει και την κάθε αναποδιά.

Το να μοιράζεις θετικότητα και χαμόγελα είναι το πιο ωραίο πράγμα και για τους άλλους αλλά και για το πως θα νοιώθεις εσύ για τον εαυτό σου στο τέλος της ημέρας.


Αλεξάνδρα Μακεδόνα

«Κοστίζει μηδέν ευρώ το να είσαι ευγενικός»

Η ευγένεια είναι εξίσου σημαντική όσο και η παιδεία και η μόρφωση.

Δεν έχει μόνο θετικό αντίκτυπο στους άλλους ανθρώπους αλλά και σε μας τους ίδιους και δυστυχώς είναι κάτι που σπανίζει στις μέρες μας.


Αυγουστίνος Μεσαρίτης

«Life is a game. You play, you lose, you gain experience and you win at the end»

Όσο ζεις θα περνάς διάφορα καλά και κακά… θα μαθαίνεις από τα κακά, θα εξελίσσεσαι και θα γίνεσαι καλύτερος συνέχεια μέχρι τέλους.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

Λέξεις κλειδιά: Δικηγόρος, Γένος θηλυκού, Ρομαντισμός, Ρεαλισμός, Τρελή, Παλαβή, Υπερβολή, Ουτοπία, Θάρρος, Θράσος, Φρίκη, Χάος, Αλλαγές, Ελευθερία, Επιλογές. Εμπνεύσεις: ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Λογοτεχνία (Ουγκώ), Ποίηση (Καζαντζάκης), Θέατρο (Τένεσσυ)

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τι μου είπαν οι φίλοι…!