Loading

Τι μάθαμε από το ταξίδι μας στο νησί Άρραν.

svg23 Φεβρουαρίου, 2021TravelbeezHighlanders

Νησί Άρραν, Σεπτέμβριος 2020.

Στο τέλος του περσινού καλοκαιριού αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το νησί Άρραν στη δυτική ακτή της Σκωτίας. Μείναμε σε ένα δωμάτιο κοντά στη Γλασκώβη και την επόμενη ημέρα ξεκινήσαμε για το νησί.

Δεν είχαμε υπολογίσει σωστά το χρόνο – κανείς από τους δυο μας δεν είναι ιδιαίτερα καλός διοργανωτής, είμαστε περισσότερο αυθόρμητοι και πάμε με το ρεύμα! Πήγαμε χαλαρά στο λιμάνι να ρωτήσουμε πότε φεύγει το επόμενο καράβι για το νησί. Όταν μας είπαν σε 10 λεπτά, τρέξαμε να παρκάρουμε το αμάξι και να αγοράσουμε εισιτήρια. Το προλάβαμε παρά τρίχα.

Ωραία η μια-ώρα-διαδρομή στο καράβι μέχρι να φτάσουμε στο νησί, αλλά πεινούσαμε σαν λύκοι, αφού δεν είχαμε φάει πρωινό. Μόλις αποβιβαστήκαμε από το καράβι, πήγαμε σε ένα κέντρο πληροφοριών. Η ευγενική κυρία μας καθοδήγησε που μπορούμε να πάρουμε πρωινό/μεσημεριανό και μας εισηγήθηκε μέρη που μπορούμε να επισκεφτούμε εκεί.

Πήγαμε στο εστιατόριο που μας πρότεινε. Το μισό καράβι θα πρέπει να ήταν εκεί – ήταν γεμάτο κόσμο. Ευτυχώς, βρήκαμε τραπέζι και φάγαμε ένα πεντανόστιμο φαγητό. Αυτό μας πήρε γύρω στη μία ώρα.

Το τελευταίο καράβι για επιστροφή έφευγε σε 3 ώρες. Μέχρι να περπατήσουμε λίγο στους πρόποδες ενός διάσημου βουνού, ανάμεσα στην πανέμορφη κοιλάδα, και να δούμε το κάστρο Brodick, έπρεπε να επιστρέψουμε πίσω αλλιώς θα χάναμε το καράβι.

Διδάγματα: Μετά από αυτό το ταξίδι καταλήξαμε στο ότι επιβάλλεται να κάνουμε έρευνα σχετικά με τον προορισμό μας για να έχουμε υπόψη τα μέρη που θέλουμε να επισκεφτούμε. Επίσης,  καλό είναι να προγραμματίζουμε τον χρόνο μας έτσι ώστε να έχουμε αρκετή ώρα για τις δραστηριότητες που θέλουμε να κάνουμε.

Stirling, Αύγουστος 2020.

Η μέρα έδειχνε καλή, φύγαμε από το σπίτι νωρίς το πρωί και περπατήσαμε γύρω στα 10 λεπτά μέχρι τη στάση του λεωφορείου για το Stirling. Η διαδρομή με το λεωφορείο διήρκησε περίπου μία ώρα. Ο καιρός, εν τω μεταξύ, άρχιζε να γίνεται πιο μουντός – συνηθισμένο φαινόμενο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Λίγο πριν φτάσουμε στον σταθμό, είχε ήδη πιάσει η βροχή. Δεν ήταν, όμως, η συνηθισμένη απαλή βροχή που υπάρχει στη Σκωτία τις περισσότερες μέρες, ήταν πιο δυνατή. Τρέξαμε να πάρουμε μια ομπρέλα από ένα μαγαζί. Πήγαμε μια βόλτα στο κάστρο της πόλης και στο μεσαιωνικό κοιμητήριο. Η βροχή δεν έλεγε να σταματήσει και ο αέρας που φυσούσε ήταν βασανιστικός. Προτού παγώσουμε, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα διάλειμμα σε μία καφετέρια με την ελπίδα να σταματήσει η βροχή.

Δεν υπήρχε ελπίδα τελικά. Η βροχή συνέχισε να πέφτει ακάθεκτη αγνοώντας την επιθυμία μας να εξερευνήσουμε την μικρή πόλη. Φύγαμε από το καφέ με θάρρος να επισκεφτούμε τα τοπία για τα οποία είχαμε πάει εκεί, αψηφώντας το κρύο και την βροχή. Όταν εγώ άρχισα να τρέμω από το κρύο καθώς περπατούσαμε, ο Αλτίν μου πρότεινε να πάω στον σταθμό του τρένου (θα επιστρέφαμε με τρένο) και να τον περιμένω καθώς θα πήγαινε τρέχοντας σ’ ένα μνημείο και θα επέστρεφε σύντομα. Μου ακούστηκε καλή ιδέα. Ενάμιση ώρα αργότερα επέστρεψε στο σταθμό μούσκεμα.

Δίδαγμα: Είναι απίστευτα χρήσιμο να ελέγχουμε τις προβλέψεις καιρού προτού ταξιδέψουμε, ειδικά όταν πρόκειται για χώρες που βρέχει συχνά και όταν η επίσκεψη μας διαρκεί μόνο λίγες ώρες.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τι μάθαμε από το ταξίδι μας στο νησί Άρραν.