Loading

Τι κράτησα από το ταξίδι μου στην Ιταλία: Λίμνη Κόμο

Η λίμνη Κόμο, η δημοφιλέστερη λίμνη της Ιταλίας και έμπνευση για πολλούς συγγραφείς και ζωγράφους μιας και με το κάλλος της προσφέρει μια αίσθηση ρομαντισμού και αριστοκρατίας ταυτόχρονα. Η γαλήνη της σε γοητεύει και η όλη θέα σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές…

Σε ένα ταξίδι μου στην Ιταλία, είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ  την λίμνη Κόμο και το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι εντυπωσιάστηκα. Μέσα σε όλες τις αναμνήσεις που έχω από το ταξίδι αυτό, από τις οποίες βεβαίως και δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η ιταλική κουζίνα, συμπεριλαμβάνεται και η συγκεκριμένη λίμνη.   Ένας επίγειος παράδεισος, ένα ονειρικό μέρος σαν αυτά που βλέπεις σε ταινίες και καρτ ποστάλ.

Η φημισμένη αυτή λίμνη, βρίσκεται στην περιφέρεια της Λομβαρδίας στην βόρεια Ιταλία, ανάμεσα στο Μιλάνο και στα σύνορα με την Ελβετία. Έχει έκταση 146 περίπου τετραγωνικά χιλιόμετρα και βάθος της που φτάνει τα 400 μέτρα, το οποίο την καθιστά μια από τις βαθύτερες στην Ευρώπη. Περιβάλλεται από βουνά, που όμως «κρύβονται» από τις πολυάριθμες, τεράστιες βίλες – θέρετρα για τους επισκέπτες, στα οποία είναι χτισμένες. Πολλές από τις εν λόγω επαύλεις, ανήκουν σε διάσημους αστέρες του Hollywood, οπότε μην ξαφνιαστείς αν καθώς εσύ πίνεις τον καφέ σου ξέγνοιαστος, περάσει από μπροστά σου ο George Clooney!

Στα βουνά και τους λόφους θα βρεις και πολλά μονοπάτια για πεζοπορία στην φύση. Στη λίμνη, σαν μία «μικρή θάλασσα», πραγματοποιούνται βόλτες με σκάφη και θαλάσσια σπορ. Αποτελεί ακόμα ορμητήριο για να εξερευνήσεις τις γύρω περιοχές και τα κουκλίστικα διάσπαρτα χωριά, όπως το Bellagio και το Cernobbio.

Εκτός από τα μικρά χωριουδάκια, θα συναντήσεις και την πόλη του Κόμο που περιβάλλει το βόρειο μέρος της ομώνυμης λίμνης. Με φόντο τις Άλπεις, αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τόσο τη γραφική πόλη με τα στενά δρομάκια, τα μουσεία και τα ωραία εστιατόρια, όσο και την εντυπωσιακή λίμνη σε συνδυασμό με το υπόλοιπο φυσικό τοπίο στο background.    

Κορυφαίος ρομαντικός προορισμός ιδανικός για βόλτες κατά μήκος της λίμνης. Στις όχθες της θα βρεις και μέρη για φαγητό και καφέ, αντάξια των προσδοκιών του επισκέπτη, αφού με τέτοια θέα, μόνο τα καλύτερα μπορείς να περιμένεις. Πανέμορφο μέρος και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, με την κίνηση όπως είναι φυσικό να είναι αυξημένη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.  

Προσφέρεται επίσης για φωτογραφίες, αφού πραγματικά από όπου και να τραβήξεις μια φωτογραφία, το αποτέλεσμα θα είναι – τουλάχιστον – μαγευτικό, αφού με τέτοια θέα, και εσύ να μην πετύχεις… θα το σώσει το τοπίο!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τι κράτησα από το ταξίδι μου στην Ιταλία: Λίμνη Κόμο