Loading

Τι κάνουμε τα πράγματα του πρώην;

svg20 Ιουλίου, 2021LovebeezΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΓΚΑ

Υπάρχει σωστή και λάθος προσέγγιση; Κάποιος νόμος στο βιβλίο του χωρισμού που μου έχει διαφύγει;

Αναπόσπαστο κομμάτι ενός χωρισμού είναι το να ανησυχούμε για μικρά, ανόητα πράγματα που φυσικά εκείνη τη στιγμή τα νιώθουμε να είναι τα πιο σημαντικά. Ένα από αυτά είναι και το τι κάνουμε με ρούχα ή πράγματα που μας αγόρασε ή μας δάνεισε ο πρώην. Σαν να μην μας έφτανε δηλαδή ο πόνος μας, καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις για το αν θα πετάξουμε στα σκουπίδι ή θα βρούμε χώρο για να φυλάξουμε (ή καλύτερα να θάψουμε) το παρελθόν μας.

Τα Δώρα…………..

Ένα δώρο κοστίζει και όταν αποφάσισε ο/η πρώην να το αγοράσει για εσένα, στερήθηκε κάτι άλλο που μπορούσε να αγοράσει για τον εαυτό του/της. Ακόμη όμως και να μην ήταν σημαντικής οικονομικής αξίας, ο συμβολισμός και η συναισθηματική του αξία είναι σίγουρα ανυπολόγιστη επομένως, ίσως να μην είναι και η καλύτερη ιδέα να πάει κατευθείαν στα σκουπίδια. Όπως και να έχει καλό θα ήταν να μη συμπεριφερόμαστε σαν κακομαθημένα και να πετάμε πράγματα επειδή ο άλλος ήταν … ότι και να ήταν.

Βέβαια προσωπικά, το ίδιο κακή ιδέα είναι να συνεχίσεις να το φοράς/χρησιμοποιείς γιατί κάθε φορά που θα το βλέπεις ή κάποιος θα το σχολιάσει ή χειρότερα το χάσεις/χαλάσεις θα σκέφτεσαι αυτόν/η, εσάς τη σχέση το χωρισμό και όλα τα συναφή και συγχαρητήρια, θα έχεις κάνει 100 βήματα πίσω στην κατάθλιψη του χωρισμού.

Τα Δανεικά (και αγύριστα) ……….

Siri, παίξε το «Κάψ’ τα όλα» της Άντζελας Δημητρίου.

Όχι αλήθεια, πες μου ένα λόγο να συνεχίσεις να φοράς και να κοιμάσαι με το oversized t-shirt και το φουτεράκι του πρώην (για τους άντρες τι αντίστοιχο υπάρχει;). Και μην μου πεις πως είναι άνετο και σε έχει βολέψει τις νύχτες που κατεβάζεις ένα κουτί pizza και wings street μόνη/ος σου. Ψεύδεσαι. Και τρως και ψεύδεσαι!

Αν θέλεις κάτι oversized μπορείς να πας και να αγοράσεις όσα φούτερ και όσες μπλούζες θέλεις από τα αντρικά. Πρέπει δηλαδή να κοιμάσαι και να τρως με το φάντασμα του πρώην να κυριεύει το ρούχο σου/του/της /σας;

Κατάλαβες τι εννοώ.

Όλα αυτά εφόσον και αν πήρες την απόφαση να προχωρήσεις με τη ζωή σου έτσι. Αν είσαι αποφασισμένη να μείνεις κολλημένη, τότε μη πας για ψώνια. Φόρα το φουτεράκι, πήγαινε supermarket, τσίμπα ένα παγωτό, ένα κουταλάκι, και βάλε να παίζει στο Netflix το «Someone great». Been there, done that.

ΣΤΟΧΟΣ είναι να είμαστε ΚΑΛΑ. Mε ό,τι και να συνεπάγεται αυτό. Μπορεί να συμφωνείς μαζί μου και να μην το θεωρείς έξυπνο να ταράζεις τον εαυτό σου με γνώριμες μυρωδιές και πονεμένες (πια) αναμνήσεις. Μπορεί όμως από την άλλη τα υλικά αγαθά να σου περνούν αδιάφορα και είτε κρατήσεις ή πετάξεις, είτε φορέσεις ή φυλάξεις πράγματα του πρώην, να σου περά παντελώς αδιάφορο. Η αλήθεια είναι πως αν βρίσκεσαι στη δεύτερη κατηγορία, σε ζηλεύω λίγο.

Εσείς τι πιστεύετε; Keep or Toss?

cdn.com


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: wordpress.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τι κάνουμε τα πράγματα του πρώην;