Loading

Τι κάνεις όταν οι φίλοι σου απορρίπτουν τη σχέση σου;

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που χώρισες, που ένιωσες κάτι δυνατό. Θεωρείς πλέον, ότι είσαι έτοιμος να προχωρήσεις παρακάτω. Άλλοτε δεν το επέτρεψαν οι συγκυρίες, άλλοτε δεν έτυχε. Τώρα όμως που έτυχε, είναι η ευκαιρία σου. Νιώθεις έτοιμη, νιώθεις ότι μπορείς. Why not then.

Γνωρίζεις ένα παιδί. Ξεκινάνε τα ραντεβουδάκια. Σ’ αρέσει όλο και πιο πολύ η φάση, καθώς περνάει ο καιρός. Αποφασίζεις να τον γνωρίσεις στην παρέα, δεν είναι και κρυφό άλλωστε. Δεν τον έχεις για πέταμα, σημαίνει κάτι παραπάνω για σένα. Πρέπει, όπως και να’ χει, να περάσει από την δική σου «Κριτική Επιτροπή». Τι γίνεται όμως, όταν η κριτική επιτροπή «λέει» όχι; Μπορεί να μην σου το πουν απαραίτητα, αλλά νιώθεις ότι κάτι πάει Χ, αφού δεν παίρνεις και τα καλύτερα vibes. Καταλαβαίνεις και τελικά μαθαίνεις ότι οι φίλοι σου, δεν εγκρίνουν την νέα σου σχέση.

quoracdn.net

Σκέψεις πάμπολλες. Προβληματίζεσαι τι να φταίει. Δεν το αφήνεις και ούτε μπορείς να το αφήσεις στο φλου. Σκέφτεσαι, αν φταίει αυτός. Ή από την άλλη, γιατί αυτός, και όχι οι φίλοι σου; Επειδή είναι φίλοι σου δεν σημαίνει ότι είναι τέλειοι. Ίσως βιάστηκαν να κρίνουν, του τύπου «Όσα ξέρεις, τόσα λες». Ίσως παρεξήγησαν. Και πάλι, δεν μπορείς να αγνοήσεις την κατάσταση. Είναι οι φίλοι σου, και σε ενδιαφέρει η άποψη τους. Άρα, οι φίλοι, ως τρίτα άτομα στη σχέση, μήπως βλέπουν κάτι που δεν βλέπεις; Γιατί ως συνήθως, κάποιος που είναι ερωτευμένος, δεν έχει «καθαρά μάτια» να δει πραγματικά.  Ένας φίλος, πολλές φορές είναι ο άλλος μας εαυτός. Μπορεί να διαισθανθεί όταν κάτι δεν είναι σωστό. Και για να μην παρεξηγούμαστε, δεν εννοώ ότι είναι το χειρότερο άτομο στον πλανήτη και δεν συμφωνούν, απλώς ψάχνουμε πάντοτε το perfect match, και μην ξεχνάς πως όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο!

Άλλωστε, με τους φίλους συζητάμε τα πιο ΑΚΥΡΑ πράγματα, ρωτάμε την γνώμη τους η οποία και μετράει, στο τι χρώμα πορτοφόλι θα αγοράσουμε, ποιο θα πάρουμε από τα υποψήφια ζευγάρια παπούτσια, ποιο χρώμα βρακάκι μας πάει καλύτερα, και άλλα τέτοια σχετικά – σημαντικά. Ε, τώρα που αφορά την σχέση σου δεν θα ακούσεις την γνώμη και την συμβουλή τους;! Ξέρουν εσένα, καλύτερα από τον κάθε ένα. Η αδελφική φιλία είναι κάτι μεγάλο.

Αλλά από την άλλη, δεν μπορείς να ακυρώσεις το τι λέει η καρδιά σου. Και άλλωστε, πως μπορεί κάποιος που δεν γνωρίζει ένα άτομο να τον κρίνει; Από την εμφάνιση; Φαντάζομαι, γνωρίζεις αυτό που λέμε και στα χωριά, πως «Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός!». Και ο νοών νοείτω.

biola.edu

Θέλει θάρρος και δύναμη για να ζυγίσεις τα πράγματα. Αν θες την γνώμη μου, πρέπει να ακούσεις τους κοντινούς σου ανθρώπους. Είναι άτομα που πραγματικά νοιάζονται για σένα, και μπορούν να κινήσουν γη και ουρανό για να σε προστατέψουν και για να είσαι χαρούμενος. Δεν θέλουν να σε δουν στα τάρταρα και να ταλαιπωρείσαι. Δεν θέλουν το κακό σου. Εξαιρέσεις «Φίλων-Φίδια» πάντοτε θα υπάρχουν. Ίσως σου πούνε πως το νέο αμόρε δεν τους κάνει κλικ. Αλλά γιατί; Ίσως για συμφέροντα δικά τους; Ίσως επειδή τον γουστάρουνε αυτές; Και αν για κακή σου τύχη συναναστρέφεσαι με τέτοιου τύπου άτομα, πρώτα απ’ όλα, αυτά να ξεσκαρτάρεις, και για τα άλλα βλέπουμε. Να ακούσεις προσεχτικά τι έχουνε να σου πούνε, να φιλτράρεις, και φαντάζομαι έχεις και κρίση δική σου…. ή μήπως όχι;


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: liveabout.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τι κάνεις όταν οι φίλοι σου απορρίπτουν τη σχέση σου;