Loading

Τι είναι το Revenge porn?

Όταν είσαι με κάποιον και τον αγαπάς πολλές φορές του δίνεις ψυχή και σώμα, ανοίγεσαι σε αυτόν πιστεύοντας ότι είναι ο άνθρωπος σου, δίνοντας του τον ίδιο σου τον εαυτό και χωρίς να το καλοσκεφτείς, θέλοντας να ικανοποιήσεις κάθε του επιθυμία, δέχεσαι να πάρεις μέρος στις φαντασιώσεις του και να γυρίσεις κάποιο βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου, μαζί του. Εκεί είναι λοιπόν που την πατάνε όλες…

Αυτός σε μια στιγμή εκδίκησης δημοσιεύει αυτό το σεξουαλικό υλικό από προσωπικές σας στιγμές και εσύ από τον παράδεισο που ένιωθες ότι ζούσες, ξαφνικά βρίσκεσαι στην κόλαση νιώθοντας να είσαι σε έναν εφιάλτη… Άλλοτε πάλι μπορεί ο σύντροφος σου να γυρίσει τα βίντεο αυτά χωρίς την γνώση σου.

Το Revenge porn λοιπόν, ή αλλιώς «εκδικητικό πορνό», είναι η δημοσίευση  βίντεο και φωτογραφικού υλικού από τον  πρώην σύντροφο, σε προσωπικές στιγμές μαζί του, χωρίς την συγκατάθεση σου. Αποτελεί μια μορφή κακοποίησης και συνήθως λαμβάνεται από ζευγάρια που βρίσκονται σε σχέση. Τα πιο συχνά φαινόμενα αυτού, προέρχονται από άτομα που είναι στην εφηβεία τους. Το «εκδικητικό πορνό» είναι πλέον μια μάστιγα τις εποχής που εξελίχθηκε με την πρόοδο της τεχνολογίας και που αφήνει πραγματικά τραυματικές συνέπειες για το θύμα. 

philenews.com

Το θύμα είναι σαν να έχει υποστεί πραγματική σεξουαλική βία, νιώθει ντροπή, κλείνεται στον εαυτό του, απομονώνεται από τους γύρω του και πολλές φορές χάνει κάθε εμπιστοσύνη προς τους ανθρώπους. Συνήθως αναπαράγει το δημοσιευμένο υλικό ξανά και ξανά, νιώθοντας εξευτελισμό,  γκρεμίζεται ο κόσμος του και δεν μπορεί να διαχειριστεί την επιδοκιμασία της κοινωνίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται ψυχολογική στήριξη για να το ξεπεράσει.

Ο θύτης από την άλλη, αντλεί ικανοποίηση από την πράξη αυτή. Υπάρχουν πολλά κίνητρα που τον ωθούν σε αυτήν αλλά συνήθως ο στόχος του είναι να εκδικηθεί και να πληγώσει το θύμα. Προέρχεται πολλές φορές από την εκδικητική του τάση ή την ανασφάλεια του ή απλά επειδή επιζητά την προσοχή από το θύμα, νιώθοντας ανωτερότητα που κατάφερε να προκαλέσει τον πόνο αυτό στο θύμα. Σε κάθε περίπτωση η αποτρόπαια του αυτή πράξη δεν δικαιολογείται και πρέπει να καταδικάζεται. 

irishcentral.com

Η ερωτική συνεύρεση αποτελεί όμορφο μέρος μιας σχέσης και είναι κρίμα αυτοί οι επιτήδειοι, να το χαλάνε και να προδίδουν την εμπιστοσύνη του ανθρώπου που πέρασαν μαζί του άλλοτε πολλά, άλλοτε λίγα αλλά σίγουρα κάποιες στιγμές της ζωής τους μαζί του και να του καταστρέφουν την ψυχική του ηρεμία ή άλλοτε και ολόκληρη του την ζωή.

Γι’ αυτό λοιπόν άνθρωποι εσείς έξω που σκέφτεστε εκδικητικά, σκεφτείτε το ξανά και ξανά πριν να καταστρέψετε την ζωή ενός ανθρώπου. Οι πληγές που προκαλεί αυτή η πράξη είναι πληγές που το θύμα κουβαλά μαζί του σε όλη του την ζωή, όσο και αν επουλώνονται τα κατάλοιπα τους επηρεάζουν πάντα τη ζωή του.

Και εσείς οι υπόλοιποι μην αφήσετε ποτέ κανέναν και για κανέναν λόγο να αποκτήσει υλικό από προσωπικές σας στιγμές. Να προφυλάσσετε τον εαυτό σας, να διαφυλάσσετε την ερωτική σας ζωή και να μην δίνεται ποτέ την συγκατάθεση σας στην βιντεοσκόπηση σεξουαλικού υλικού. 

live-production.wcms.abc-cdn.net.au

Και ας ελπίσουμε ότι με αυτό τον τρόπο η κατάσταση θα βελτιωθεί και ο κόσμος θα δείξει ενσυναίσθηση. Πάντα θα έχω την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο χωρίς βία, οποιουδήποτε είδους και πάντα θα ελπίζω σε εσάς τους καλούς ανθρώπους για να στηρίξετε τους ανθρώπους που το έχουν περάσει. 


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: hearstapps.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τι είναι το Revenge porn?